Május 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A falnak csapódni és szétkenődni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 228,540 forint, még hiányzik 2,771,460 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szélsőséges időjárási jelenségektől mentes, derűs jó reggelt, vidám vasárnapot mindenkinek! Bár az is igaz, hogy aligha van az a felhőszakadásos, orkán erejű szél, jégesővel sújtott nyárvégi zivatar, ami annyira szélsőséges veszélyhelyzetet tudna generálni pillanatok alatt, mint világszínvonalon korrupt és elvetemült illiberális őfelsége és az ő udvartartása. A soraiban például – ha már úgyis az Úr megpihenésének napját tartjuk Európa legkeresztényebb országában – Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel. Aki még pénteken arról lamentált Pannonhalmán, a bencés főapátságban rendezett, Keresd a békét és járj utána! nemzetközi ökumenikus konferencián, egy Kövér doktorba oltott Coelho-t megszégyenítve, hogy

kiegyezni a politika is tud, de kiengesztelődni csak a lélek és ebben megkerülhetetlen szerepe van az egyházaknak. Mi reménykedünk a kiegyezésben, de ennek végső alapja a kiengesztelődés, és ebben nagy tisztelettel figyelünk az egyházakra.

A leghíresebb világnézeti kamupárt és a legkisebb kormánypiócapárt első embere, a keresztény anyaszentegyház életlen lándzsájának hegyére tűzött lángoló alufóliasisak kivételesen nem hazudott. Nagyot. Ő tényleg figyel az egyházakra. Azokra is, amelyeket kereszténységükben üldöz az ő szeretett gazdája. Az éjszakai sunnyogások nagymestere nagy tisztelettel odafigyel Iványi Gábor egyházára is. A kiegyezés jegyében egy, az állami hatóságok által kivéreztetett Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) ügyét firtató képviselői kérdésre, nagy tisztelettel odafigyelve két éktelen gyurcsányozás között azt válaszolta a politikai megélhetési díszkereszténység zászlóshajója, hogy csak azt tudja  javasolni,

hogy a MET próbáljon megállapodni a NAV-val a részletfizetésben, majd – az ismertetett állami támogatásokkal felelősen gazdálkodva – próbálja megoldani a felmerült problémákat.

Korrekt. Tehát a tetőtől talpig egyházi-vallási keresztényfundamentalizmusba tekert haszontalan Orbán-helyettes, akinek kormánya arra használja a politikai hatalmat, hogy végérvényesen leszámoljon a hadvezér által személyes sértettség okán keresztényüldözött MET-tel, NAV-részletfizetést ajánl Iványinak. Mekkora menőség, holott előállhatott volna valami teljesen mással is. Mint egykoron Balog Zoltán betanított esztergályosból lett emberminiszter az egészségügy romjain. Vagy dicstelen utóda, Kásler Miklós ugyanott. Hol vannak már azok a boldog, háborús-szankciós inflációtól mentes idők, amikor az orbáni egészségügy már akkor is penetráns állapotát vázoló tényfeltárásokra az volt a főkeresztény mondás, hogy a bizalom fél gyógyulás, fontosabb a gyógyszernél, a gyógymódnál és a finanszírozásnál is? Meg hogy az irgalom és az emberi minőség sokszor képes kipótolni a pénzhiányt és a rendszer hiányosságait az egészségügyi és a szociális ellátórendszerben?  Meg hogy forduljunk nyugodtan a Tízparancsolathoz, mert az is csodákra képes: megelőz, gyógyít, virágba borít? Sehol. Kétségtelenül örök hálával tartozunk Semjénnek a keresztényi jótanácsért, a legelesettebb magyarok biztosan hálásak is érte. Ahol már se a bizalom, se az irgalom, se az emberi minőség, majd a NAV-részletfizetés segít, basszameg. Én egyvalamiben reménykedem mindennél jobban: ha van Isten, akkor majd igazságosan rendelkezik arról, hogy mindenki oda kerüljön, ahova érdemei szerint kerülnie kell. Külön Semjén Zsolt.

Egyébként semmi baj nincs, mert miközben a gyerekek és felnőttek ezreiről, legalább 20 ezer emberről gondoskodó MET haldoklik a vérkeresztény politikai farizeusság szorításában, miközben Pesty László megállíthatatlanul futja az egyre kínosabb köreit az Orbán ha tudná, biztosan nem hagyná síkkretén, arcpirító mantrával a száján, a Lölő-jelenség tovább szárnyal: a Mészáros nevén futó autószervíz javítja a mentőautókat a következő négy évben, évi 1 milliárd forintért. Mert az apróért is le kell hajolni ezekben a vérzivataros időkben, amikor a kínaiak hagyják a picsába az egyébként is soha meg nem térülő Budapest-Belgrád vasútvonal megépítését, nem tudják befejezni, de Lölő így is mintegy 3 milliárd forintért épít egy tetves kilométernyi vasutat Szeged és Röszke között. Tudnak ezek élni.

Közben már odáig fajultak az elvtársak, hogy a NER nehézsúlyú gazdasági szakemberei – a Varga-Nagy Márton-Matolcsy-vonalon egymást szedik szét a nyilvánosság színe előtt az egymást cáfoló, rosszabb esetben egymás állításait tagadó, egymásnak ellentmondó kinyilatkoztatásaikkal. Amely műsornak az egyik fénypontja az volt az elmúlt napokban, amikor a Fidesz nevű kormánypárt frakcióvezetője azt találta mondani a Fidesz nevű kormánypárt pénzügyminiszterének költségvetést szemléltető, megszorításokat kilátásba helyező, kivételesen őszinte kijelentéseire, hogy a miniszter a MA-GÁN-VÉ-LE-MÉ-NYÉT közölte, az meg a lőtéri kutyát nem érdekli, hülyeségeket beszél. Pedig Varga Mihály pár napja először nem a kormánypropagandát mondta fel, hanem elismerte, hogy Magyarországot nem háborús, nem szankciós infláció sújtja, hanem a magyar gazdaság energiakitettsége, vagyis az elképesztő oroszfüggőség, amin Orbán és az ő moszkvai kijáróembere nem óhajtanak érdemben változtatni. Olyannyira nem, hogy Szijjártó, a minap is hangosan döngette a mellét azzal, hogy nemsokára Moszkvába utazik, nem kell több Oroszország elleni szankció, és legyen világos, hogy a magyar energiabiztonság Oroszországtól függ.

És miközben bármelyik okos kinyitja a száját, az amúgy is agonizáló nemzeti valuta spontán módon összefossa magát, a költségvetés rohadt nagy bajban van: bevételi oldalon már bő ezer milliárd forint hiányzik a büdzséből a recesszió miatt, miközben a kiadások még mindig emelkednek. És már hogyne emelkednének, amikor a pórnép hosszú hónapok óta hallgatja a válságról szóló dumákat, ők meg a válságban is számolatlanul szórják a százmilliárdokat. Amíg a szanaszét szívatott tanarak legalább két éve hallgatják, hogy a baloldal és Brüsszel és Soros és a rézfaszú bagoly miatt nincs pénz pedagógusbéremelésre, hogy ugyanezek miatt hullámzik a szartenger mimagyarok szája körül, a sportmániás elvetemült 447 milliárd forint közpénzt égetett el sportra 2022-ben. Vegyünk egy elméleti példát. Csak az arányok kedvéért. Tegyük fel, hogy elvileg  140 ezer pedagógus van, akit érint a béremelés. Tegyük fel, hogy mindegyiknek egységesen megemelik a fizetését mondjuk 300 ezer forinttal. Az mennyi? 42 milliárd forint. Vagyis csak a sportra tavaly elégetett (és nem ám a tömegsportra, az elenyésző tétel ebből) közel 450 milliárd akkora összeg, ami több mint tíz hónapig fedezte volna ennyi pedagógus ekkora béremelését. Hát hülye vagyok én? Hova gondolok?

Jó, de legalább a rezsicsökkentést megvédték, nem? De. Az elvtársak ötödannyiért veszik az orosz gázt, mint amennyiért aztán az átlag felett fogyasztó háztartásoknak eladják. Miért? Hát mert valahogy vissza kell szedniük a választások előtt kiszórt pénzt, és ki más fizesse meg a választási populizmus és demagógia árát, mint a választópolgár, akiről pontosan tudják, hogy soha nem lehet elég hülyének nézni. Úgyhogy hülyének is nézik. Rendületlenül. Ezért találták ki a szuverenitásvédelmi törvénycsomagot, ezért izmoznak Svédországgal, ezért nyomják fullba a vallási fundamentalizmust, Kövér Lászlót, az identitáspolitikai trágyát, ezért akarják megreformálni az Európai Uniót, miközben halvány fogalmuk nincs arról, hogy kéne egy országot működtetni. Aki meg véletlenül kiesik a szerepéből, és véletlenül igazat mond, azt leugatják, hogy csak a magánvéleményét mondta el, idióta, hiszen minden fasza. Ezért van az, hogy az esztergomi kihelyezett eligazításon nem az ország gazdasági gödörből való kirángatásáról volt szó, hanem a Fideszt jövőre érintő választásokról. Igen, ezért rendelik alá a gazdasági, költségvetési konszolidációt az állampárt választási érdekeinek. Nem bonyolult. Az ország érdeke, a válságkezelés rohadtul sokadlagos jelentőségű ahhoz képest, hogy az Orbán-pártnak tarolnia kell jövőre az összes választáson. Mindenre egyetlen válasz van: amíg a talpasok marják egymást a nyilvánosságban, de valójában a gazdaságpolitikáról Orbán dönt – mert az erőforrások elosztását, a vállalkozások jövedelmezőségét nem a hatékonyság és a versenyképesség, hanem az Orbánhoz való viszony dönti el (= Lölő-jelenség) -, addig nincs kiút a válságból. Márpedig a Lölő-jelenség sok mindenre jó, a versenyképesség javítására, a termelékenység emelésére speciel nem. Emiatt egy csomó belső forrás kiesik, az uniós forrásokhoz nem tud hozzájutni az ország, mert a korrupció legfőbb politikájából nem lehet engedni, a kör bezárult, a zsákutcában nem lehet megfordulni, csak a falnak csapódni és szétkenődni.

És itt körbe is értünk Pesty kollégával, akit pontosan ezért kínoz a tehetség, és szambázik, turnézik a hülyeségeivel. Amiről beszél, arról egyre világosabb, hogy a sajátjainak szól. Annyi pénz nincs, hogy úgy lehessen osztogatni, mint korábban, ezért sokaktól el kell venni. Azon megy a vergődés, hogy ne tűnjön úgy, hogy a hadvezér cserben hagyja a sajátjait. Inkább az legyen, hogy aki az erkölcs meg a mindenféle nevében lop, azt eltakarítják. Üzennek a bizonytalanoknak meg Brüsszelnek, hogy itt aztán nem lehet lopni, mert jön egy erkölcsi fölény és felhívja a félrevezetett istenkirály figyelmét, az meg majd széjjelcsap a bűnösök között. Közben meg ugyanúgy megy minden tovább, az egyre kevesebben marakodnak, oda tolják a pénzt, ahonnan lopni lehet, még ha kevesebbet is, és ameddig egymástól nem kezdenek el lopni, mert más lehetőség nincs, sarcolják a népet. A veséjén, nyakán taposva húzzák le az utolsó utáni bőrréteget is róla. Mert soha nem lehet elég hülyének nézni. Ámen.

Címlapkép: Varga Mihály pénzügyminiszter, mellette Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Windisch László, az Állami Számvevőszék elnöke (b) és Hegedüs Éva, a Gránit Bank Zrt elnök-vezérigazgatója, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára (b2) a 61. Közgazdász-vándorgyűlés nyitónapján Egerben 2023. szeptember 21-én. (Fotó: MTI/Komka Péter)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.