Május 16,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És valóban, Orbán létrehozta az olajozottan működő NER-t, amire mindenképpen büszkék lehetünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,541,646 forint, még hiányzik 1,458,354 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Fülemben csengenek Karácsony szavai, amikor a főpolgármesteri kampányában azt ígérte, hogy majd Misetics Bálint a nagy szakértelmével megoldja a hajléktalanok helyzetét.

Misetics pedig “Segíts magadon, Isten is megsegít” alapon először a saját helyzetét oldotta meg, hiszen 2019-ben havi 800 ezer forintért lett hajléktalan ügyi tanácsadója Karácsonynak. Aztán gondolt a kis testvérkéjére is, akinek sikerült intézni néhány zsíros fővárosi szerződést.

Már csak a hajléktalanok maradtak, viszont szegények még mindig várhatnak a megoldásra, sőt a helyzetük évről évre egyre rosszabb.

Nem vitatom Misetics jó vagy rossz szándékát az ügyet illetően. Egyszerűen arról van szó, hogy a baloldal még soha életében nem hozott létre semmilyen működő rendszert, sőt jellemzően a már meglévő struktúrákat is lelakják.

Ide vezet a baloldal mohó kontárkodása. Nem baj, jövőre ezen is változtatni fogunk!

Az tény és való, hogy Misetics Bálint fizetése nem kevés és ez sokak szemét szúrja, de nem hiszem, hogy a fizetésemelés volt az, ami ezt a fent leírt problémát végül létrehozta. A hajléktalanság a világ legtöbb nagyvárosában komoly problémát jelent, amivel nem nagyon tudnak mit kezdeni az emberek. Noha az is tény és való, hogy Magyarország méretéhez képest igen sok a hajléktalan, akiknek a nagy többsége értelemszerűen Budapesten él. Ez a probléma viszont egyáltalán nem újkeletű, hiszen már évtizedek óta próbálkoztak többen is azzal, hogy megoldják a problémát, de a valódi megoldást nem jelenthetik túlzsúfolt hajléktalanszállók. Többen is felvetették a szociális lakások kiadását hajléktalanok számára, hiszen ezek révén lehetőséget kapnának arra, hogy újra a társadalom hasznos tagjai legyenek. Mert messze nem minden hajléktalan drog- és alkoholfüggő, sokakról nem is tudja az ember, hogy hajléktalan, hiszen tiszta és még dolgozik is, csak épp nem az otthonába megy haza éjjelente, hanem egy híd alá, vagy a közeli parkba.

A magyar kormány korábban sem tudott (mert nem is akart) mit kezdeni a hajléktalanokkal, de legalább békén hagyta őket. Ma már ez sem igaz, hiszen Orbánék kitalálták, hogy az megoldást jelenthet, ha betiltják az utcán alvást és úgy általában a hajléktalanságot, mert mint tudjuk, ezek az emberek maguk választották ezt az életvitelt, nem pedig arról van szó, hogy a körülmények áldozataivá váltak. Na nem mondom, hogy nincs olyan, aki a saját hibáinak, rossz döntéseinek áldozatává vált, és már segíteni sem nagyon lehet rajta, hiszen nem hajlandó a változtatásra, de valahogy kétlem, hogy ha a nagy többség számára felajánlanának egy szociális lakást, akkor egyszerűen nemet mondanának rá. A gond csak az, hogy ilyen lakásokat ma már nem nagyon lehet felajánlani, mivel nem kevés ingatlant haveroknak osztottak ki, mivel jól frekventált helyen voltak, és hát kit érdekelnek a szegények. Eddig is az utcán aludtak, ezután is ellesznek ott. A Fidesz nem fogja felkarolni ezeket az embereket, inkább belerugdossa őket az árokba, jó helyen vannak ott.

Nem állítom, hogy a Fidesz intézkedései miatt alakult így a hajléktalankérdés, de hogy nem is javult a regnálásuk alatt, az egészen biztos. És ez nem Karácsony Gergely felelőssége csak azért, mert ő a főpolgármester, hiszen ha nincs pénz, akkor a problémát sem lehet megoldani. De nyilván ez a kormány taktikája, hiszen ha mindent is Karácsony nyakába tudnak varrni, akkor jövőre talán végre újra a Fidesz kezébe kerülhet a főváros, amelyet aztán majd úgy felvirágoztatnak, hogy a fal fogja adni a másikat. Lesz itt olimpia, foci vb, meg még ki tudja milyen más sportesemény is, amelyről Orbán már gyermekkora óta álmodozik. Tudom, elragadtattam magam, közben meg Kötter Tamás okleveles propagandista irományának volt egy másik része is, amely szerint a baloldal még soha nem hozott létre semmiféle működő rendszert, bezzeg a jobboldal. Nos, a jobboldali figurák szeretik a baloldalt összekötni a kommunizmussal, mint egyetlen rendszerrel, ami a baloldalon született, pedig hát volt még azért egy pár berendezkedési forma, amely működőképes volt és ma is az. Arról nem is beszélve, hogy azért a baloldali felfogásnak köszönhető az, hogy sok országban az oktatás és az egészségügyi ellátás ingyenes, mint ahogy az is, hogy ma már sok helyen házasodhatnak melegek, vagy éppen léteznek működő szociális ellátási rendszerek.

A szociális demokrácia – véleményem és pár más kutató és szakértő véleménye szerint is – a jelenlegi legjobb rendszer, márpedig az nem a jobboldalhoz kötődik. Nézzük csak micsoda hihetetlen vívmányai voltak a jobboldalnak, mondjuk idehaza. Orbán létrehozta az unortodox, illiberális demokráciát, amely lényegében egy autokratikus rendszert, vagyis diktatúrát jelent. Emellett kialakította a NER-t, amely lényegében egy maffiarendszer, amely EU-s és magyar adófizetők pénzét lopja el. Az oktatási rendszert privatizálja szépen lassan, miközben az egészségügyi rendszert kivérezteti. A szociális ellátást lényegében megszüntette, de legalábbis borzasztóan mérsékelte. Ezerszer átírta az alkotmányt azért, hogy a saját hatalmát az idők végezetéig megtarthassa, miközben nem volt hajlandó megemelni sem a nyugdíj minimumot, sem pedig a családi pótlékot. A mentális betegek ellátását lényegében felszámolták, az idősek ellátása pedig ma már az állami intézményekben is olyan drága, hogy az sokak számára megfizethetetlen.

Csak egy pár dolgot soroltam fel a csodálatos jobboldali vívmányok közül, noha bőven lehetne még azért idehozni nem egy hasonló döntést. Nem mondom, hogy a baloldali intézkedések mindegyike jó volt, vagy azt, hogy mind előrevitte volna az országot, de azért legalább nyomokban tartalmaztak emberséget. Ez véleményem szerint a Fidesz döntéseivel kapcsolatban nem elmondható, hiszen azokat támogatja komoly pénzekkel – mindannyiunk adójából -, akik erre a legtöbbször nem szorulnak. Nem tudom tehát, hogy én ilyen büszkén verném-e a mellem Orbán fanatikusként és azt mondanám-e, hogy a baloldal eddig még nem hozott létre semmiféle működő rendszert, miközben a saját pártom egyetlen működő rendszere egy az emberek kifosztására létrejött maffiarendszer. Ha Kötter büszke a NER-re, akkor legyen csak az, de nekem ez nehezemre esik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.