Május 5,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kicsinyes senkiháziak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 196,183 forint, még hiányzik 2,803,817 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szeged önkormányzata a város költségvetéséből rendkívüli segély címén nyújt 10 millió forint támogatást a Szegedi Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumnak. Az önkormányzat szeptember 22-i közgyűlésén vitatták meg a képviselői javaslatot, amelyről már írtunk. A Fidesz és KDNP frakciók tagjai közül többen is kifejtették, hogy nem tartják megalapozottnak a javaslatot, mert szerintük nem gazdálkodik megfelelően az iskola, illetve a fenntartója, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség alapítványa, az Oltalom Karitatív Egyesület.

A szegedi jobboldal szerint nem a kormány hibája, hogy az iskola nehéz helyzetbe került, mert úgy tudják, Iványi egyháza és az intézményei is minden állami támogatást megkaptak, ami jár nekik. (Telex)

Már megint az a fránya Szeged, ahol a tudatlan lakosok az istennek sem akarják lecserélni sem Botka Lászlót, sem pedig a baloldali vezetést. Az itteni városlakók kitartanak a baloldal mellett immár évtizedek óta, és nem kérnek a nemzeti, keresztény, konzervatív politikusokból, akik ugyan nagyon próbálkoztak azzal, hogy legyőzzék Botkáékat, de mindeddig kudarcot vallottak. Most is pontosan ez történt. Ráadásul amikor Tóth Károly, a Wesley támogatására javaslatot benyújtott képviselő név szerinti szavazást kért az ügyben, a Fidesz és KNDP frakció tagjai egyszerűen kivonultak a szavazásról. Behazudják, hogy az Iványi egyháza által fenntartott iskola azért van rossz anyagi helyzetben, mert nem megfelelően gazdálkodik, aztán amikor segítséget nyújtana nekik az önkormányzat, akkor egyszerűen kivonulnak a teremből. Mennyire bátor magatartás ez? Volt is honnan tanulni ezt, hiszen mindenki jól ismeri a Fidesz-KDNP százharmincvalahány legbátrabb emberét.

A Wesley János oktatási intézményből többen is felmondtak, miután Iványi egyháza képtelen volt időben és elegendő pénzt fizetni az ott dolgozóknak. Mint ismert: Orbán személyes harcot folytat a lányát egykor megkeresztelő egyházi vezetővel szemben. Ugyan már jogilag is megítéltek számukra milliárdos, korábban visszatartott támogatásokat, a kormány nem hajlandó ezeket a pénzeket kiutalni sőt, még ezen felül is súlyos elvonásokról döntöttek. A cél Iványi Gábor tönkretétele és vélhetően az sem lenne baj, ha az elképesztő stressz miatt a ma már idős férfi eltávozna a túlvilágra. Morbidul hangzik persze, de amennyiben ez bekövetkezne, nem lenne több problémája Orbánnak, hiszen a MET Iványi nélkül nem lenne képes annyi embert elérni, mint ahogy vélhetően nem lenne olyan ember, aki a helyére tudna lépni az egyház irányításában.

Szegeden viszont nem lelkiismeret nélkül létező kretének vezetik a várost, hanem olyanok, akik még ha nincsenek is egyszerű helyzetben, azért legalább megpróbálkoznak azzal, hogy valamiféle segítséget nyújtsanak mindazoknak, akiket a kormány nehéz helyzetbe sodort. Ez már csak azért is igaz, mert nem csak a Wesley kapott támogatást, hanem a Szegedi Nemzeti Színház is, amelynek ugyan 1 milliárd forintot ígért a kormány, de végül a korábbi évekhez hasonlóan csak 683 millió forintot utaltak át, amely nem elegendő, mivel mint tudjuk, mindennek megemelkedett az ára, méghozzá nem kicsit. Innen is távozott 10 dolgozó, mivel nem tudtak megélni a fizetésükből, ami azért figyelmeztetés kellene, hogy legyen a kormány számára, de nem. Ők örömmel, dalolva kivéreztetnek minden olyan intézményt, amelynek bármi köze is van ellenzéki politikusokhoz, hiszen úgy vélik, ezáltal idővel vissza fogják tudni szerezni ezeket, és majd akkor szépen felvirágoztatják. Meg hát ezek után lehet majd nemzeti darabokat is játszani, amelyek felmelegítik a magyar nemzeti, konzervatív, keresztény szíveket.

A Bölcsődei és Gyermekjóléti Központ, a város közterületfenntartó cége, a Somogyi könyvtár, a Szegedi Vadaspark, valamint a Szegedi Közlekedési Társaság is kapott póttámogatást. Szeged nagyvárosként megtehette, hogy kipótolja ezen intézmények támogatását, de mit tegyen egy kisebb önkormányzat? Mit tegyenek azok a városok és kisebb települések, ahol a kormány lényegében teljesen ellehetetleníti a szociális életet azért, mert nem fideszes polgármestert szavaztak meg maguknak? Ahol iskolák, óvodák, kulturális központok kerülnek veszélybe a kormány bosszúja miatt? Persze azt pofázzák, hogy ez nem büntetés, a válasz mindig az, hogy rosszul gazdálkodnak az önkormányzatok és lényegében a saját hibájuk az, hogy nem tudnak kijönni az állami támogatásokból. Az igazság viszont az, hogy az utóbbi években annyival megemelkedett mindennek az ára, hogy a pár évvel ezelőtti összegek ma már semmire sem elegendőek.

De ameddig egyes helyeken még ki tudják húzni egyes elvonásokkal, úgy más helyeken – mint a Wesley-ben – ez nem megoldható, mivel ha fizetésképtelenség miatt felmondanak a tanárok, és megbomlik a rendszer, akkor azt évek munkája lesz újra felépíteni. Itt speciális igényű gyermekeket tanítanak, akiknek az életét konkrétan derékba törheti, ha a tanári kar feloszlik és nem lesz, aki tanítsa őket. Ebbe bele sem gondol a kormány, csupán annyit látnak, hogy Iványi Gábor egyházáról van szó, akit meg kell büntetni azért, mert nem állt be a sorba és nem fogadta el a kvázi kenőpénzeket a Fidesztől. Ennyit ér egy gyermek jóléte és élete ennek a kormánynak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.