Május 16,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán bebiztosítja magát, ha mégis úgy állnak a számok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,541,646 forint, még hiányzik 1,458,354 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép péntek reggelt kívánok mindenkinek! Ha ez bárhol máshol történne, az emberek minimum eltátanák a szájukat, talán még a fejüket is felkapnák annak láttán, hogy az országuk külügyminisztere igen érdekes, ám meglehetősen összefüggéstelen dolgokat beszél a szájával. Most éppen az van, hogy annyi migráns érkezik a szlovák határra, hogy a szomszédos ország ismét bevezette a határellenőrzést. Erre mit talál mondani a valaha volt legjobb külügyminiszter? Hát felszólítja Brüsszelt, hogy azonnal fejezze be! Gondolom, mindent fejezzenek be, csak a pénzt küldjék, de azt sebesen. Az a nagy büdös helyzet, hogy nem a belga-szlovák határon van helyzet, hanem a magyar-szlovák határon. Úgy tűnik, sem a csilliárdos határkerítés, sem a nagyszerű magyar határvadászok, sem a kékplakátok nem képesek megfelelően ellenőrizni a magyar, egyben schengeni határszakaszt, úgy jönnek-mennek a népek, mint a szél. Nem Brüsszelt kellene felszólítani, hanem a magyar kormányt, hogy ugyan, végezzék már megfelelően a dolgukat.

Orbán Viktor éppen Granadában képviseli az ország érdekeit (nem vigyorog!), nem sikerült első nekifutásra beszélnie Zelenszkij elnökkel, mert előtte a Magyarországnak járó pénzt követelte Charles Michelltől, az Európai Tanács elnökétől. A magyar miniszterelnök érkezéséről még nem láttam fotókat, de remélem, vitte magával a temetési furgonjait. Az asszonyt vitte, az biztos. Helyi lapokban sem láttam még nyomát Orbánnak, talán majd ezek után. Azonban tegnap már tüntetés volt – pontosabban néma demonstráció – Granadában az örmények ellen elkövetett etnikai tisztogatásokat ítélték el, és felszólították a vezető politikusokat, hogy álljanak ki Azerbajdzsán agressziója ellen. Mondjuk ide valószínűleg nem ment el Orbán, mert ő a másik térfélen játszik mindaddig, ameddig nem győz. Vagy nem győz. Mindenesetre érdekes jelenség, hogy csütörtök délutánig a magyar sajtóban szó sem esett a granadai csúcsról, még Orbán Viktor közösségi oldalán is egy kutyát ölelget a miniszterek elnöke, merthogy az állatok világnapja alkalmából jobb ötlete nem támadt neki. Mármint az állatok védelmében nem támadt jobb ötlete, pedig lenne bőven mit tenni a lájkvadász fotók posztolásán túl is. Délután fél háromkor kezdtek érkezni az MTI fotók. Érdekes anomáliára bukkantam a Magyar Nemzetben.

Orbán Viktor miniszterelnök Granadában, Európai Politikai Közösség csúcstalálkozójára érkezve Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is találkozott. 

A miniszterelnök a Facebook-oldalán osztott meg egy rövid videót arról, ahogy többekkel – köztük Zelenszkijjel – üdvözlik egymást a tanácskozás előtt. (Magyar Nemzet)

Én a megjelenés után egy órával olvastam ezt a hírt, de akkor még Orbán Viktor Facebook-oldalán garantáltan nem volt semmi a kutyaölelgetésen kívül. Már csak azt nem értem, a Magyar Nemzet hogyan látott valamit, ami ott se volt? Vagy nem is nézték? Szóltak nekik a Rogán-központból, hogy ott lesz, ők meg elhitték, de valamiért mégsem lett ott? Csináltam képernyőfotót időponttal, ha igény van rá, meg tudom mutatni, most nem foglalom vele a helyet. Órákkal a Magyar Nemzet cikke után kerültek fel fotók a miniszterelnök közösségi oldalára, van egy közöttük, amin Zelenszkij kezét markolássza, de videó továbbra sem található. Az MTI sem számolt be órákon át ilyen találkozóról vagy videóról, ellenben onnan tudom, hogy valamelyik Zrt. tehenészeti telepet adott át valahol – gondolom önmagának, saját telepről lévén szó. Bár az is lehet, hogy a teheneknek adták át, ők így ünneplik az állatok világnapját -, az átadón pedig jelen volt Molnár Attila polgármester (Fidesz-KDNP), Nagy István agrárminiszter, Czunyiné Bertalan Judit fideszes országgyűlési képviselő és Csorba Zsolt, a Solum Zrt. vezérigazgatója. Hogy ez mitől MTI hír, azt még nem tudom, de hátha majd megvilágosodom egyszercsak hirtelen.

A granadai sajtó egyébként folyamatosan beszámol a nagy eseményről, például azt is lehet tudni, hogy a városba látogató politikusok az ebédhez kapnak chirimoyát. Aki nem ismerné – és honnan a fenéből ismerhetné? – annak elmondom, hogy ez egy fura gyümölcs. Granada tartományban is megterem, éppen most van szezonja, 1,5-2 euró kilója. Én történetesen szeretem, de eléggé egyedül vagyok ezzel az ismeretségi körömben. Nagyjából körte alakú, annál jóval nagyobb gyümölcs, halványzöld, fura a héja. Belül puha, krémes a gyümölcs húsa, édeskés, kissé pudingszerű, eléggé jellegtelen, de legalább van benne bődületesen sok, dinnyemagnál picit nagyobb, fekete, kőkemény mag. Ámde egy fél gyümölccsel jól lehet lakni simán. Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök sajnos nem kóstolhatta meg ezt az érdekes gyümölcsöt, és még Orbán Viktorral sem válthattak csókot, mert sajnálatosan megbetegedett. Mármint Erdogan.

A társadalomban a kereszténység és más felekezetek is fontos szerepet játszanak, szükséges a jelenlétük – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Kecskeméten.

    Soltész Miklós a Magyarország Mária országa címmel tizedik alkalommal megrendezett emlékkonferencián arról beszélt, hogy a világon a legüldözöttebb vallás a kereszténység, és 340 millió keresztény jelenleg is üldözésnek van kitéve.
    Az államtitkár szerint Nyugat-Európában „a demokrácia bölcsőjében, a liberalizmus fellegvárában, ha valaki felvállalja kereszténységét, akkor kirúgják az állásából és börtönbe is viszik”. (MTI)

Tartok tőle, hogy már nem csak néhány zakkanttal kell számolnunk, a baj nagyobb, mint hittük. A nertársak már elhiszik azt a propagandát, amit a hívek táplálására gyártanak a propagandaműhelyben. Más magyarázatot nem találok Soltész kijelentésére, hogy kirúgják és bebörtönzik Nyugat-Európában azokat, akik felvállalják a kereszténységüket. Ehhez azért jókora tudathasadás kell, mert az ember ilyet még akkor sem mond, ha jól megfizetik érte. Ebben már hinni kell.

Úgy tűnik, valami gebasz van a közvéleménykutatásokban, mert jó kormányunk visszavonta a még be sem vezetett vendégmunkás-törvényt, és szigorítanak rajta. Hogy mit, az még nem derült ki, de azt nehezen hiszem, hogy a hajdúszoboszlói morgolódás hatotta meg népünk bölcs vezérét. Tényleg lehet valami abban, hogy elkezdett zuhanni a Fidesz népszerűsége? Mármint nem Hajdúszoboszlón, hanem országosan. Ha igen, akkor ez majd meg fogja állítani? Érdekes lesz, az biztos. Ahogy az sem mindennapi, hogy ismét meg akarják – és a parlament összetételét ismerve meg is fogják – hosszabbítani a háborús veszélyhelyzetet, ami további fél évig teszi lehetővé a rendeleti kormányzást. Ez párhuzamosan fut a tömeges migráció miatt bevezetett veszélyhelyzettel, szóval Orbán bebiztosítja magát, ha mégis úgy állnak a számok a választások előtt. Igaza is van. Ha ezt is megteheti, miért ne tenné meg? Csoda ez az ország, mondom én.

Jó ébredezést, szép napot, kellemes hétvégét (nem most mindjárt, hanem majd holnapután) kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.