Május 9,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ne nézz fel!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 470,704 forint, még hiányzik 2,529,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tudjuk, hogy tudjátok, de leszarjuk! Akár ez is lehetne a Fidesz mottója. Jobban jellemzi őket, mint a sok korábbi marhaság, mint pl. a „Nekünk Magyarország az első” vagy az „Előre megyünk, nem hátra.” Legújabban a nagyon laza külügyminiszterünk újabb nyilatkozata juttatta ezt eszembe, amit a svédek NATO-csatlakozásának kapcsán tudott megint csak mondani, bár ez már korábban is elhangzott, vagyis, hogy ők (mármint a kormány) aztán igazán támogatnák a svédeket, de hát a magyar képviselők nem veszik jó néven, hogy a svédek egyfolytában sértegetnek minket.

Az egy dolog, hogy a kormányunk így áll hozzánk, legalábbis addig, amíg elegendő számú hívő kérdés nélkül elfogad tőlük minden eszement baromságot és hazugságot, illetve ameddig a saját kényük-kedvük szerint tudják manipulálni a választásokat. Valójában csak egy csoportnyi ember létezik az egész világon, akik nem látják, nem tudják. Belőlük áll OV hívő szektája. Ők a célcsoport. Amíg az OV-be vetett vakhitet fenn tudják tartani, addig bármit mondhatnak, bármit csinálhatnak, terelhetnek, csúsztathatnak, hazudhatnak, lophatnak. A hívők a legpofátlanabb hazugságokat, a legbődületesebb ostobaságokat is kételkedés nélkül elhiszi nekik. Azt, hogy mi, többiek látjuk, értjük, csikorgatjuk a fogunkat, tépjük a hajunkat nagy ívben leszarják.

Az viszont egy teljesen más dolog, hogy a diplomáciánkat is ez a hozzáállás határozza meg, ugyanis diplomáciával általában nem dilettáns dedósok foglalkoznak, vagyis tudják. Átlátnak a hazugságokon, szóval tök fölösleges vetíteni. Több tiszteletet? Mégis hogy, amikor mindenkit nyilvánvalóan hülyének néznek? Ráadásul azt is tudják, látják, hogy ott teszünk keresztbe a saját szövetségi rendszereinknek, ahol csak tudunk, és nyilvánvalóan Putyin érdekeit képviseljük. Focis hasonlattal élve, hátha mások is megértik, mi vagyunk az a játékos, aki mindig az ellenfélnek passzol. Az már szinte másodlagos, hogy önként dalolva támogatjuk Erdogan saját kis játszmáit.

Kormányunk zseniális külpolitikájának meg is lett a következménye, vagyis nem jön a pénz az Uniótól, hiába állítottak be egy másik okostojást a Navracsics mellé, aki szerint most már nem kell további jogi változtatásokat eszközölnünk ahhoz, hogy végre megkapjuk, ami jár. Muszáj alkalomszerűen tovább ámítani magukat és a népet, pl a Latorcai nevű államtitkár is bemondta, hogy most már biztos, hogy előbb-utóbb megkapjuk a pénzt, de tessék észrevenni, hogy a hangsúly egyre jobban az „előbb-utóbbra” helyeződik, nem pedig a „biztosra.” 

Persze ezek is legfeljebb itthon adhatók el. Attól tartok azokra a pénzekre már végleg keresztet vethetnek, de az amúgy is jól megy nekik. Legalább van mire fogni, hogy miért nem tudják emelni a pedagógusok bérét. Az is megfordult a fejemben, hogy lehet, hogy ezek tényleg azt hiszik, hogy az Unió belemegy abba, hogy utalják a pénzt, ha ratifikáljuk a svédek csatlakozását? Az Unió már így is jó fej volt velünk, amikor engedték, hogy Matolcsy bűvészkedjen még egy kicsit a számokkal elkerülendő a költségvetés összeomlását (lásd előző írásom). Ráadásul nem csak a pénzünkről van már szó, a jó kis vétójogunkat is hamarosan elveszíthetjük, sőt az aktuális folyamatok abba az irányba mutatnak, hogy a végén ki fognak minket tenni az Unióból. De persze akkor majd mi lépünk ki, mint ahogy a Fidesz a Néppártból. Előtte még megszavaztatják a népet, amiből kiderül majd, hogy a magyarok 97%-a ki akar lépni az Unióból. Végül hozni fognak egy országgyűlési határozatot, hogy az Unió mennyi pénzzel tartozik nekünk. Nem lennék akkor a helyükben. A norvégok is milyen szarul érzik magukat azóta, hogy országgyűlési határozatunk van arról, hogy tartoznak nekünk.

Szóval a nemzetközi porondon továbbra is arcoskodnak, meg persze itthon is, ugyanakkor egyre égetőbb lesz Orbán Viktor kérdése: „Hol a pénz?” Pontosabban honnan tudnak még több pénzt leakasztani, hiszen rengeteg mindenre kellene, pl. repülőtér vásárlásra, de most elsősorban arra gondolok, hogy hamarosan (jövőre) választás lesz, de most úgy néz ki nem fog jutni annyi a kampányra, még akkor sem, ha még több beruházást állítanak le a közeljövőben, netán még jobban szétbüntetik az ellenzéknek mondott pártokat vagy ha a NAV tovább fokozza az ellenőrzéseit és mindenhol razziázni fognak vagy esetleg kitalálnak még pár nemmegszorítást.

Persze még mindig ott van a lehetősége további kínai hitelek felvételének, de talán már Orbán Viktor is észrevette a rekordmagasságú eladósodottságunkat. Ha már a rekordok kormánya: infláció, legalacsonyabb keresetek és életszínvonal, legmagasabb adók, legmagasabb rendszerhasználati díjak, legtöbb mélyszegénységben élő ember, legtöbb éhező gyermek, stb. Jó, egy két kategóriában még versenyben vagyunk Bulgáriával. Na hát ebben a helyzetben akarnak még több pénzt kipréselni az emberekből.

Előbb-utóbb nem marad más lehetőségük, mint elkezdeni visszaszedni a már szétosztogatott pénzeket. Lehet, hogy a választási kampány finisére már a Lölő-jelenségek fogják fizetni a költségeket. Lehet, hogy egy ideig jópofát vágnak hozzá, de nem hiszem, hogy sokak tetszését ki fogja ez vívni. A végén még nekik is meg kell szorítaniuk a nadrágSzíjjat, netán el kell majd adniuk egy-két ingatlant, csónakot, stb. A látszatot azért még fenn kell tartani, vagyis egészen addig fogják harsogni, hogy minden a legnagyobb rendben van, amíg össze nem dől minden. 

Ha esetleg engem kérdeznének arról, honnan lehetne még pénzt szerezni, akkor azt javasolnám, hogy tessék most már megadóztatni az egyházakat is, elvégre folyamatosan jövedelemre tesznek szert, mivel minden szolgáltatásukat pénzért árulják, az államtól kapott pénzekről, ingatlanokról nem is beszélve. Esetleg tudja valaki, hogy a hitgyülekezete, bocsánat, Németh Sándor által birtokolt ATV vajon adózik-e? És még ki tudja hány üzletben van benne az egyházak keze. Viszont amíg a Lölő-jelenségek gyakorlatilag az Orbán család vagyonkezelésével foglalkoznak, tehát ha az az utasítás érkezik, hogy most nekik kell állni a cechet, akkor ők kérdés nélkül fizetnek, addig az egyházak ezt máshogy látják. Ők nem az a bagázs, akik bármit is önként visszafizetnek vagy visszaadnak. Az ő álláspontjuk feltehetően az, hogy ők megdolgoztak azért a pénzért, vagyis elvégezték a megrendelt PR-szolgáltatást. 

És mindez még csak az önkormányzati és az uniós választásokra vonatkozik. Mi lesz három év múlva. Vajon van-e még valaki ebben az országban, aki azt gondolja, hogy pár éven belül jobban mennek majd a dolgok? Szerintem ezt már a NER-en belül se gondolja senki. A Pesty-féle műsor, akár önálló, akár megrendelt, azt sejteti, hogy már ők is elkezdhetnek idegeskedni. Nem tudom, hogy az is a műsor része-e, hogy Matolcsy és Varga elkezdtek egymásnak beszólogatni, de az biztos, hogy komoly bajban van a költségvetés. 

Nagyon hasonló mintázatot láthattunk a 80-as években. A propaganda egyre kevésbé bírja fenntartani a látszatot, a hanyatló nyugat legendája is egyre kevésbé hiteles, a gazdasági összeomlás elkerülése érdekében akkor az MSZMP beengedte a formálódó ellenzéket a hatalomba, cserébe kiegyeztek egymással. Vajon a Fidesz kivel akar majd kiegyezni, amikor majd a teljes gazdasági csőddel kell szembenézniük? Talán Gyurcsánnyal? Vagy lehet, hogy ezért is kellett a Vonának pártot alapítania? Természetesen azon kívül, hogy hátha elvesz egy pár szavazatot az ellenzéktől. 

Vagy marad a nagy szuverenitási projekt, vagyis hogy kiárulják az egész országot Kínának?

Addig is, amíg nem dől össze minden, még egy új jelmondatot javasolnék a Fidesznek. Jó fideszes hagyomány szerint ez is lopott lenne: Ne nézz fel!

CHF.Scarface

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.