Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


A kis gömböc (illiberális kereszténynemzeti antipolgármese)

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hal volt, vad volt. Munka volt, kenyér volt. Fedél volt. Aki akart, ember volt. Volt. Azután a felcsúti lankákról elkezdett lefelé gurulni egy magát fiatal demokratának álcázó kis gömböc. Külföldi alapítványok valutában nyomták alá a sikosítót. Gurult is lefelé a lejtőn. Mohóságában mindent bekapott, ami az útjába került. Még az Iványi Gábort is, egyházastul. Ők Isten segítségével kiestek az egyik döccenőnél, de 16 felekezet papostul bizony máig benn zötykölődik.

Ezért is mondják a népek a feudalizmusba visszamasírozó, gyűlöletszóró békemenetet, perselyes járatnak. Ennyi setét teherrel ugyebár lehetetlen a művelt Nyugatra, pláne felfelé gurulni. Ráadásul a karakán viking vitézeknél nem süket politikus duma ám a szuverenitás. Menten kinyílt a zsebükbe a civil kurázsi, a buksza meg becsukódott; a hátramenetért nem fizetnek útiköltség térítést! Nem is jutott el a felvilágosult Európába. Pedig már éppen az Európai Néppártot készült bekapni, mert elfeledte, hogy benne van. (Ezt meg – a kis pöfeteg miatt – azóta is gyötri a szorulás.) Ahogy a sámán áldotta papírmasé koronával tutajozik lefelé a Dunán, a messzelátók számára már nem is tűnik gömböcnek, csak egy szenilis, turulban született ázsiai diktátorocskának. A tengerentúlról nézve meg elvakart herpesz hólyag, fakuló piros pötty Európa seggén.

Bizony ám, kis unokám, mondta nagyapó és a több diktatúrát túlélt bugylibicskáját az öreg prolik alaposságával és szakszerűségével fenni kezdte – miközben csak úgy, a bajusza alatt, hogy már megint nehogy a kettős nevelés esete fennforogjon – mormogta; nem az a baj, hogy megöregszik az ember, hanem ott hibádzik az elévülési folyamat, hogy képtelen a kormány emlékezetkiesési szintjére hülyülni. Mivel a bicskát a történelmi szükségszerűség még nem találta hegyesnek, tárgyilagosan levonta a konzekvenciát: nálunk a megélhetési politikusnak jogállamilag garantált a jólét, ezért a lakosságnak törvényszerűen bizonytalan a megélhetés. Márpedig Pinochet óta köztudott, hogy Magyarországon, a hárommillió szegénységi küszöb alá demokratizált alattvaló tárolásához az uniós normák szerint még mindig kevés a stadion, a tél meg a nyakunkon.

Magyarország, 2014. szeptember 8, a NEMZETI SZÉGYEN NAPJA, amikor a 43 fős OVH (Orbán Védelmi Hatóság) különítmény demonstratív módon terrorizálta a Norvég Civil Támogatási Alap elosztását lebonyolító civil szervezeteket.

M.D. Sting

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.