Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megdolgozott érte

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hozsanna, hozsanna zsanna, zsann, ho… óóó, bassza meg. A pofám már annyiszor leszakadt a NER főszereplőinek és mellékszereplőinek viselt dolgairól szóló híreket olvasva, akarva, de pláne akaratlanul beléjük botolva, hogy ha vulgáris akarnék lenni, akkor csakis azt tudnám mondani, hogy állandóan beléjük lépek, mint gyanútlan sétáló a kutyaszarba. Itt nem lehet csak úgy sétálgatni, bámészkodni, nézelődni és fütyörészve örülni az élet élvezhető pillanatainak, mert valahonnan, valamilyen formában valamelyik nyúlvány úgyis beletolja magát az ember arcába, kikerülni sem lehet. Szivárognak, mint a mérges gáz, színtelenül, szagtalanul, alattomos módon, és óhatatlanul nyomot hagynak az elmében. És mert nyomot hagynak, az ember óhatatlanul kérdéseket tesz fel magának. Itt van például egy pár napos kikerülhetetlenség:

Tóth Vera szerint nem jó ötlet, ha egy zenész politizál, példaként pedig Koncz Zsuzsát és Bródy Jánost hozta fel, akik dalaikban sokat politizáltak. „Ha ők megcsinálják, akkor tőlük hitelesnek érzed azt, hogy politizálnak. Akár most is. Ők mindig is ezt a szerepet felvállalták magukra. A Gabitól nem érezték hitelesnek az emberek, hogy esetleg valamilyen pártnak valamilyen hitvallását képviselje. Tőle nem fogadják ezt el. És én azért mondom azt, hogy aki olyan, mint a Bródy vagy a Koncz, ott rendben van ez, mert ott az a brandnek az egyik része. De ahol nem feltétlenül muszáj, és nem a branded része, hanem az a branded része, hogy te a közönségnek énekelsz, és legyen az fekete, fehér, zsidó, keresztény, bármi, azt ne oszd meg, az a zenédet szereti, a zene a béke kulcsa, amiben megnyugszunk.”

Verácska drága! Az, hogy (te nem is annyira, de) a testvéred egy trash valóságshow termékeként kvázi belépett egy, a földi halandók fölött álló világba, ahol elhitették vele, hogy márpedig ő valaki, az egy nagyon helytelen önreflexió, pontosabban az önreflexió hiányának eredménye szerintem. Ti, de főleg ő egy késztermék, akit a showbiznisznek nevezett izé legyártott, becsomagolt, majd kitett a polcra és eladott. Tulajdonképpen a pofánkba nyomták, mint megannyi más hulladékot, mint egy rakás semmilyen szinten nem értékelhető produkciót szokott a kereskedelmi tévézés világa. Azt hiszem, hogy a testvéredre különösen illik az a definíció, hogy egy közepes senki. Nulla saját szerzemény, nulla nézettség, nulla hallgatottság, ezért rácsimpaszkodott a hatalmi (p)csöcsre, és onnan szívta éveken át a negédes nemzeti nedűt. A Borkainé törpetacskója nem foglalkozna már vele, ha nem használná az állampart arra, amire ő készséggel kapható is volt, napi 24 órában: azt hirdette, azt mondta fel, amit elvártak tőle. És ezek után olyan érzésem van, hogy talán tőled is ezt várják el. A húgocskád dicstelen, politikaszagú vernyákolása, a keresztényi matyóhímzéses maskara magára öltése, de még a nyolc általánossal való bölcselkedése is egy valóságshow-ban mind-mind róla állított ki igen lesújtó bizonyítványt. (A vitaminos inhalátort most hagyjuk is.)

Vele ellentétben a Bródynak és a Koncznak nemhogy gerincük, tehetségük, művészi teljesítményük, de karakán véleményük is van, évek óta azt a pusztító, bűnös, az országot fojtogató, megosztó, a gyűlöletét folyamatosan tápláló, a tájékozatlanságával visszaélő politikai rendszert bírálják, amiben ti lubickoltok, mint az a bizonyos hal a vízben. És az van, hogy ezért és/vagy ennek ellenére milliók szeretik a dalaikat, a dalok mondanivalóját, üzenetét. Sem a Bródy, sem a Koncz nem adta el magát ennek a szarszagú rezsimnek, mint ahogy megvolt a véleményük az előző rezsimről is. És igen, még mindig itt vannak, még mindig képesek teltházas előadásokat produkálni, amerre járnak, és igen, még mindig állva tapsolják őket. Pedig egyikük sem csinál fényfesztivált és giccsparádét a színpadon, hanem egy szál mikrofonnal és gitárral adják elő azt, amire még mindig rengeteg embernek igénye van ebben az országban. És nem arról van szó, hogy a te húgocskád hangjánál még egy vernyogó macska nyúzása is muzikálisabb, mert nem erről szóltak a kritikák, hanem a hiteltelenségről, a nyilvánvaló szolgai behódolásról fellépésekért, pénzért, luxuskarórákért, csillogásért, fogalmam nincs, hogy miért cserébe. 

De te jössz ezzel a ragacsos, ócska maszlag dumával: „Értem én azt a szempontot, hogy ő a családot és az anyaságot, ennek a fontosságát hirdette… de ő tényleg így gondolta! Ő soha nem mondta magáról azt, hogy ő a Kárpátok Madonnája meg a Szűz Mária. Ezt valaki mondta róla. Ő ezt soha nem állította saját magáról, sehol egy újságban nem fogsz erről olvasni… Azért a Gabival kapcsolatban egy elég erős karaktergyilkolás is történik, ami szerintem kimeríti az abúzus és a verbális bántalmazás fogalmát.”

Azt hiszem, hogy objektíven kijelenthetjük, hogy megdolgozott azért az exhibicionista, passzív-agresszív, mártírpózba rándult hugicád, hogy széleskörű felháborodást és visszatetszést, egyenesen undort váltson ki sokakból. Az egész nő maga az ellentmondás, a ma föntről elvárt szellemi-erkölcsi színvonal megtestesítője. Attól tartok, egy falunapos koncerthelyszínt nem tudna megtölteni, ha nem a helyi fideszes potentát hívná meg a hisztikirálynőt fellépőnek a mi adóforintjainkon, nemhogy egy kisebb sportcsarnokot a saját erejéből. Nincs két ismert dala, nemhogy egy albumnyi, nem önerőből sikeres, hanem mert eladta magát a politikai kurzusnak. Érted? Szerintem nem, és ez a legnagyobb baj. És lehet, hogy nem mondta magáról a saját szájával, hogy ő Szűz Mária, de erősen rájátszott a fentebb említett titulusokra azoknak a részéről, akik ezt nyilván iróniából és merő gúnyból mondták ezeket róla. Tetszik, vagy sem, ő lett a fricskázás koronázatlan királynője, aki éveken keresztül fáradhatatlanul zsibbasztotta a nyilvánosságot a magamutogató kirohanásaival, aki a gyerekét és a családját tolta maga előtt és jogot formált arra, hogy elmondja, hogyan kell ezt jól, igazi keresztényhez méltó módon csinálni. A kivagyiság oltárán feláldozott hitelesség mellett az érdemi művészi produktum jóindulattal is pozitív nullaként értékelhető. A NER ettől még használja, még kifacsarja ameddig lehet. Pláne hogy ha jól értettem, még a miniszterelnök szaros pelenkát dobáló lányának is ismerőse, úgyhogy gondolom, még egy darabig nem kell aggódnia, hogy miből fog megélni, vagy miből fizeti az ingatlanhitelt, ami a válása után a nyakába szakadt. Precízebben nem is lehet összefoglalni ennek a magamutogató, álszent perszónának a tevékenységét: 

Tóth Gabi (…) a tavalyi választások után elmagyarázta, hogy nincs köze a politikához, és nem is kellett megvenni őt, „hiszen mindig is ez volt az én hitem szerinti, valódi közösségem.” Igaz, a Fidesz kampányzáróján viszont elénekelte a Himnuszt, nem mellesleg idén is vett már részt fideszes fórumon, és még Orbán Ráhel bababoltjának egyéves szülinapi buliján is megjelent. Egyébként érezte már a saját bőrén a keresztényüldözést, és érzelmesen vallott arról is, hogy katolikusként kénytelen protestálni. Legutóbb pedig már azt sérelmezte, hogy azért támadják, mert mer szabadon szeretni. Idén egyébként ő lett az év női előadója a közmédiánál.

Gratulálok! Tökéletesen méltó helyet foglal el Nagy Ferenc, Pataky Attila, Szikora Róbert és a fene tudja még hány unintelligens, közepesen tehetséges, vagy éppen világszínvonalon tehetségtelen, szolgalelkű megélhetési művész között.

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.