Május 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bicskák, fejszék, meg mindenféle szúró- és vágóeszközök arzenálja kell ahhoz, hogy valahogy legyen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 228,540 forint, még hiányzik 2,771,460 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az első félévben 999,3 milliárd forintos vesztesége volt a Magyar Nemzeti Banknak (MNB), amivel a saját tőkéje mínusz 1500 milliárd forint volt június végén, írja a Portfolio a jegybank honlapján megjelent féléves jelentés alapján. 2022 első és második félévében még csak mínusz kétszázmilliárd körül volt a veszteség, a 2021-est megelőző években pedig még bevétele is volt.

Hát ez igazán megható, nem? A mindenhez is értő, a magyar és a gaz uniós állampolgárok pénzét rendre magántőkealapokba kiszervező kormány és a tőle mindenben független MNB vagyonát dézsmáló Matolcsy György és annak közpénzmilliárdokban fürdő pereputtya ezt tudta összehozni. Nekünk. Ameddig nyerészkedtek, addig habzsidőzsi volt. Most, hogy bebaszott a nagy unortodox mennykő az illiberális pöffeszkedésbe, kiderült, hogy akkora a mínusz, hogy az már a Holdról is szabad szemmel is jól látható. Lehet, hogy ezért küldenek űrhajóst az elvtársak erre az égitestre, hogy megpróbálják kitakarni, nehogy a NASA észre vegye. Milyen ciki lenne ezeknek, nem? De. Bár fene tudja, ezeknek minden ráfér az arcukra.

Szóval eddig úgy volt, hogy a jegybank által felhalmozott hiányt 8 nap alatt kellene visszapótolni (hogy mi az anyámból, azt nem tudom), és mivel az elvtársak pontosan tudják, hogy az unortodox mennykő becsapott, tavaly ősszel módosították a jegybanktörvényt úgy, hogy a nyolc nap helyett öt éves egyenlő részlet fizetését engedélyezte a pénzügyminisztériumnak a hiány pótlására. Az Európai Központi Bank erre rábólintott. Talán így nem kell államcsődöt jelentenie a saját lábon álldogáló Jézus Viktornak és kormányának. Azt vélelmezem, hogy az EU-nak sem hiányzik még egy Görögországéhoz hasonló mentőcsomag, pláne nem most, amikor az orosz agresszor a szomszédban háborúzik. Nem hiszem, hogy szeretnének szerintem látványosan megmenteni egy notórius hazudozót, egy napról napra egyre nyíltabban fasizálódó szegény államot, ezért inkább hagynak egy kis időt a felcsúti géniusznak és a csörgősipkás cinkosainak. Mivel a mínuszos tőke a következő évek költségvetésének hatalmas terhet jelentene, ezért újra módosítani készül a kormány a jegybanktörvényt. A Portfolio szerint egyébként indokolt is a módosítás, különben a jövő évi költségvetésre több százmilliárdos teher hárulna, mivel öt év alatt kellene pótolni a tőkét, amit nem tudnak tartani. Ezért a mostani módosítás alapján átmenetileg lehet majd negatív a jegybank saját tőkéje, amit majd az elkövetkező évek nyereségéből pótolhatnak vissza.

Nos. Mindezek alapján szerintem ide kurva kevés a maszatolás és az üzengetés a Matolcsy-Varga-Orbán-Nagy tengelyen, mert a felelősség mindannyiuké. Ők hozták össze ezt a nyomorúságot, ami nem vitás, nem is csalás, nem is ámítás. Egy tanárom mondta még annak idején a kicsengetés előtt 10 perccel, amikor mindenki felsóhajtott, hogy aznap lesz dolgozat, hogy van még idő nem is kevés, jön a szörnyű feleleltetés! Déjà vu érzésem van. Mert ezek annyira ügyesek, okosak, magyarok és keresztények, hogy az csak na, csak azok a fránya számok ne lennének. Mondjuk a lélegeztetőgépek esetében ezt könnyen megoldották, ledarálták a gecibe a közbeszerzési dokumentációt, aztán jól van. Volt 300 milliárd, nincs 300 milliárd. Itt azért nem olyan egyszerű a sunnyogás, ez már akkor tétel, hogy simán összeomolhat alatta a pozitív nulla is, meg a Holdról is jól látható narancsszínű választási győzelem is. Mondjuk azt már eleve is nehezen fogja az agyam, hogy miután tisztában voltak vele, hogy kilopták az ország szemét, miért nem tettek azért semmit a Navracsics nevűvel az élen, hogy a kohéziós és helyreállítási pénzeket megkapjuk. Ja, hogy akkor is borulna bili. Borulna a barna szar mindenki nyakába, mert így vagy úgy, de a nagy nyilvánosság előtt is megbukott a hírhedt gazdasági szemfényvesztésük.

Közben Szlovákiában nyert az ex-magyargyűlölő Robert Fico, akinek az első dolga lesz visszaállítani a határellenőrzést a magyar határon. Ezzel párhuzamosan Lázár János nem baltával, mint a főnöke, hanem machetével veri szét a MÁV megmaradt vonalait. Ott is lehullott a nemzeti lepel, kiderült, hogy a magyar állami vasút tulajdonképpen egy hatalmas közpénzetetőként üzemelt, aminek következtében minden van, csak hatékony európai közlekedés nincs. Hogy Bécsig eljutni 2023-ban konkrétan lehetetlen küldetés, hogy minden úgy van szétrohadva, ahogy az egész ország. És ha már bicskák, fejszék és egyéb szúró- és vágóeszközök arzenálja kell ahhoz, hogy itt legyen valahogy, akkor ott nemhogy nagy, hanem kurva nagy a baj.

És ha már szúrás: kénytelen vagyok idehozni Karikó Katalint, aki megkapta az orvosi Nobel-díjat. Óriási teljesítmény, ami ahogy eddig is, most is hatalmas tiszteletet érdemel, hát természetesen az egész orbáni propagandahad rácsimpaszkodott a sikerére. Pedig én még emlékszem arra, amikor a magyar biokémikus oldalát elárasztotta a sok konteóhívő agymosott fideszes zombi, az élükön Deutsch Tamással, és elküldték a francba, mert le merte írni, hogy hazudik a propaganda a Pfizer oltással kapcsolatban. Ez akkor volt, amikor Jézus Viktor nekiállt kétes eredetű Szputnyik és Sinopharm vakcinákkal oltogatni a lakosságot úgy, hogy akkor (és azóta is így van ez) semmilyen meggyőző tudományos elemzés, statisztika nem állt rendelkezésére a WHO-nak, hogy azok a szerek milyen hosszútávú mellékhatásokat okozhatnak. Kvázi lobbizott a keleti fos oltóanyagokért, és azokkal üzletelt a mi bőrünkre. Nem volt az olyan régen, és ennek hangot is adott. Emlékeztető gyanánt: még 2021-ben Gulyás Gergely az egyik soros kormányinfón azt mondta, a Szputnyik a legjobb vakcina. „A kínai Sinopharm jobb, mint a Pfizer, de a Szputnyik a legjobb”. A Miniszterelnökséget vezető miniszter akkor nem indokolta meg, hogy ezt milyen adatokból következtette ki, pedig fontos lett volna, ha már emberi életek forogtak kockán. Cserébe Müller Cecília országos nyunyóka osztotta az észt, és irkáltak, hazudtak összevissza mindent, mert nem volt jobb szövegük, csak a valóság felületét nem nagyon sikerült megkarcolni se. Undorító volt akkor is az a különutas, közveszélyes kormányzati ámokfutás, a járványon és a tudatlanságon való előre megfontolt nyerészkedés. Ami természetesen minden tekintetben tökélyre fejlődött mára a birodalmi állampártban. És hol van már az alpári, tahó, lekezelő duma – kisújszállási asszonyság -, amivel a világhírű kutatót illette az egyélőisten? Hát ja, azt nem mondhatta, hogy uraság. Az embernek köpni lenne kedve, de tényleg. 

Most persze Karikó Katalin így, Karikó Katalin úgy, büszkék vagyunk, gratulálunk. És igen, learatják a babérokat Karikó helyett, ahogy az lenni szokott, mert ebben verhetetlenek. Ők inkompetensek és impotensek minden területen, de ha valaki magyarként, tőlük függetlenként olyasmit visz véghez, amiért a világ elismeri, jutalmazza, akkor azonnal a vállukra emelik, körbehordozzák, mint egy véres kardot. Gusztustalan Orbán, gusztustalan politika. 

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.