Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hogy szerintük mire van szüksége az Európai Uniónak, az meg pláne senkit nem érdekel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Igazán remek hírt olvashattunk tegnap! Lényegében meg van mentve az államháztartás, ugyanis a kormány eladja a honvédségi üdülőt Mátraházán, az indoklás szerint azért, hogy stabilizálják a költségvetést. A katonák csak örüljenek az új lélegeztetőgépeknek, de biztosan lesz üdülési lehetőség is, talán majd bérelnek valamit a Mészáros és még több Mészáros zrt-től. A hegyi üdülőt pedig megveszi valami jótét lélek – alighanem bagóért -, kap a felújításra egy kis állami támogatást, rendbekapja, ám közben sajnos rájön, hogy mégsem szeretné megtartani a létesítményt, ezért aztán a pöccre felújított, közpénzből felhergelt objektumot fillérekért eladja az első arrajárónak, csak szabaduljon tőle. Arról meg ugye ki a franc tehet, ha történetesen valamelyik stróman járkál arra? Senki. Na ugye! Ez volt a technika sok más esetben is, ami működik, azon pedig minek változtatni? Nem igaz? Még ilyen ügyesen eladogatják azt a keveset, ami állami tulajdonban van – tehát közvagyon -, aztán még államosítják, amit eddig nem, hogy legyen mit eladni önmaguknak, aztán már az is mindegy lesz, hogy ki van kormányon. Sajnos az országot – mint magántulajdont – nem tudják kihúzni a talpunk alól, és nem lehet felcsavarni, mint egy szőnyeget, de születésünktől halálunkig nekik fizetünk mindenért, hiszen gyakorlatilag a magántulajdonukban élünk. Remek lesz, meglátják!

Addig is, ameddig változatlan a helyzet, mellényzsebből fizethetjük Szijjártó Péter röpködését:

 

Abban semmi újdonság nincsen, hogy minden külügyminisztere legjobbika előre küldte a saját luxusjárgányát – nyugi, azt is mi fizetjük -, mert a gazdája is ezt szokta csinálni. Hiába, telik nekünk mindenre, még arra is, hogy Novák Katalin az USA-ban szabadságharcoljon és édje a családokat napokon keresztül. Ez a fontos kiruccanás is biztosan jutányos volt, alig kerülhetett annyiba, amennyi 3-4 magyar falu éves költségvetése. Ehhez képest olvasom, hogy napi 75 millió forintot nyúlnak le a bankszámláinkról a digitális bűnözők. Istenem, mennyire jó világ lenne, ha csak ennyit lopnának el tőlünk naponta! Ehhez persze az kellene, hogy a többi bűnöző ne luxusban röpködjön, hanem a börtönben ragasztgassa a zacskót, vagy amit ott csinálni tudnak a kreatív elmék. Ameddig ez a vágyott, szép korszak be nem köszönt, addig a csúti csühös rendületlenül pöfög utasok nélkül, ám az olyan kisvasutat, melynek célja is, utasai is vannak, ügyesen felszámolják. Mert csak. Úgy is kell, az alattvalók ne vonatozgassanak, hanem dolgozzanak, termeljék a hasznot a gazdának. Aki nagyon vágyik kisvasútra ülni, az menjen szépen Orbánfalvára, ott megteheti. Nahát!

Most volt hír a 444.hu videója. Ebből kiderült, hogy a miniszterek elnöke minden kedden egy ferencvárosi házba trappol be – a felvétel tanulsága szerint közben annyi készpénzt morzsolgat hó végén, amennyit egy átlagos nyugdíjas, vagy egy minimálbéres hó elején sem lát -, majd határozott léptekkel odagurul az ajtóhoz, egy óra múltán visszagurul a rá váró két furgon közül az egyikhez (a másikban nyilván az a nem kevés testőr utazik, akik nélkül a nép egyszerű gyermeke, a puritánok védőszentje, akit imád az ő népe és bátor, mint csaknorisz, merthogy utcai harcos is, nem csak a kolbásztöltéshez ért), és visszaköszönni is csak akkor mer az újságírónak – válaszolni persze akkor sem -, amikor körbe veszik a testőrei. Ebben semmi új nincs, eddig is ilyen gyáván futott mindenki elől a legbátorabb magyar, de most az Index megérdeklődte Havasi Bertalantól, hogy ő vajon mi a túrót keresett a miniszterelnök magánprogramnak kikiáltott produkcióján. És a sajtófőnök válaszolt is, elvégre azért sajtófőnök:

Orbán Viktor magánprogramjairól nem tudok tájékoztatást adni, csak a munkájával és a hivatalos tevékenységével kapcsolatban. A sajtófőnöki jelenlétet a nem nyilvános program nem nyilvános jellegének megőrzésében való közreműködés indokolhatja.(Telex)

Tényleg? Szerintem pedig az általunk fizetett miniszterelnök, a munkaidejében, az általunk fizetett járműveket és az általunk fizetett testőröket használva, az általunk fizetett Havasi Bertalannal a sarkában nem vehet részt magánprogramon. Azt a szabadidejében, a saját költségére tehetné meg, ha történetesen nem miniszterelnök lenne. De mivel az, a magánélete és a magánprogramjai véget is érnek az általunk fizetett lakása ajtajánál. Mármint belül, mert amint onnan kilép, nem magánember. Mármint ő itt:

Találkozó Marine Le Pennel. Brüsszelben változásra van szükség. Ezen dolgozunk. Európának migráció helyett határvédelemre, elhibázott szankciók helyett gazdasági együttműködésre, háború helyett békére van szüksége! 🇭🇺🇫🇷 (Facebook/Orbán Viktor)

Pöpec! Gondolom, pártelnökként találkoztak. Ezt abból gondolom én a rengeteg eszemmel, hogy ugye Marine Le Pen a francia nemzetgyűlés tagja ugyan, de a kormányban nem osztottak neki lapot. Ha én jól tudom. Ilyen alapon Macron is találkozhat Kósa Lajossal, beszélgethetnek a békéről vagy a kupakokról, a sánta kutyát nem fogja érdekelni. Ahogy az Orbán-Le Pen találkozó is tökéletesen jelentéktelen, hiszen egy magában ácsorgó fideszes elnök csacsogott egy francia képviselővel, az égvilágon semmiről nem tudnak dönteni azon kívül, hogy melyikük mit iszik. Hogy szerintük mire van szüksége az Európai Uniónak, az meg pláne senkit nem érdekel. De ha már itt tartunk, ejtsünk pár szót arról, hogy Spanyolországban sem tud megalakulni az Orbán által oly nagyon vágyott szélsőjobbos kormány. Ciki. Remélem, a szlovákok is okosan döntenek a álasztáson.

Tehát reményekkel eltelve kívánok jó ébredezést, szép reggelt mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.