Július 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Hol van már Angela?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,638,620 forint, még hiányzik 1,361,380 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ahogy ígértem, onnan folytatom, ahol abbahagytam. Pontosabban ahol Jézus Viktor abbahagyta az ő eszének osztását hétfőn a parlamentben. Időközben készült egy politika- és médiatörténeti jelentőségű videó is, amin azt látjuk, hogy a 444.hu munkatársa próbálja megtudakolni a homárfogyasztó apostoltól, hogy akkor most mi a franc van a nemzeti bank elnökének műsorával, hogy ha alulmaradt az infláció elleni harcban, akkor nem-e kellene-e lemondania. Teszem hozzá, különös tekintettel erre: 

A nyáron a jegybank egy másik problémáját is meg kellett oldanunk. Mint tudják, a jegybank komoly adósságot halmozott föl az elmúlt években, amelyért a költségvetésnek, nekünk, képviselőknek kellene helytállnunk, vagyis kifizetnünk. Erre a költségvetés képes is, de csak akkor, ha súlyos pénzeket vonunk el a gazdasági és társadalmi élet fontos területeiről. A kormány azt javasolja, hogy ne ezt tegyük, hanem mentsük ki a jegybankot szorult helyzetéből inkább egy törvénymódosítással, amelyet benyújtunk a Tisztelt Ház elé.

Az egy dolog, hogy az ember olyan dresszkódban jelent meg a IX. kerület egyik utcájában, ami egy közepes képességű autónepper megjelenését is kenterbe vágná. Miközben a gatyája zsebéből kihúzott tíz- és húszezres bankjegyeket számolta, olyan buta arckifejezéssel bambult bele az őt kérdezni szándékozó riporter kamerájába, hogy az még nekem is ciki volt. Pedig ez a csávó már sokszor megdolgozott a ne ítélkezzünk senki fölött a kinézete alapján titulusról szóló vita elszabadulásáért, de valahogy én ezzel mindig fenntartásokkal tudtam egyetérteni, különösen ha egy miniszterelnökről van szó. Szerintem az megalapozott elvárás egy ország miniszterelnökével szemben, hogy ne úgy nézzen ki, mint egy piaci kofa vagy egy maszek zöldséges, főleg ne akkor, amikor munkaidőben van. Mert tudtommal ő nem egy vállalkozó, aki akkor dolgozik és akkor intézi a dolgait, amikor akarja, hanem neki hivatali munkaideje van, és ahhoz megfelelően kellene felöltöznie. Kedd délelőtt. Sőt, állítólag minden kedd délelőtt megjelenik pontban kilenckor a titokzatos kapualjban, ahol egy órát eltölt. Testőrök gyűrűjében érkezik, és fizet valakinek valamiért. Leszarom, hogy miért, de ha ez magánprogram, akkor ne munkaidőben, ne szolgálati autóval, ne közpénzből fizetett kidobó és verőemberek kíséretében bonyolítsa, és pláne ne olyan szerkóban, mint egy lepukkant csöves. Tiszteljen meg azzal minden magyar állampolgárt, hogy emberi külsőt ölt magára. Az a nézés meg igencsak beszédes, ahogy belebambul a kamerába, mint aki azt sem tudja, éppen hol van. Most komolyan ez a csávó ennek az országnak az elsőszámú embere? Kilógó mellszőrzet, igénytelen flekkes trikó és egy gyűrött zakó? A kurva életbe, abba. A magát mindenkinél felsőbbrendűnek tartó keresztény turbómagyar vezető. Ha már az ország szemét is kilopta, legalább a külsejére legyen igényes, mert így csak ráerősít arra a sztereotípiára, miszerint egy utolsó bugris tyúktolvaj.

De visszatekeredve a hétfőn felvetett problémára, amit saját hatáskörben le is rendezett. Hát azért ez egy igencsak vérlázító kijelentés:

Mint tudják, a jegybank komoly adósságot halmozott föl az elmúlt években, amelyért a költségvetésnek, nekünk, képviselőknek kellene helytállnunk, vagyis kifizetnünk.

Ki a jegybank elnöke? Ki ültette oda, ahol 10 éve osztja az észt, és nyerészkedik kéz a kézben az Orbán-klánnal a forint-euró és más deviza árfolyamokon? Ki volt végig Matolcsy gazdája, amikor hülyére nyerészkedte magát a devizahitelesek nyomorán? Ki azoknak a pénzeknek az eltüntetője és haszonélvezője? Ki az, aki az MNB-n keresztül váltotta a mi adóforintjainkat export és import vonatkozásában lényegesen magasabb áron, mint más kereskedelmi bankok? Most pedig, hogy brutális adósságot halmozott fel a haverod, látványosan futni hagyod? Egyébként a száddal elmondtad, bazdmg: nekünk, képviselőknek kellene helytállnunk, vagyis kifizetnünk. Hát akkor lehet zsebbe nyúlni, ne a mienkben kotorásszatok azért, mert a lopott pénz hiányzik a kasszából! Van ott, ahonnan ezt pótolni lehetne. Tegyenek Hatvanpusztára meg a Mészáros jachtjára jelzálogot, és szépen vissza lehet tenni oda, ahonnan elvettétek. Álljatok helyt végre egyszer ebben a kurva életben. A költségvetést a Varga írja, számolja, az nem azért van, hogy abból finanszírozzátok a másik tolvaj hiányát, amit a nemzet (!!!) bankjában összehozott. Ezért tartunk ott, ahol tartunk, mert már a látszatra sem kell adnod. Nyíltan, szemrebbenés nélkül beszélsz arról, hogy elbasztad. Nem kicsit, hanem nagyon. Téged lehallgatni sem kell, beismered te élő egyenes adásban, hogy eltűnt a pénz. És akkor ezek után még elmondod, hogy jó helyen van nálatok a magyar emberek pénze?

A kormány döntéseket hozott annak érdekében is, hogy érdekeltté tegyük a megtakarítással rendelkező magyarokat, fektessék pénzüket állampapírba. Ez hasznos a költségvetés számára, és hasznos a megtakarított pénzzel rendelkezők számára is, mert így a hitelekért fizetendő kamatokat nem a külföldi hitelezőknek, hanem a magyaroknak adjuk oda, és a költségvetés is biztos pénzügyi forrásokhoz jut. A magyar államadósság kétharmada magyarok, egyharmada pedig külföldiek kezében van, a teljes államadósság 24 százalékát pedig a magyar háztartások tartják a kezükben. Ezzel első helyen, éllovasok vagyunk az Európai Unióban.

Az biztos. Ezek után meg pláne. Miután közlöd, hogy éppen omlik össze a költségvetés, a külföldi befektetők bizalma jóindulattal is maximum egy pozitív nulla, akkor azt mered mondani, hogy nálatok van a legjobb helyen a pénz. Beszarok. Akkora az államháztartás hiánya, mint a Mariana-árok, a forint is éppen hashajtót kapott, és fossa össze magát, a brüsszeli bürokraták (lol) nem küldik a pénzt, amiért ti a fületek botját sem mozdítjátok, hogy jöjjön. Se a mérföldkövek tekintetében, se a jogállamiság és korrupció tekintetében, se sehogy, de a pénz az jöjjön. De jó is lenne, ha úgy működnének a dolgok, mint régen. Emlékszel?

Először is azt (mondhatjuk – szerk.), hogy Magyarország nem tartozik a Jawohl-országok klubjába, akik ha telefont kapnak Brüsszelből, csak annyit válaszolnak: Jawohl! Másodszor azt mondhatjuk, hogy Magyarország nem engedheti, hogy bárki korlátozza a függetlenségét és szuverenitását.

Nem is. Szarnak azok ránk, mint ahogy te is rájuk. Egy a bibi: egyelőre mi függünk tőlük, és nem ők tőlünk. Lehetsz te független, csak ne ránts magaddal egy országot. Loptál már annyit, hogy 1000 évig vígan ellegyen belőle a népes famíliád, most már takarodj a picsába, és hagyd ezt az országot fellélegezni, és azt csinálni ami neki jó, és nem neked. 

Hát igen. Hol van már Angela? Angela, Angela, Angela, de kár, hogy nem te vagy már a vonal végén, és mondod, hogy jawohl, mein Herr! 

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.