Október 25,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


Herehelyzet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,780,998 forint, még hiányzik 1,219,002 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A MÁV-ot kiherélő Lázár János minisztériuma tűrhetetlennek tartotta, hogy Gróf futaki Hadik András hadvezér várbéli szobra lovának a heréjét simogatják a turisták és egyéb léhűtő személyek abban a hiú reményben, hogy az szerencsét hozhat nekik. A szerencse ugye egyrészt forgandó, másrészt meg nem jár mindenkinek, harmadrészt pedig a budai vár a NER (bűz)fészke, ott mindent a szemnek, semmit a kéznek. Legalábbis nyilván így képzeli a Budavári Önkormányzatnak címzett felszólító levelet aláíró Vukoszávlyev Zorán helyettes államtitkár. Azt nem tudom, odaírta-é: a polgármesteri hivatal „vezetői ne okoskodjanak, tegyék amit mondok”.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt reagált a kirohanásra: egy táblácskát biggyesztett a mén fényességes golyóira, mely szerint az heresimogatásra kijelölt hely. Same in English.

A lázárminisztérium helyében – meglehet – én is terelném a közfigyelmet. Annyian élnek hereként a nép nyakán, megannyi, a mások munkájából dőzsölő, haszontalan, ingyenélő „hazafi”, hogy jobb a békesség. Amíg egy lónak a hasalji szerve van terítéken, addig nem fenyeget egy társadalmi felzúdulás. Sőt, jómagam ott állnék naphosszat az alkotás előtt és megvédeném olymód, hogy négylevelű lóherét osztogatnék mindenkinek, aki ezek után meg tudja állni hogy felmásszon a lónak a faszához. Mi több, elküldeném a kedves külföldieket a herendi porcelánokat fogdosni, azok ott a legdrágábbak.

Reménylem, senkinek nem jut eszébe át- meg átfesteni vagy befóliázni a bronzmű e mellőzhetetlen részletét.

*

Értem én az okát, hogy – úgymond – „háborús veszélyhelyzet” van kihirdetve az országban, elvégre minden totalitárius rendszer működtetőjének az a leghőbb vágya, hogy egyszemélyben dönthessen mindenről. De könyörgöm, legalább annyit tisztázni kéne már egyértelműen, köntörfalazás és egymásnak gyökeresen ellentmondó nyilatkozatok nélkül: ki fenyeget kit, ki az ellenség és ki a jóbarát, valamint kinek a pártján is állunk mi a csihipuhiban!

*

Felhívom a Mindenben Legilletékesebb becstelen figyelmét arra, hogy a kerítés nem megoldás semmire!

Nem, nem arra utalok, hogy mekkora erőfeszítéseket tesz a NER, hogy a világ valamennyi kiforratlan, útját kereső államának kormányát prostituálja! Most egész konkrétan a mi déli, GDP-faló határkerítésünkre gondolok. Már a Vasfüggöny kapcsán is felmerült a dilemma, hogy az szándéka szerint kizár vagy bezár. Másrészt – kimondom kertelés nélkül – a XXI. században se nem trendi, se nem szexi egy efféle alkotmány. Egy helyen helyeselem a kerítés fenntartását: ott, ahol a Földre Szállt Istenünk élethossziglani helye is lenne! Oda rögtön hármas körbevevést kérnék!

Amúgy, nem lenne elég ha csak egyszerűen körbepisilné az országot? Eltartana egy ideig, de mennyivel olcsóbb lenne!….

*

Ha egy forradalom következményeként felálló új kormány visszamenőleg büntethetővé tenné a rendszerváltás óta elkövetett azon bűncselekményeket, amelyeket elkövetésük idején politikai okokból nem követett feltárás és felelősségrevonás (azaz eltörlik az elévülést a szóbanforgó, akkor hatályos Btk.-ba ütköző tettekre), kérdem én, hova lenne bebörtönözve az a cirka 300 000 ember, akire hosszú lejáratú szabadságvesztés várna?

A jelenlegi börtönkapacitás kevesebb mint 50 000 fő befogadására alkalmas, és minden fegyintézet dugig van. Könyörgöm elöljáróinkhoz, fedjenek be és tegyenek fűthetővé minden stadiont! Amíg a delikvensek felépítik a saját büntetésvégrehajtási intézményeiket, átmeneti elszállásolásra azok is megtennék!

*

Már minálunk, babám, akkora nagy a szabadság – és külön a szólásszabadság! -, hogy a készülő szuverenitási törvénycsomagba bele tervezik csomagolni azt a passzust, miszerint gyűlöletbűncselekmény azt állítani, hogy „Magyarország nem jogállam!”

Persze csakis a jogállam további erősítése miatt tervezik ezt. Lázár János miniszter szerint „erős közlekedésünk” tuti lesz (alkalomadtán valaki felvilágosíthatna, az milyen is…), már csak az erős jogállam hiányzik, nemdebár.

*

Je suis Suédois.

(Svéd vagyok.)

*

Keresem a szót, keresem a hangot, de a mélymagyar Vitéz Bencsik Andrásról vagy show-t, vagy semmint.

*

„Fenntarthatósági asszisztens képzés indul”, olvastam valahol.

Most, amikor már ahhoz sem kell végzettség, hogy bárki villanyt szereljen, háztartási gépeket javítson, betűvetést és életismereteket tanítson az általános iskolában, kérdem én: miért kell olyasmire képezni bárkit is, ami flottul megy már 14 éve mindenkinek?!…

Papír nélkül is kifogástalanul asszisztálunk az Orbán-rendszer fenntartásához, gratulálhatunk egymásnak!

*

A Soros-terv létezik, az 1956-os magyar forradalmat egy fasiszta csőcselék és a nyugati uszítók művének nyilvánító orosz tankönyv nem.

Értve vagyok?!…

*

Olyan vagyok, mint a tapsfüggöny a zártkörű fideszes szeánszokon.

Keveset takarok, sokat akarok.

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.