Május 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Eltolta a falig a rozsdás biciklit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 228,540 forint, még hiányzik 2,771,460 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tisztelettel üdvözlök mindenkit, akinek még nem ment el az esze, aki ebben a tejjel, vajjal és mézzel folyó Kánaánban nem azt érzékeli, amit vetítenek neki, hanem a saját bőrén, szemén és más érzékszervén keresztül nem egy kitakart, nem kitakarható valóságban éldegél. Egyébként ők, akik így éreznek, ők az ellenségek. Ők azok, akik útban vannak, árulják a hazát, igyekeznek gáncsolni a 13 éve mindenféle felhatalmazással, önkényesen kormányzó állampártot és annak felkent prédikátorát, Jézus Viktort. 

Itt nincs jó helyen, aki nem hinni, hanem tudni szeretne, aki tájékozódik ebben az Alice csodaországához képest is szürreálisnak nevezhető rezervátumban. Ahol a bátorok hol itt, hol ott, de folyamatosan zárt ajtók mögött üléseznek, lamentálnak arról, hogy mi jó nekünk, és mi jó nekik. Általában a vége az, hogy nekik szokott jó lenni, a nekünk meg továbbra is leszarva lenni. Nekem aktuálisan a büszkén heteroszexuális Kocsis Máté két nappal ezelőtti észosztása verte ki a biztosítékomat, aki felvett egy karakteres szemüveget is az alkalomra. Feltételezem, a még nagyobb hatás kedvéért, mert a szemüveg az öltöztet, és ettől valószínűleg úgy hiszi, intellektuálisabb lesz a kisugárzása. 

Elmondta a csávó, hogy két nap alatt arra jutottak, Magyarország gazdasági, kulturális és politikai szuverenitása támadás alatt áll. Végül is igaz, ha közelebbről megnézzük, hogy ki támad kit. Úgy tudom, hogy a kultúrát nagyjából kivégezték, amikor a Nemzeti Színházat a Vidnyánszky kezébe adták, nem sokkal később kinyírták a korábbi SZFE-t és azt is betolták alá, amikor a Kossuth-díjat hozzávágták Nagy Ferenchez, amikor a fricskás matyó madonnát szenté avatták, amikor könyveket álltak neki lefóliázni az állítólagos buzilobbira hivatkozva, és mióta sikeresen elüldöztek egy rakás tanárt és pedagógust a rendszerből, miközben mélyen kussoltak az orosz tankönyvekben megjelent becstelen történelemhamísításról. (Jó, Petiminiszter tegnap állítólag valamit morgott Lavrovnak New Yorkban, de sajnos nem voltam ott, nem hallottam, ezért ismerve emberünk múltját és jelenét, hatalmas fenntartásokkal kezelem ezt a csúnyán megkésett, a helyzeten semmit nem változtató toppantgatást.) Horthy rehabilitációjáról és Wass Albert dicsőítéséről meg inkább ne is beszéljünk.

A politikai szuverenitás is nagyon rendben van, mert amit ezek ennek a fogalomnak a nevében művelnek, az sima korrupció, önkény és diktatúra, semmi köze az állam függetlenségéhez. Már ha csak a szó eredeti értelmét vesszük alapul, miszerint a szuverenitás (a francia nyelvből: souveraineté, végső soron a középkori latin nyelvből, a középlatinban „felső” jelentésű superanus szóból) jelentése (állami) főhatalom, önállóság, függetlenség; képesség a hatalom önálló gyakorlására. Ja. Akkor támadják. Mert ha valaki erre képtelen, akkor azt jelezni kell, hogy ez kurvára nem jó. Ezt hívják jobb helyeken demokráciának vagy népakaratnak. Na most az itt sosem volt, bazdmg, és Kocsisék gondoskodtak róla, hogy véletlenül se legyen, mert ha az lenne, akkor a nép már rég elkergette volna őket az ország éléről. Az persze szar lehet, ha számon kérik rajtuk az illiberális elfajzást, de az más kérdés. Mert kormányozni azt pont nem tudnak, ellenben propagandát gyártani, hazudozni, lopni, csalni, mellébeszélni azt igen.

Ami meg a gazdaságot illeti: nos, az nagyjából megszűnt működni, lényegében beleállt a földbe. Tekintve, hogy egy hatalmas összeszerelő üzemmé silányították az országot, ahol rabszolgaként dolgoztatnak embereket, a jól menő vállalkozásokat és turizmust egy az egyben lenyúlták, és most minden egyes ilyen jól prosperáló cég élén ők pöffeszkednek és élvezik annak minden hozadékát. Persze ameddig el nem basszák. Ha meg igen, akkor meg visszavásároltatják velünk, vagy egész egyszerűen csődbe viszik és leszarják.

Ne röhögtess már, Máté bazdmg! Politikai szuverenitásos támadás Kocsis szerint, hogy „az európai polgárok közös pénzéből a magyar baloldalt pénzelik”: újságokat, internetes felületeket, álcivil szervezeteket, közben meg nem adnak pénzt a tanároknak. Konkrét példákat erre viszont nem hozott, de szerinte a nemzetbiztonság ezzel foglalkozik, és „ki fog derülni az igazság”. Abban viszont „egészen biztos”, hogy a Megafon nem külföldi pénzből működik. Hát ebben történetesen én is rohadtul biztos vagyok. A Megafon és társai közel 8 milliárd befizetett adóból mérgezi a közéletet és uszítja azokat, akik erre fogékonyak. Konkrétan megvágott hangfelvételekkel, hazugságokkal, rágalmakkal és karaktergyilkosságokkal manipulálják az ország adófizetőit, egymás ellen hergelve őket. Miért is? Azért, bazdmg, hogy ti ott tovább tudjatok rombolni és gazdagodni. A hazug, aljas, korrupt önigazolás magasiskolája. Engem nem pénzel senki, mégis megteszek mindent azért, hogy akit lehet, megnyugtassak, nincs egyedül, nem ő bolondult meg, a Fidesz nevű szekta próbálja meg hipnotizálni magasztos hazugságokkal.

De Kocsis nem hagyta magát. Amikor szóba került Lévai István Zoltán, Budapest 15. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületének elnöke, aki lemondott, miután kiderült, hogy fizetett volna a kutyapártosnak, hogy induljon a polgármester-választáson, az állampárt frakcióvezetője azt mondta: „A hiba ellenére ez egy becsületes és férfias viselkedés volt. Csak elkövetett egy hibát, és levont egy helyes konzekvenciát belőle”. Beszarsz, behugyozol, bazdmg! Azt mondja: hiba. Ez nem hiba volt, jóember, egy jogállamban ilyenkor kattanna a bilincs. Ez nem hiba volt, hanem konkrétan vesztegetés, hatalommal való visszaélés és a ti nagy szuverenitásotok védelmére elkövetett zsarolás és tisztességtelen ajánlattétel, a választások befolyásolási szándéka a saját javatokra. Ne a külföldi/külföldön élő magyar állampolgároktól és civilektől tisztítsátok meg a közéletet, hanem saját magatoktól, a kurva életbe!

Kocsis folytatta. Arról hápogott például, hogy a frakcióülésen megtekintették a Svédországban bemutatott Az EU és a demokrácia című oktatóvideót, ami a Partizánból ismert Gulyás Márton megszólalásával indul, erre pedig „harsány nevetéssel” reagáltak a képviselők. A Fidesz frakcióvezetője szerint az „minimum véleményes”, ami ebben a filmben elhangzik, és a frakció teljesen értetlenül áll a helyzet előtt. Kocsis nem is érti, hogy várja el ezek után Svédország, hogy „a magyar parlament majd lelkesen támogatja a NATO-csatlakozásukat”. Jó, akkor lefordítom. Egy 2019-es dokumentumfilmről van szó, amiben egyebek mellett elmondják, hogy ez az ország egy kleptomániás autokrata fogságában vergődik, a súlyos túlerőben lévő parlamenti bátorok kontingense pedig asszisztál hozzá. Nos, a valóság ilyetén ábrázolása nem aratott osztatlan sikert a srácok körében. Látom, ahogy beülnek popcornnal a kezükben a frakciótagok, és hangosan értetlenkednek a svédeken. Atyaég, Kocsis, de gáz amit műveltek! Egy a szerencsétek: illiberális választási matematikai értelemben még mindig többen vannak a NER-kábítószer hatása alatt, mint amennyien nincsenek. Nem véletlen, hogy arról nem sikerült egy szót sem ejtened, hogy a most hőbörgési alapként előhúzott oktatóvideó négy évvel ezelőtt készült, és hogy eddig a Fidesz egyszer sem emelt szót miatta, sőt. Még egy évvel ezelőtt sem került szóba, amikor az állampárti frakció először emelt kifogást a svéd NATO-csatlakozás ellen. Olyannyira nem volt ez téma, hogy a Hende-féle vérciki a fideszes parlamenti delegáció sem említette, amelyik márciusban éppen azért járt Stockholmban, hogy a vitás kérdéseket tisztázza.

Most ehhez képest előadni, hogy „a svédek láthatóan talán úgy döntöttek, hogy nem akarnak a NATO tagjai lenni”, még Kósától is erős húzás lett volna, de a szégyenérzet nem politikai kategória, úgyhogy Kocsis eltolta a falig a rozsdás biciklit. Ja, nem akarnak csatlakozni. Azért várnak két Európából kilógó oroszbarát állam teljhatalmú idiótájára, hogy végre hagyják jóvá a csatlakozási kérelmet, mert nem akarnak NATO-tagok lenni. Marha logikus. Sőt, az oktatófilmet is azért csinálták 2019-ben, hogy elmondhassák 2023-ban, hogy nem akarnak csatlakozni a NATO-hoz.

Mekkora nagy szopás lesz még ebből, akárki meglátja. Mert az, hogy a belpolitikában Pierre Richardként viselkednek, és mindent tönkretettek már, amihez hozzáértek, az egy dolog. De hogy a magyar külpolitikát sikerült egy 5 éves óvodás szintjére leküzdeniük, az katasztrofális. És a következményei is azok lesznek. 

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.