Május 16,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A saját hibájukat ne kenjék már mindig másra, és főleg hálát ne várjanak azért, hogy kirabolnak egy országot, majd a zsákmányból vesznek pár zsemlét az áldozatoknak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,541,646 forint, még hiányzik 1,458,354 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Pláne, mert szombat van, ilyenkor még a fű sem nő, ki lehet pihenni az egész heti hülyeségtengert. Legalább egy kicsit, legalább annak egy részét. Az az érzésem, népünk hős vezérének is erősen szüksége lesz némi regenerálódásra, mert jó ideje nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt neki ígérték a hangok a fejében. Most éppen az történt, hogy hiába akar ő bot lenni a küllők között, tüske a köröm alatt, szar a palacsintában, még az sem jön össze zökkenőmentesen. A migránsok elleni országvédés oda jutott, hogy az Európai Unió többségi szavazással – ami nem lesz túlságosan nehéz, mert a makacs magyar vicsorgáson kívül a lengyelek rázogatják még a fejüket, ők is egyre kevesebb meggyőződéssel – a tagállamok lerakták az illegális migráció kezelésének sarokköveit – a részleteket még ki kell dolgozni persze -, amiből a mi vitéz várkapitányunk kimaradt, mert a tiltakozáson túl semmit nem tudott hozzátenni a dologhoz, de amiről döntés születik, ahhoz a magyar kormánynak is tartania kell magát. Akkor is, ha nem tetszik. Márpedig nem tetszik, mert valamiért a migráció kérdésében is a hadiállapot fenntartását szeretné elérni jó kormányunk. Ehhez képest az lesz, hogy az unió határain menedékkérelmező központokat hoznak létre, ahol a kérelmeket elbírálják. Az unióba belépni szándékozókat az elbírálásig őrizet alatt tartják, ennek időtartama akár 40 hét is lehet, ha egyszerre túlságosan sok kérelmező érkezik, és az ügyintézés nem tud lépést tartani vele. Aki pedig nem jogosult a menekültstátuszra, azt kiutasítják, illetve visszatoloncolják a saját országába.

Úgy hiszem, a migrációt megállítani nem, de szabályozni lehet, és kell is. Az nem old meg semmit, hogy Orbánék hajkurásszák az embereket, naponta lejelentik, hogy hány migránst fogtak el (azt már nem számolják, hogy ha egyet fogtak el hetedszer, az nem hét migráns), mennyien érkeztek Ukrajnából – akiknek jó része vagy tovább, vagy visszamegy, összefogdossák az embercsempészeket, majd szélnek eresztik őket, valamint teli tüdőből üvöltik, hogy a hét nyelven beszélő csirkehálóval védik egész Európát, és az milyen sokba kerül, adjálpééénzt!,  miközben nem, semmit és senkit nem védenek meg semmitől. Aki az életéért fut, akinek más választása nincsen, aki a gyerekét menti a borzalomból, és hajlandó elfogadni a befogadó ország törvényeit, azt emberségesen kell kezelni. Aki pedig kimondottan a jobb élet reményében, anyagi haszonért akar az unióba jönni – és ebben semmi kivetnivaló nincsen ám -, annak van legális módja, azt kell választani, vagy el sem kell indulni. Na, a dolog ilyen rendezése nem igazán tetszik ártunk és ormányunk, továbbá országunk többségi tulajdonosának, ezért aztán az ő udvartartásának sem.

Rétvári azonban nem gondolta azt, hogy az erősebb határőrizet és a migránsok kötelező őrizetbe vétele növelné a biztonságot. Szerinte az új jogszabály lehetőségeket jelent arra, hogy még több illegális bevándorló jusson el Európába.

Ez az EU jövőjét, biztonságát, versenyképességét veszélyezteti

– állapította meg. Majd egy nyilvánavaló szótévesztéssel azzal is érvelt, hogy

konszenzussal kellene dönteni, nem pedig minőségi többséggel. (HVG)

Szerintem pedig az nem szótévesztés volt, csupán Freud apó könyökölt ki Rétvári szájából. Bizony (sajnos) az minőségi többség a minősíthetetlen magyar kormányhoz képest. Elég baj az nekünk. Azt azért nem ártana kissé alátámasztani, hogy amennyiben nem a migránsok céltalan hajkurászása folyik majd országról országra, hanem gyűjtőtáborokba szállítása, majd szigorú ellenőrzés után a menekült státusz megadás, vagy ennek elutasítása esetén visszatoloncolás, az vajon miért és hogyan növelné az illegális migrációt. Mert szerintem sehogy.

Ahogy az sem kimondottan jó, hogy az ország miniszterelnöke beül péntek reggel a rádiójába igét hirdetni, és azzal kezdi: első pillantásra azt hihetnénk, hogy nem engedhetjük meg magunknak a nyugdíjemelést, de a kormány dolga az, hogy a lehetetlent is véghez vigye. Hát, legkésőbb ezen a ponton kellene sürgősen megfosztani minden létező rangjától, pozíciójától és hatalmától azt az embert, aki kormányfőként ilyet nem csupán megenged magának, de még kampányt is csinál belőle. Kezdődik ott, hogy ez nem nyugdíjemelés, hanem kötelező korrekció. Nem attól függ, hogy mit engedhet meg magának kicsoda, hanem törvényileg kötelező. A munkavállalót sem kérdezi senki, hogy megengedheti-e magának az adót, tb-t, nyugdíjjárulékot, a vásárlót sem kérdezik, megengedheti-e magának az áfát, az autós az útdíjat. Az inflációkövető nyugdíjkorrekció nem választható jótékonykodás, hanem törvényileg előírt kötelezettség, a kormánynak pedig nem kellene baromságokra költeni, vagy közpénz jellegétől megfosztani a mi pénzünket, akkor futná a szükséges dolgokra. Történetesen például a Kőszegen, egyházi ingatlanokra költött 6 ezer millió (6 milliárd) forintnak lett volna jobb helye, azt el lehetett, sőt, el kellett volna hasznosabban költeni. Nagyon súlyos mentális, de még inkább erkölcsi hiányosságra vall az, hogy beül ez az ember a rádióba és arra célozgat, hogy a kormány (tehát az ő) részéről valami elképesztő nagylelkűség az inflációkövető korrekció, amiért hála és csodálat jár. Hát nem jár! Nem kellett volna szétcseszni, szétlopni és szétrohasztani az országot, sem szétbarmolni a gazdaságot, akkor nem lett volna 25 százalékos infláció, akkor nem lenne az éves infláció 17 százalék körül az előrejelzések szerint – ez is csak akkor lesz annyi, ha decemberre sikerül 6-7 százalékra leszorítani, ami most nem látszik, hogy mitől sikerülne  -, és akkor nem kellene nyugdíjat emelni. A saját hibájukat ne kenjék már mindig másra, és főleg hálát ne várjanak azért, hogy kirabolnak egy országot, majd a zsákmányból vesznek pár zsemlét az áldozatoknak!

Azt hiszem, elég is ennyi reggelre. Jó ébredezést, kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.