Május 7,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha állna, a berlini fal adná a másikat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 388,704 forint, még hiányzik 2,611,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tisztelettel köszöntök mindenkit, nem utolsó sorban a 13 aradi vértanú emléke előtt tisztelegve. Akik ha ma élnének, ha látnák, mivé lett ez az ország, szerintem igencsak vakargatnák a szakállukat, hogy 174 évvel ezelőtt miért is adták a vérüket. Ők konkrétan a vérükkel fizettek egy olyan ügyért, amit ma az Orbán nevű és a bandája a legnagyobb gyávasággal és sunnyogással akar a saját javára fordítani. A békepárti koalíció, a béketábor több mint 130 bátor embere egyébként naphosszat habzott a közösségi oldalakon, az állampárti hagyományoknak megfelelően megy a magyarkodás és az önfényezéssel vegyes önsajnálat ezerrel, pedig csak szimplán példát kellene venni ezekről az emberekről, akik kivégzett Haynau. Azon emelkedjünk felül, hogy Világosnál annak a bizonyos fegyverletételnek mennyi köze volt az osztrákokhoz, és mennyi köze volt valójában a mostani háborús bűnös Moszkva elődeihez. Annyit jegyezzünk meg, hogy 1849. október 6-án nem csupán 13, hanem 16 tábornokot végeztek ki, és az első felelős magyar miniszterelnököt, Batthyány Lajost is.

Na ők bátrak és hazafiak voltak, akik szó szerint harcoltak a szabadságért. Ez azért nagyon fontos, mert a szereptévesztett küldetéstudatnak is szokása, hogy ebbe a hazafias, trikolór színű csomagolóanyagba tekeri bele magát, és így közlekedik Brüsszelben és Strasbourgban és néha összekeveri egyiket a másikkal. Állítása szerint ő egy szabadságharcos, akinek az egész élete abból áll, hogy pofázva harcol. Hogy mi a tökért, azt csak ő tudhatja meg a hívei. Ami ebből mindenki másnak lejön, hogy azzal a szövetségi rendszerrel baszkszik, annak tesz keresztbe folyamatosan, amelynek mi is tagjai vagyunk, méghozzá nem az ő, hanem a nép akaratából. Sőt, ha jól tudom, a mai napig a többség az is szeretne maradni. Azzal a szövetséggel, amelyik lassan naponta figyelmezteti, hogy sok más mellett az Európai Unió Alapjogi Chartájában foglaltakat tartsa tiszteletben, ami olyan nyalánkságokra vonatkozik, mint 

a  kulturális, vallási és nyelvi sokféleség;

a törvény előtti egyenlőség;

a menedékjog;

az oktatáshoz való jog (Az oktatási intézmények demokratikus elvek figyelembevételével történő alapításának szabadságát, valamint a szülők azon jogát, hogy gyermekeik számára vallási, világnézeti vagy pedagógiai meggyőződésüknek megfelelő nevelést biztosítsanak, tiszteletben kell tartani az e jogok és szabadságok gyakorlását szabályozó nemzeti törvényekkel összhangban);

a véleménynyilvánítás és a tájékozódás szabadsága (Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához. Ez a jog magában foglalja a véleményalkotás szabadságát, valamint az információk és eszmék megismerésének és közlésének szabadságát anélkül, hogy ebbe hatósági szerv beavatkozhatna, továbbá országhatárokra való tekintet nélkül.  A tömegtájékoztatás szabadságát és sokszínűségét tiszteletben kell tartani.);

a dokumentumokhoz való hozzáférés joga (Bármely uniós polgár, valamint valamely tagállamban lakóhellyel, illetve létesítő okirat szerinti székhellyel rendelkező természetes vagy jogi személy jogosult hozzáférni az Unió intézményeinek, szerveinek és hivatalainak dokumentumaihoz, függetlenül azok megjelenési formájától.);

az emberi méltóság (Az emberi méltóság sérthetetlen. Tiszteletben kell tartani, és védelmezni kell.). 

Párját ritkító fennállása óta emberünknek megállás nélkül problémája van ezekkel a fogalmakkal, ezekkel az értékekkel, alapjogokkal, ezeknek a tiszteletben tartásával, amit megfejel a rendszerszintű korrupció, az igazságszolgáltatás és a legfőbb ügyész pártállami lojalitásból fakadó impotenciája, a közmédia és egyéb, a köz pénzéből a köz érdekét és tájékoztatását ellátni hívatott intézmények propaganda célra való felhasználása, a lopás, csalás, hazudozás, nem utolsó sorban az Európai Unióból érkező pénzek haverok közötti szétosztogatása, titkolózás, túlárazás, mellébeszélés. Ő ezeket akarja mindenáron megvédeni a nemzeti szuverenitásra hivatkozva, ezekért bármire képes, értsd: bármit és bárkit beáldoz azért, hogy az általa kiépített maffiaállamot soha ne lehessen lebontani. 

Innen nézve, azt hiszem, méltán gratulálhatunk Jézus Viktor tábornoknak, aki 14 éves regnálása alatt az ország megítélését, a szövetségeseinkkel való jó kapcsolatot sikeresen leépítette, miközben az összes keleti diktatúrával, külön az orosz háborús agresszorral olyan baráti, egyben függőségi viszonyt hozott össze, hogy ha állna, a berlini fal adná másikat. Az elején említett hősökkel ellentétben ő még véletlenül se, még tévedésből se adná a vérét, helyette kiszívja azt minden magyarból. Igen, még a lába előtt térdelő hívekből is, és bármit megtesz azért, hogy az aljas politikája még véletlenül se lepleződjön le előttük. Mert nagyon úgy tűnik, hogy az a (nagyon lassan fogyatkozó) hárommillió tartja benne a lelket, akiket mint a néhai Drakula gróf önjelölt utóda folyamatosan megcsapol. Agyilag. Ezért van az, hogy már alig van agysejt, amit ki tudna szipolyozni. Szóval a hárommillió szektatag és a bátorok ünnepelnek. Ünneplik azokat, akik az életükkel fizettek egy eszményért, egy jobb világért. Na ezektől ezt senki ne várja, ha egyszer arra kerül a sor, ha egyáltalán eljutunk odáig. Azt kell mondanom, ennél még a Ceaușescu házaspár is karakánabb volt, amikor eljött az ítélet órája.

Más. Bár annyira mégse. Karácsony Gergely térdműtéten esett át nemrég. Pár nappal később a Menczer nevű külügyminisztériumi államtitkár is hasonló témában posztolt Facebookon. Karácsonyt az Origó egy gyomorforgató mémmel (Agyműtétnek indult, de nem találtak semmit… viszont, ha már itt voltam, rendbe tették a térdem!) hozta le az elveszített sajtóperekben nyakig álló hasábjain. Undorító. Azzal a kommentáradattal együtt, amit a fideszes érzelmű felhasználók a poszt alá okádtak. Megnéztem az államtitkár úr térdével kapcsolatos orvosi beavatkozásról tudósító bejegyzést is, a hatalmas arccal ellátott feje mögött legalább nyolc, de inkább tíz keresztet számoltam a falon. Azon gondolkodtam, miközben nem találtam a Menczert fikázó tartalmat a fideszes médiapöce gödrében, hogy ezek simán fullba nyomják a divatkeresztény kretént, vagy komolyan csinálják, és érdemes komolyan venni, hogy ilyen extrém módon megszállta őket a Szentlélek? Arra jutottam, hogy ez már annyira beteges, hogy Menczer helyében ezt is kezeltetném egy orvossal. Véleményem szerint nem attól lesz valaki jó keresztény valaki, hogy hűtőmágnesként gyűjti a feszületeket, amiket aztán a nappalija díszítésre használ, hanem attól, hogy úgy viselkedik, ahogy a sűrűn hivatkozott Szentírás szerint elvárható. Még az ilyen bigott vallási árvízkárosultaktól is. Kezdhetné a ne hazudj, vagy ne lopj passzusokkal, és máris jobb hely lenne ez a Fidesz nevű szektával megnyomorított ország. Ha az egész bűnbanda követné a példáját, akkor pláne. 

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.