Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bármit fel lehet áldozni a hitelesség oltárán

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Fontos, hogy a pornófüggőségünktől megszabaduljunk”

– ezt mondta sok egyéb a házasságról Nick Vujicic, a kezek és lábak nélkül született ausztrál-amerikai prédikátor és motivációs tréner múlt héten Szegeden még mielőtt a kormány Demográfiai Csúcsán lépett volna fel.

Több mint egy hét távlatából sem értem. Komolyan nem, pedig egyáltalán nem akarok morbid lenni, de szerintem ezúttal emberünk bizonyult morbidnak ezzel a kijelentésével. Ennek a keresztény motivációs tré(ner)nek vagy prédikátornak vagy evangélistának, vagy minek aposztrofálja magát, konkrétan csak törzse meg feje van, és sajnos azt kell mondanom, hogy ez utóbbiba ezek szerint nem sok ész szorult. Amire meg azt a keveset használja, arról meg kockázat nélkül mondható, hogy pont kiegyenlíti például Mészáros Lőrinc szellemi hiányosságait. Akinek viszont megvannak a végtagjai, ám a feje kong, mint egy üres szoba.

Hozzátenném, hogy a messziről, nem először és nem is kevés pénzért idejött prédikátornak nem a vonat vágta le a kezeit meg a lábait, hanem így született. Nem vagyok szakember, de úgy gondolom, hogy ezért születése óta neki ez a természetes, az ebből fakadó problémákkal él együtt. Így nyilván neki az a furcsa, ami nekünk természetes és fordítva. Mint ahogy láthattuk, semennyire nem elképzelhető, hogy úszni, focizni, futni, vagy bármilyen, a végtagjait igénylő tevékenységet folytasson. Ezzel együtt is van neki négy gyereke, így ha Magyarországon élne, már szja-t sem kéne fizetnie a kedves nejének, és ő lenne a nemzet minimuma. Így is az a divatból keresztény családbarát Orbán-kormány számára, hiszen példás családi életet él, és hibátlanul elmondja azt, amiért fizetik. Ennek csak örülni lehet, miközben azt érdemes tudni, hogy emberünk mindent Istennek tulajdonít. Mióta rájött, hogy Isten létezik. E felismerés előtt például öngyilkos akart lenni. Megint csak nem akarok morbid lenni, de nem nagyon tudom elképzelni, pontosan hogyan, mint ahogy azt sem tudom elképzelni, hogyan élvezte a függőségig elmenően pornófilmeket, amelyektől múlt héten óva intette a hallgatóságát. Valahogy biztosan megoldotta, ha ennyire haragszik magára emiatt.

Nem is ez a lényeg, maradjon meg az ő titka, hogy hogyan hatott rá ez a műfaj. A tabu, ugye. Meg a védjük meg gyerekeinket: „Ha valaha gondoltál arra, hogy öngyilkos legyél, kérlek, szorítsd ökölbe a kezed.” Kezeket a magasba! Ezt a felszólítást konkrétan gyerekeknek szegezte, akik közül sokan így is tettek. Ez viszont nagyon durva. Ugyanis ha ennyire frusztrált fiatal generáció, márpedig tudomásom szerint is vannak süket fülekre találó segélykiáltások, amelyek jelzik már régóta, hogy lelkileg mennyire rossz állapotban vannak a fiatalok, akkor azt nagyon komolyan kéne venni, nem pedig egy agyament motivációs trénernek kellene ezt felszínre hoznia. A márciusi budapesti diákelőadásáról készült videót egyenesen meg kellett vágni, mert a kamerák mutatták azokat az iskolásokat is, akik Vujicic kérésére jelezték, ha gondolkodtak már öngyilkosságon.

Értem én, vagyis nem, egyáltalán nem értem. Mi a fenét tud mondani egy súlyos fogyatékkal élő ember azoknak, akiknek vele ellentétben nincsenek testi gondjaik? Erre van igény? És ha csak fizikailag lenne fogyatékos! De szerintem a moralitásával is komoly gondok vannak.  És ebből az erkölcsi deficitjéből él, mint általában ezek az úgynevezett prédikátorok. Akik valamiben nagyon okosnak hiszik magukat, kiállnak a színpadra, és jó pénzért osztják az észt azoknak, akik erre fogékonyak. Eleve akiknek életvezetési tanácsokért kell egy ilyen szélhámoshoz fordulniuk, azok is magukra vessenek. Ha valakinek mentális vagy életmódbeli tanácsra van szüksége, szerintem menjen el szakemberhez, de ugye ez ebben az országban üldözendő bűnnek számít. Itt mindenki alkoholba folytja a bánatát, ahelyett, hogy egy pszichológusnak öntené ki a lelkét, aki esetleg segíteni is tud. Ebben az országban ez ciki. Egy politikusnak is szégyenkeznie, magyarázkodnia kell azért, mert nyíltan beszél arról, hogy pszichológushoz jár, mert a propaganda ezt azonnal gúny tárgyává teszi. Szerintem meg egy olyan embertől tanácsot elfogadni sokkal inkább visszás, aki nem ugyanazokkal az esélyekkel indult neki az életnek, mint mondjuk egy egészséges földi halandó. 

És nem. Ez nem betegség, hanem egy sajnálatos rendellenesség. Együtt lehet vele érezni, lehet sajnálni, lehet segíteni, de ezek az emberek általában pont ebből nem kérnek, hiszen mint fentebb írtam, nekik ez természetes, mint ahogy nekünk az, hogy vannak végtagjaink. De a pénz és a siker felülír mindent, és ha kell, akkor bármit fel lehet áldozni a hitelesség oltárán. Mert látjátok, én végtagok nélkül is többre vittem, mint ti. Tipikus MLM-szöveg, tipikus hamis, becsapós felfogás. Pont azért, mert nem vagyunk egyformák. Vujicic egyébként rájött, hogy a NER jól fizet azért, amit előad, kölcsönös üzletet kötöttek. Az ember mindent megtestesít, amit ezek 13 éve a saját javukra fordítottak és kisajátítottak azért, hogy a háttérben közben büntetlenül tudjanak lopni, csalni, hazudni.

Egyáltalán nem véletlenül vallott szerelmet a nemzet páncélszekrényének videóüzenetben Nick, hogy miszerint szeretlek, Lőrinc! Szeresd, bazdmg! Végül is a mi adóforintjaikon osztod nagy nyilvánosság előtt a magasztos észt. Úgyhogy ne neki köszönd, hanem nekünk! Mi gürizzük össze azt, amit a kebelbarátaid elszórnak magukra, meg rád is. Például azért, hogy teli tüdőből szidd azt az országot, amelyiknek állampolgára vagy, és anélkül, hogy halvány fogalmad lenne ennek az országnak az állapotáról, magasztald Orbán uradalmát két homofób hazudozás között. Míg korábban azzal a könnyen cáfolható állításával keltett figyelmet, miszerint Kanadában bebörtönöztek száz lelkipásztort, amiért a Bibliára hivatkozva bűnnek nevezték a homoszexualitást, és motivációsnak nevezett előadásában többször is szidta az Egyesült Államokat, és azt állította, a keresztény hite miatt szüntette meg az egyik ottani bank a bankszámláját, múlt héten Szegeden így okoskodott:

Amerikai állampolgár vagyok, az amerikai gazdaság tíz éven belül eltűnik a vécében. Undorító, hogy mi történt az Egyesült Államokban az elmúlt években”. „Álmodnotok kell!” (…) „igazán hiszem, hogy Magyarország szebb napjai most várnak ránk”.

Tudjuk. Meg legyünk bátorak. Aztán a végén még kiderül, hogy Lölő írta a szöveget. Már csak azt nem értem, hogy ha ennyire szerelmes ebbe a hanyatló, orrfacsaró bűzt árasztó országba, miért nem költözik ide. Nem mintha változtatna bármit azon, hogy túlságosan nyomorult, szegény ország ez ahhoz, hogy ennyi önjelölt prédikátort és szélhámost eltartson. 

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani! 

Címlapkép: Nick Vujicic ausztrál-amerikai prédikátor, motivációs tréner Higgy! Remélj! Szeress! című előadása a Papp László Budapest Sportarénában 2023. március 11-én (Fotó: Mónus Márton / MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.