Május 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akiknek semmi nem fáj, kizárólag az, amikor az ő lábukra lép a hatalom

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 228,540 forint, még hiányzik 2,771,460 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek, ha már a hétfő ellen semmit a világon nem tehetek! Nincs is annál csodálatosabb, mint amikor valakit kivágnak az eddigi posztjáról, és csak kifelé menet lel rá a régóta a ruhatárban felejtett gerincére. Olyankor szokott előfordulni, hogy a sértett illető nem tudja többé magában tartani a rengeteg disznóságot, ami egyébként éveken át egyáltalán nem zavarta, sőt, maga is aktívan részt vett bennük, olyankor szoktak arról mesélni, hogy mindvégig szenvedtek az igazságtalanságtól, de hát fiatalok voltak, kellett a pénz, és olyankor fordul elő, hogy a rádió menesztett személyzete be mer adni adásba egy kormánykritikus nótát. Egyfajta Ürge-Vorsatz szindróma ez, úgyhogy innen is; tisztelet a bátoraknak! Azoknak, akiknek semmi nem fáj, kizárólag az, amikor az ő lábukra lép a hatalom. Mindenki más vessen magára, de amikor rá kerül a sor, akkor egyből átmegy partizánba. Sok szerencsét hozzá!

A szomszédban győzött Robert Fico pártja, ami nem túl nagy öröm, de nem is katasztrófa. Ha túlságosan el talál tévedni, a szlovákok elzavarják, ahogy tették ezt az újságírógyilkosság után. Ennél rosszabb hír, hogy magyar párt nem jutott be a parlamentbe. Hogy ebben mekkora szerepe van a magyar kormány aktív segítségének, arra csak tippelni lehet. Annak azonban valószínűleg van szerepe, hogy a magyarok nagyon kis arányban méltóztattak csak részt venni a szavazáson. Vagy azért, mert nem érdekli őket a dolog, vagy azért, mert nem gondolják azt, hogy őket külön képviselni kellene egy pártnak, vagy pedig azért, mert dafke nem szavaznak senkire, akit a Fidesz támogat. Nálunk ellenben Pesty László – gondolom a társadalmi nyomásnak engedelmeskedve, vagy csak most látta elérkezettnek az időt – ledobta az első bombát a NER-re, tisztítási céllal. Vagyis gondolom, az lehetett a terve, amikor nyilvánosságra hozott egy ellenőrizetlen, lényegében semmiről nem szóló levélkét arról, hogy valakinek úgy vették el a cégét – és ez általános technika a levél írója szerint -, hogy megtámadta a céget a NAV és mindenféle hatóságok, majd a vezetőket addig vallatta a rendőrség, ameddig be nem ismertek valamit, ami tényleg törvénytelen, majd ebbe kapaszkodva legalizálták az eddigi vegzatúrát és elveszik a szorgosan összeharácsolt vagyont. A baj csak az ezzel, hogy ez a bizonyos eset történetesen nem a NER disznóságait leplezi le, hanem a hatóságok üzemszerű működését.  Azt a ritka esetet, amikor azt kapták el, akit kellett, mert az illető csalt, lopott és hazudott. Ettől ugyan nem fog megtisztulni a NER.

Na de majd a két korszakos zseni, a politikát (is) éles szemmel és penge aggyal átlátó Hajdú Péter és Majka megmagyarázza a tévelygőknek, hogy merre van az arra. Elindult a YouTube-on a Beköltözve Hajdú Péterhez címet viselő műsor, az első vendég a Majka nevű jelenség volt. Én mondjuk nem sokat tudok a pasiról, utolsó emlékem az róla, amikor valamelyik álvalóságsóban alsógatyában lődörgött, vakarózott és fingott, nagyjából ezzel a bátor viselkedéssel hódította meg a nézőket és a médiát. Mivel nekem innen indul a Majka-mítosz, nem nagyon tudtam soha komolyan venni akkor sem, amikor már a rendkívül értékes gondolatait osztotta meg- és szét. Most sem vesztegetnék szót rá, ha nem jött volna szembe reggel, még félálomban (tehát amikor még védekezésképtelen az ember) a nagy hír, hogy Hajdú Péter szerint nincs is itt diktatúra, mert ha az lenne, akkor Majkát kitiltották volna a médiából a rendszerkritikus dala miatt. Nem vagyok rá büszke – nem is szégyellem -, de eddig nem hallottam azt a nótát, most meghallgattam. Nem rossz, annak ellenére sem, hogy az elején azt hittem, egy FankaDeli nótát hallok átdolgozva a Suhancos korszakból. A baj ott van, amikor egy ilyen dalról kiderül, hogy azért született, mert ennek van piaca, és nem azért, mert a szerző/előadó tényleg mondani akar valamit a közönségének. Tehát nem őszinte, hanem kereskedelmi célú a zene, akkor az már nem rendszerkritikus dal, hanem üzleti projekt. Innen nézve pedig semmi meghökkentő nincs abban, ha Majka száján az potyog ki, hogy:

Nem az oligarchákkal van baj. Nekem azzal nincs bajom, a világ így működik, hogy ha én vagyok hatalmon, azt generálom, azt építem, ami az én jelenlétemet erősíti. (24.hu)

Nekem sincs bajom Majkával, a világ így működik, hogy azok, akiknek fogalmuk sincs az őket körülvevő világról, pláne a normális politika, netán a demokrácia működéséről, azok ál-rendszerkritikus dalokban osztják az észt. Hiszen már unalmas a szerelemről dalolászni, most a társadalmat egyéb gondok feszítik, erre van vevő. De hogy ezt még ilyen nyíltan be is lehet ismerni, az a társadalom olyan mély lenézését feltételezi, amitől kinyílik az ember zsebében a gereblye.

Navracsics Tibor az atv.hu-nak azt nyilatkozta, hogy önálló tárcája lesz, minden bizonnyal a közigazgatásért és a területfejlesztésért felel majd. Munkatársunk kérdésére elmondta: erről már tárgyaltak a miniszterelnökkel, és január elsejétől lehet új miniszteri portfóliója. (ATV)

Tegye fel a kezét, aki elhiszi, hogy Orbán Viktor nem az utasítást adja ki, hanem tárgyal. Egyeztet. Alkudozik. Kompromisszumot köt. Hát szerintem is. Az külön tetszik, hogy Navracsics szerint minden bizonnyal akármilyen tárcája lesz neki. Ha még azt sem tudja, milyen tárcát kap, akkor miről tárgyalnak? Az íróasztal színéről? A függöny mintájáról?

Ezernyi kérdéssel az agyam tekervényeiben veszem a búcsúmat. Jó ébredezést, vidám hétfőt kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy mindig szoktunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.