Május 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minden egyes faluba, tanyára, művelődési házba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 228,540 forint, még hiányzik 2,771,460 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

• A polgári körök nélkül Magyarország sem lehetne az a sikeres és erős ország, amivé vált, és a Fidesz sem lenne kormányon – vélekedett Orbán Viktor. Mindennek jelentősége lesz a 2024-es és a 2026-os választáson is, hiszen helyi „bástyák” híján az országos politikai csatákat sem lehet megnyerni – zárta köszöntőjét a pártelnök. 

• Valójában nem nagyon szoktam ilyeneket készíteni. Aztán mostanában mégis. A dolog attól izgalmas, hogy a legfontosabb alapanyagok itt, a kötcsei kertben termettek. 

Így lett fügelekvár és csatni (elegánsan: chutney), paradicsomlé, meg pesto. Utóbbi  kettő ezen a hétvégén. 

Valószínűleg az utolsó nyárias vasárnap. 

Aztán indulás vissza. 

Izgalmas dolgoknak nézünk elébe:) (Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Két recept, a két legnagyobb, az ország sorsát így vagy úgy, de nagyon régóta meghatározó politikustól. Az egyikkel jól lehet lakni, a másikkal jól lehet lakni. Jóllakni, vagy jól lakni? Vajon melyikre van most igénye az ellenzéknek? Nem egyik vagy másik ellenzéki pártnak, hanem mindenkinek. Az ellenzék nem egy pártról kellene, hogy szóljon, hanem mindenkiről. Merthogy a Jézus Viktor- féle recept működik. Túlságosan is. Miért? Mert amikor a tikkelő bonsai-Cézár belecsavarodott a választási vereségébe, nyakába vette az országot és elkezdett köröket rajzolgatni. Ha vulgáris akarnék lenni, azt mondanám, hogy körbehugyozta az országot, mint egy magyar vizsla, aki megjelöli a határait és kijelöli a helyét. Erősebb kutya baszik alapon az egész országot körbehugyozta és leuralta. Nemzett sok kis Orbánt, és elhitette velük, hogy ha őt választják és hűségesen támogatják, akkor nekik jobb lesz. És elhitték neki, pedig akkor még nem volt Facebook meg Youtube meg csilliárd kereskedelmi tévé, einstandolt közmédia és lepusztított médiapiac. Sőt. Az állami média viszonylag kiegyensúlyozottan működött és a polgárok relatíve objektív képet kaphattak mindenről, ami az országban zajlik. Ennek ellenére működött, és amint látjuk annak a körbehugyozásnak köszönheti a kleptomániás vezető, hogy egyelőre semmi nem veszélyezteti a hatalmat. Nyugodtan hátradőlhet és nem kell aggódnia amiatt, hogy bárki is kihívója tudna lenni. Egyedül Budapest tartja magát, de szerintem most minden erejét a budapesti ellenzék legyőzésre fogja felhasználni, ha eddig nem, akkor mostantól konkrétan ostrom alatt fogja tartani a fővárost. 

Vannak dolgok, amelyeket nem lehet kihagyni a politikából, nem lehet megúszni őket. Ezek közül a legfontosabb a választók megnyerése. Ezen kellene dolgoznia az ellenzéknek, ide kellene eljutni tevőlegesen is. Ha nincs médiafelület, márpedig nemigen van médiafelület, akkor személyesen kell elmenni minden egyes faluba, tanyára, művelődési házba és beszélni. Beszélni az emberekkel, meghallgatni őket és valódi megoldást kínálni nekik a gondjaikra. Mi a leggyakoribb kérdés a bizonytalanok részéről? Hogy jó, de akkor kire szavazzak? Ha nincs alternatíva, ha nincsenek konkrét célok és válaszok, akkor nem fognak a bizonytalanra voksolni. Ilyen az emberi elme, a magyar néplélek pedig különösen erre rezonál. Jobb a biztos szar, mint a bizonytalan jó. 

Változtatni, egyáltalán bármilyen apró változást elérni kurva nehéz, főleg úgy, hogy Orbán 2010-es fennállása óta hamis dogmákra, hazugságokra és a vakhitre épül a politika. A hit, ami 2000 éve létező és működő fogalom, a remény és a majd jobb lesz dumák. Orbán rájött, hogy ezekkel a megfoghatatlan fogalmakkal lehet a hülyéket kábítani, nem véletlenül lett hirtelen vallásos és keresztény a lelkem. Mármint dehogy lett, csak ezt a képet vetíti magáról és a pártjáról a közönségnek, hiszen akármennyire is visszaszorulóban vannak az egyházak, mégis csak a templomokban gyűlik össze vasárnaponként a jónép, főleg vidéken. Nem véletlenül lett egy valag templom felújítva és kikerázva, jóval több, mint ahány iskola. A pap is fideszes, és kéz kezet mos alapon minden prédikációjában a nemzetikeresztény zsarnokokat élteti, és szólítja fel a híveket, hogy kire kell szavazniuk. Sajnos van még a társadalomban olyan réteg, amelyik ez alapján dönt, hiszen a hite megingathatatlan Istenben és Orbánban egyaránt. Pontosabban most már főleg Orbánban. Ember, most jövök a templomból jeligére. Michael Corleone is egy keresztelőn vesz részt, amikor az emberei éppen leszámolnak az ellenséggel. Ez amolyan alvilági mutatvány, az olasz maffia bevett szokása, hogy felmentik magukat a bűneik és tetteik miatt. Elég egy gyónás, elég az egyháznak kiszórt adomány, és máris mentesül a vétkei, tettei, bűnei alól az illető. Orbánnak ez a jolly joker a kezében, és használja is rendesen. Mint ahogy a KDNP bármire kapható erkölcstelen álkeresztényei is, az élen Semjénnel, Hollikkal, Rétvárival és a többiekkel.

És akkor az egyházi vezetőkről ne is beszéljünk, akik úgy lapítottak a Szíriából idemenekülők elleni embertelen bánásmód, a szerencsétlenek leterroristázása és az ellenük való kollektív kormányzati propagandauszítás idején, mint szar a gazban. Hasonlóképpen minősíthetetlen, hogy a mai napig nem ítélik el az orosz agresszort, cserébe lelkesen kussolnak Iványi Gábor szegényegyházának meghurcolását látván. Nem, dehogy számít nekik se, hogy a gazdájuk gyerekét Iványi keresztelte meg. Szóval ezzel azt akarom mondani, hogy az önreflexióra képtelen, tájékozódni nem hajlandó, gumigerincű ostobák mindig többen vannak, mint azok, akiket nem lehet az egyház és a Fidesz blődijeivel megetetni, ezért erre kellene valamilyen középutas megoldást találni. De ahhoz meg kéne emelni a segget, fel kéne emelni a fejet és komolyan kellene venni azt, hogy az ellenzéki vezetőknek ez lenne a feladata. A DK árnyékkormányában szerintem nagyon okos és a saját szakterületükön igencsak hiteles emberek üldögélnek. Nekik is részt kellene venniük egy nagy vidéki hakniban, ahol elmondják, mi a víziójuk az ország jövőjét illetően. Kurva nagy munka, ami túlmutat az online sajtótájékoztatókon és az ATV stúdióján, de ha nem az a terv, hogy megvárjuk, hogy a koleszterin elvégezze helyettünk a feladatot, akkor tenni kellene valamit. Méghozzá kurva gyorsan, mert már tegnap is kicsit késő ahhoz, hogy az ÉRDEMI munka elkezdődjön.

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.