Május 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pedig de, van olyan, hogy ellenzék

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 112,229 forint, még hiányzik 2,887,771 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Jól kezdődött a napom, igaz ugyan, hogy nem teljesen friss – mindössze kétnapos, ami még a kutyaszar esetében sem számít túlzottan réginek -, és nem is hír, de hihetetlenül szórakoztató írást olvastam a Pesti Srácokon. A mű Jeszenszky Zsolt eszét és tehetségét dicséri, azt gyanítom, arról akart volna szólni, hogy a háttérhatalmak manipulálják az Amerikai Egyesült Államokban az elnökválasztásokat, most azért akarják meggátolni Donald Trump megválasztását, mert akkor kiderülnének a nagy titkok. Például az, hogy Barack Obama meleg, a felesége, Michelle Obama valójában Michael és férfi, és azért őt emeltette az elnöki székbe a CIA, mert könnyedén lehet zsarolni ezzel a titokkal, mármint hogy a felesége pasi, és nincs is gyerekük. Mindezt pedig onnan lehet tudni, hogy Tucker Carlson interjút készített egy lepusztult, fogatlan alakkal (a figurát már elítélték hamisításért, csalásért és lopásért, börtönben is ült – nem keveset, évtizedekről beszélünk – Arizonában, Floridában és Coloradóban), aki nem most, hanem 2009-ben kiadott egy könyvet a kalandjairól Obamával, akit állítása szerint 1999-ben kétszer leszopott, miután együtt narkóztak. Idézek egy sort a Pesti Srácokon megjelent írásból:

Egy 2008-as sajtótájékoztatón Sinclair elmesélte ugyanezt, miután eskü alatt tanúskodott, és hazugságvizsgálón is keresztülment. 

Itt kimaradt egy apró részlet. A hazugságvizsgálót azért vállalta be Larry Sinclair – ez a neve a Foxtól kirúgott Tucker Carlson riportalanyának -, mert 100 ezer dollárt kapott érte, ám megbukott a teszten, a hazugságvizsgálat szerint hazudott a fazon.

Bizonyítani ugyan nem tudja a dolgot, de látható, mennyire mély nyomokat hagyott a lelkében – és a fogazatában -, hogy talán nem lett bestseller a műve. Talán most majd Tucker Carlson és Jeszenszky Zsolt közös erővel megtolják az eladásokat. Ha nem ez a cél, hanem a helyes szavazásra akarja rávenni a költő a polgárokat, az biztosan teljes sikerrel jár majd, egyetlen fideszes rajongó sem fog Obamára voksolni. A rossz hír az, hogy Trumpra is hiába voksolnak a hívek némi krumpli vagy száraztészta reményében, a gaz Biden meg fogja akadályozni, hogy a mindenkinél okosabb mimagyarok voksai beleszámítsanak az USA választási eredményeibe. Ez pedig beavatkozás mimagyarok szuverenitásába, mert nekik aztán ne mondja meg senki, hogy kire szavaznak ők demokratikusan!

Ámazonban mimagyarok szuverenitásának szerves része az, hogy az uniós forrásból épülő rekreációs központ/vendégház/lekvárüzem/vadászház/akármicsoda a kötelező néhány év rendeltetésszerű használat után (amire amúgy szintén szarnak a nertársak, de úgysem ellenőrzi senki, ha nem ellenzékiről van szó), netán már előtte beköltözik a helyi lopásra felhatalmazott, és éli világát boldogan. Mint például az uniós forrásokért folyamatosan Kanosszát járkáló Navracsics Tibornak az ő kollégája, konkrétan a területfejlesztési államtitkár, aki szintén ilyen ügyesen oldotta meg a dolgot. Uniós pénzből épült a családi kacsaláb, de hogy kifizette – vagyis megvásárolta, mégpedig nem érték alatt – azt az államtitkár, vagy államtitkárként van egy vállalkozása, amelyik uniós forráshoz jutott – szerintem ez még a mai magyar jogrendszerbe se fér bele, de persze ebben nem vagyok biztos -, azt nem tudni. Nem arról beszélek, hogy erkölcsileg ezeknek mi fér bele és mi nem, mert az erkölcs szót talán igen, a jelentését egészen biztosan nem ismerik. Sőt, alighanem még büszkék is arra, hogy ameddig egy átlaghülye átlagmagyar élete végéig nyögi a törlesztőrészleteket, ha van olyan ügyes, hogy építkezni tud, az átlaghülye átlagmagyar átlagfizetésének sokszorosát kereső államtitkárok, miniszterek (tudja valaki, hogy Varga Judit visszafizette-e már a csokot a nyaralóra?), polgármesterek, helyi ezek és azok simán kifizettetik a szép jövőt velünk és az uniós adófizetőkkel. És még büszkék is rá, hogy mennyire agyafúrtak. Ez a családbarát kormány valódi arca.

Általában egyáltalán nem szokott érdekelni, hogy mit beszél Kunhalmi Ágnes az ő szájával. Lényegét tekintve ez most sem változott, mindössze egyetlen kijelentésével szállnék vitába. Újságírókkal háttérbeszélgetett és azt találta mondani, nincs olyan, hogy ellenzék, jelenleg csak ellenzéki pártok vannak. Úgy gondolom, ez nem egyszerű tévedés, annál jóval súlyosabb a dolog. Az MSZP társelnöke nem igazán jól méri fel a helyzetet. És nem azért, mert egy szinte mérhetetlen párttá sikerült zülleszteni az MSZP-t, ami nagy valószínűséggel a parlamenti küszöböt sem fogja tudni átlépni, már amennyiben lesz még akkor MSZP, hanem azért, mert ijesztő, ha valóban komolyan is gondolja. Ha így van, akkor semmiből semmit nem ért, és valószínűleg nincs ezzel egyedül. Pedig de, van olyan, hogy ellenzék. Mi vagyunk azok, akik a politikusokkal ellentétben kockázatot vállalunk, a politikusokkal ellentétben sem védelem, sem jó fizetés nem jár azért, hogy tenni akarunk valamit a hazánkért és önmagunkért. Mi vagyunk azok, akiknek az adójából kapja az apanázst például Kunhalmi Ágnes. Ha ő ezt nem érti, nem látja, akkor nem kell azon csodálkozni, hogy a Fidesz leválthatatlan. Azon sem, hogy az ellenzéki pártok olyanok, amilyenek. Ha még egy elméletben ellenzéki párt alelnöke sem látja az embereket, akkor teljesen indokolt az elvárás, hogy le kell őket váltani a francba. Tudnám javasolni az érintetteknek, próbáljanak meg esetleg munkával pénzt keresni. Nem olyan rossz ám az, bár eléggé fárasztó, és nem is fizet olyan jól.

A fideszeseknek bezzeg nincsenek ilyen gondjaik, hogy kénytelenek lennének önállóan gondolkodni. Inkább azt csinálják, amit a gazdájuk szokott; bátran megfutamodnak a kínos helyzetekből. Szegeden az önkormányzat megszavazott 10 millió forint gyors segélyt a Szegedi Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumnak. Miután a javaslat előterjesztője név szerinti szavazást kért, a fideszes és kádéenpés elvtársak fogták magukat, és kitrappoltak a szavazásról. Meg is értem a problémájukat, hiszen meg nem szavazhatták nyíltan, névvel, mert az feldühítette volna a pitiáner bosszúállót a Karmelitában. Ellene megint csak nem szavazhattak nyíltan, névvel, mert akkor talán a választóik vették volna zokon, és bizony hamarosan jönnek az önkormányzati választások. Más megoldás nem maradt, mint elfutni. Gratulálok nekik!

Veszem a búcsúmat. Kellemes hétvégét, jó pihenést kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert ez a szokásunk. Kivételesen nem zenével zárom a reggeli pusziosztást, valami mást hoztam mára. Küldöm a fideszes képviselőknek, hátha még nem hallották. Találtam zenés verziót, még a Hobótól is, bár általában kedvelem őket, ezzel most én nem kínoznék senkit sem. Marad a szavalás.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.