Május 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És mindjárt szégyellem is, hogy semmit nem változott, főként nem javult ez az ország

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 228,540 forint, még hiányzik 2,771,460 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Nem most volt, hanem még vasárnap, amikor az Index örömmámorban tört ki, merthogy szerintük megtörtént a csoda, amiről senki nem beszél. Na de majd most ők! Jön a pénz az Európai Uniótól! Bizonyám! A 2021-2027-es uniós forrásoknak már egy része zsebben van.

AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG STATISZTIKÁJA SZERINT 21,73 MILLIÁRD EURÓ ÁLL MAGYARORSZÁG RENDELKEZÉSÉRE A 2021–2027-ES CIKLUSBAN, ÉS ENNEK A 3 SZÁZALÉKA, 606,1 MILLIÓ EURÓ MÁR MEGVAN. (Index)

Bizony, teljes három százalék! Hát mi lehet a kormány kirobbanó sikerének ennél ékesebb bizonyítéka? Semmi. Tök jó, hogy miközben már nyakig ér a mocsár, vannak ilyen csodálatos hírek, melyek erőt adnak a következő időszakra. Már csak azt kellene tudni, hogy abból a három százalékból mennyi hasznosult. Mármint az ország javára mennyi hasznosult, amibe véletlenül sem tartozik bele vadászházak, lombkoronasétányok építése, szolgálatinak hazudott luxusautók vásárlása és visszaosztott százalékok.

Mindeközben Rétvári Bence arról mesélgetett a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, hogy mivel Magyarország továbbra is ívesen tesz az uniós döntésekre – persze nem így fogalmazott, hanem hogy a szuverenitásunkat védik ők kormányilag -, eléggé nagy annak a valószínűsége, hogy nem mostanában fogunk pénzt kapni.

 Nem a határok megvédéséről, hanem az illegális migránsok további betelepítéséről szól az Európai Unió (EU) héten elfogadott krízisrendelet-tervezete – jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

    Rétvári Bence kifejtette: bár az uniós belügyminiszterek tanácskozásán szereplő előterjesztést formailag krízisrendeletnek hívják, de valójában ez egy újabb „migránsmágnes”, amelyet áterőltettek Brüsszelben.
    Az államtitkár felidézte, hogy már a nyár elején a minősített döntéshozatalt megkerülve, megfelelő jogi forma, konszenzusra való törekvés nélkül vitték át az unió tanácsán a migrációs paktumot, ebből pedig eddig egyetlen rész hiányzott: a mostani, úgynevezett krízisrendelet.
    A kiegészítő döntés tartalmát ismertetve Rétvári Bence elmondta, abban az esetben, ha valahol hirtelen egyszerre sok tízezer migráns jelenne meg, Brüsszel joga lesz eldönteni, hogy milyen intézkedést javasol, melyik ország hány migránst vegyen át a krízishelyzetbe került országtól. Ez egy soron kívüli, kötelező kvóta, amelyet egy ad hoc döntés alapján hoznak meg, és semmiféle garanciát nem tartalmaz, nincs meghatározva benne a válsághelyzet, krízishelyzet fogalma, ahogy az sem, hogy milyen arányban osszák szét a migránsokat – kifogásolta. Megjegyezte azt is, hogy a kötelezettség nem váltható át pénzbüntetésre, a kijelölt országoknak ezeket a migránsokat kötelezően át kellene venniük.
    Az államtitkár megerősítette, a magyar álláspont továbbra is az, hogy meg kell védeni a külső határokat, és a menedékkérelmi eljárásokat az EU külső határain kívül kell lefolytatni.
    „Brüsszel nem a határok megvédéséről, hanem arról hoz döntést, hogy hogyan legalizáljuk a migránsok szétosztását az EU-ban” – fogalmazott. Véleménye szerint az EU azért akarja ilyen rohamléptekben elfogadni ezt a migrációs rendeletet, mert közelednek az uniós parlamenti választások, és attól tartanak, hogy a populisták előretörésével az európai intézményekben már nem lesz ilyen könnyű terep a migráció támogatásához.
    Rétvári Bence elmondta, azok után, hogy már a magyar bírói tanács berendezési tárgyai és informatikai rendszere is szempont lehet Brüsszelben a Magyarországnak járó uniós kifizetések felfüggesztésénél, a migrációt támogató döntés visszautasítása újabb ürügy lehet a kifizetések további halasztásához.
    „Mi alaptörvényben is rögzítettük, hogy nem fogunk illegális bevándorlókat brüsszeli döntés alapján befogadni Magyarországra, és ehhez tartani is fogjuk magunkat” – szögezte le az államtitkár a rádióműsorban. (MTI)

Nem tudom, miből gondolja Rétvári, hogy a számtalanszor átírt alaptákolmány felülírja az uniós törvényeket. Ennek a bohóckodásnak az eredménye az lehet, hogy Magyarország nem lesz tovább tagja a schengeni övezetnek, hiszen nem hajlandó alkalmazni az uniós döntéseket. Ezzel pedig az unió belső működését veszélyeztetik. Az lesz csak érdekes helyzet, ha hirtelen Magyarország lesz az az ország, ahol feltorlódnak a menekültek és migránsok, de legalább semmiféle támogatást nem fogunk kapni a helyzet kezeléséhez, hiszen az a schengeni országoknak jár, amiért a közösség határait védelmezik. Ha Orbánnak sikerül elérnie, hogy onnan önkét távozni kelljen, mint a Fidesznek az Európai Néppártból, akkor majd leshetünk ki a fejünkből okosan. És állhatunk sorba a határoknál, csekkolhatunk ki és be a reptereken végeláthatatlanul. És ez még csak az előszobája lesz a napról napra fenyegetőbb Huxitnak. Gondoltam, szólok. Mi fogjuk megszívni, nem a diplomataútlevéllel flangáló keblencek.

A tegnapi nap nagy híre volt Karikó Katalin Nobel-díja. Magyarország Zrt. többségi tulajdonosa fel is pattant nyomban a népszerűséghajhászó-vonatra, ahogy az neki szokása.

Gratulálok az első Nobel-díjas magyar nőnek! Büszkék vagyunk!

Azt történetesen nem tudom, hogy Karikó Katalin neme miért szempont ebben az esetben, azt sem tudom, mire büszkék Orbán Viktor. Szerintem neki, a kormánynak és úgy általában egyikünknek sem volt semennyi szerepe, pláne érdeme a díjban, kizárólag Karikó szorgalma, esze, kitartása az, ami lehetővé tette ezt a csodálatos eredményt. Azt mondjuk nem tudom, hogy én például gratulálhatok-e, mert úgy tudom – olyan 13 éve már -, hogy én nem is vagyok magyar, csak magyarul beszélő hazaáruló. Tudom ezt Orbántól, az udvartartásától és a propagandistáitól. Persze nincs a gratulációhoz való jog fenntartva a fideszeseknek, úgyhogy szívből. És mindjárt szégyellem is, hogy semmit nem változott, főként nem javult ez az ország, Karikó Katalinnak is el kellett innen mennie ahhoz, hogy beteljesítse a sorsát. Hamarosan nem lesz ilyen gondja a felnövekvő generációknak, jó lesz, ha írni és olvasni megtanulnak. Arra pedig eléggé kevés az esély, hogy a NER-lovagok közül valamelyik gyereke történetesen a jövő Nobel-díjasa lesz, bár kizárni persze nem lehet azt sem.

Végezetül a mindig, mindenre nagyon érzékenyen reagáló pártmédia, pláne az, amelyik üvöltve verdeste magát a földhöz, amikor a 444.hu publikált egy – szerintem – vicces írást, melyben kifigurázta a portálnak azt a gusztustalan szokását, hogy nőket tárgyiasít, azt is szellemtelenül, ugyanazt a négy jelzőt használva, és ehhez az Origo főszerkesztőjét választották alanynak. Akkor sírtak és ríttak, hogy micsoda embertelen dolog, testszégyenítés, megalázás, méltatlan sérelem. Na, Karácsony Gergelynek például nem jár az emberi hozzáállás, mert ő ellenség. Így aztán a főpolgármester térdműtétjéről a PestiSrácok alkalmazottjának egy csomó érdekes dolog jutott eszébe. Például az, hogy talán kivételesen nem hazudott Karácsony, talán – de csak talán – tényleg fáj a térde, ezért ment autóval a fővárosi programokra, és itt nem is sikerült megállnia a költőnek, mert mindjárt azt is belefűzte a jóindulattól és keresztényi szeretettől csöpögő írásába, hogy amikor a buszsávban autózott Karácsony, akkor biztosan a vérnyomásával volt gond, vagy Isiászos – höhöhö, itt arra kell gondolni, hogy alkesz -, mint Jean-Claude Juncker. Mindjárt ez után azon töprengett a szerző, hogy bizonyára magánkórházban volt a műtét, mert nem győzi rázni a rongyot a dollárbaloldal. A portál olvasói is hozzátették a magukét a dologhoz – bizonyára egytől egyig keresztények és konzervatív értékrendjük van nekik is -, minden jót kívánva a sérültnek. Mármint minden olyat, ami a kormánypártnak jó lenne. Csak egy komment ide a végére, aztán már veszem is a búcsúmat:

A kommunista kjurvanyádat gerike, leszívták a savót a térdedből, oszt most nyávogsz, mint egy rühes kismacska!
Micsoda FÉRFI!
Micsoda FŐTULOKMESTER!
Baszna már el egy igazi villamos, te kretén kommunista féreg!

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.