Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Magyarország még Texasnál is sokkal boldogabb – és főleg gazdagabb – hely, mert itt úgy építenek templomokat, hogy nem lett több a hívő

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Én csak azt mondom, Pelikán elvtárs, a nemzetközi helyzet egyre fokozódik. Fokozódik? Jó tudni! És sosem szabad elfelejteni. Nem fogom elfelejteni. Mindenkit üdvözlök a Tanú című film (pontosabban nemzeti kincs, és ezt komolyan is gondolom. Mármint persze az eredeti filmről beszélek, nem erről a szarról) új epizódjának forgatásán! Sajnos ezt a részt nem a régi alkotók hozták össze, hanem szokás szerint ellopta a bűnbanda, és szintén szokás szerint csellóznak el mindent, amihez csak hozzáérnek vagy bármi közük van. Már amit ellopni nem tudnak. Az aktuális epizódban – mert ám ez a verzió egy 13 éve megállás nélkül, kéretlenül és könyörtelenül ránk kényszerített, a nap 24 órájában vetített valótlanságsó – az van, hogy Ukrajna elveszítette a háborút, az ukránok fejvesztve menekülnek. Hogy hová menekülnek ők, amikor otthon vannak, az nem derül ki, de nem is számít. Ahányszor ők már veszítettek és menekültek, azóta a Földet is megkerülhették. Gyalogosan.

Ártunk és ormányunk nyilvánosan bebizonyította, hogy nem csupán diktatúrát építgetnek itt nekünk, de fogalmuk sincs, egy demokrácia működéséről, továbbá azt is sikerült bemutatniuk, hogy mennyi aljasság szorult beléjük, és milyen szinten nézik hülyének az ország népét. Ugye most az a legújabb fejlemény a svéd NATO-csatlakozás ügyében, hogy azért húzódik a dolog, mert igen nagyon meg van sértődve a fideszes parlament minden egyes elvtársa. A sértődés jelenlegi oka az, hogy a svéd közszolgálati tévében lement egy kisfilm, mely szerint Magyarországon nem annyira dúl a demokrácia. A filmecske négy évvel ezelőtt készült, a bátorak most sértődtek meg miatta. Az már szinte mellékes körülmény – holott egyáltalán nem az, de ebben az országban még a fizika törvényei sem érvényesek, nem hogy egyéb törvények és szabályok -, hogy a parlamenti különítmény, külön Kövér Lászlóval az élen, akinek az eset kapcsán pontosan az folyt a szájából, amit már Hofi Géza is megénekelt annak idején, szóval hogy bennük fel sem merül az a lehetőség, hogy demokráciákban nemhogy nem a kormánypárt dönt a közszolgálati média tartalmáról, nemhogy nem tömhetik tele hazugságokkal és pártpropagandával, hanem bele sem ugathatnak abba, hogy mi kerüljön adásba. Bevallom, nem pontosan értem, hogy Orbán mit akar kizsarolni és kitől, vagy akar-e valamit egyáltalán, netán mindössze az van, hogy még nem kapott engedélyt Erdogantól, hogy a szavazógépet átállítsa, és simán csak húzzák az időt. Az meg kit érdekel, hogy ezzel Magyarország és az Európai Unió érdekeit is komolyan megsértik? Senkit. Mármint őket biztosan nem.

Szerencsére nem csak ilyen jelentéktelen apróságok történtek az országban, hanem valóban fajsúlyos dolgok is. Az egyik ilyen, hogy Tóth Gabi művésznő szívott-e valamit és ha nem, akkor az mi volt, a másik – hasonlóan izgalmas – esemény, hogy Karácsony Gergely autóval ment helyszínről helyszínre a hétvégén, amikor autómentes nap volt. Ezt a mindig éber Bors derítette ki, mert pont nem történt semmi érdekes az országban. Őszintén örülök neki, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben a lapnak volt embere arra, hogy álló nap kövesse a főpolgármestert – nyilván gyalog, ha már egyszer azon akadtak ki erkölcsileg, hogy Karácsony autózott -, mert van súlya a dolognak. Következő lépés talán az lehetne, hogy egyszer megpróbálják bicajozás, futás, vagy akár csak séta közben lekapni Orbán Viktort. Sőt, nem vagyok telhetetlen, beérem azzal is, ha látok egy fotót, melyen egy normál utcai autóból száll ki, és nem egy magas mikrobuszból mászik le. Ha erről is megjelenik egy képsorozat, majd szólok. Ahogy akkor is, ha valakinek a lapnál sikerül kiszámolnia, hogy Karácsony Gergely egész éves autózása hogyan aránylik akár csak Tarlós István autóhasználatához, és akkor még nem beszéltünk a három fő benzin- és kerozinégető költségeiről, amit persze nem ismerhetünk, ám fizethetünk.

A három kerozinhuszárból az egyik éppen csurig lelkendezte a közösségi oldalát:

Texas egy boldog hely, mert itt nem leépül az egyház és eladják a templomokat, hanem egyre több a hívő és egyre több templomot kell építeni ⛪️ (Facebook/Szijjártó Péter)

Ennek alapján Magyarország még Texasnál is sokkal boldogabb – és főleg gazdagabb – hely, mert itt úgy építenek templomokat, hogy nem lett több a hívő. Ráadásul a templomépítéseket és felújításokat határon innen és túl nem az egyházak, nem a hívek és nem is a Vatikán finanszírozza, hanem a magyar polgárok. Olyanok is (főként olyanok), akik nem is vallásosak. Ez az igazi demokrácia, ez nem is kétséges!

Ez abból is látszik, hogy:

Megfogadják Gulyás Gergely javaslatát, a Fidesz és a KDNP frakcióülésén levetítik a svéd oktatófilmet, amelyben azt bizonygatják iskolásoknak, hogy Magyarországon leépült a demokrácia. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője nyilatkozott lapunknak. (Magyar Nemzet)

Ezt én csak helyeselni tudom. Bár a filmecske már négyéves, azóta igen sokat romlott az ország és a demokrácia állapota, de még így is bizonyára pezsdítő élmény lesz az elvtársaknak, ha kivételesen nem hazugságokat látnak, hanem szembesülnek némi valóság-csírával. Jó, az nem kérdés, hogy nem hiszik el, avagy letagadják, és piszkosul megsértődnek. Az mindig nagyon szokott nekik menni, bár a valóságon a sértődés általában semennyit nem változtat.

Az európai nagyvárosokban úgy terjednek a no-go zónák a migránsok millióinak bevándorlásával, mint a mocsár – állapította meg ifj. Lomnici Zoltán. Ez veszélyes folyamat, aminek még képes ellenállni Magyarország, de ez szinte kizárólag Orbán Viktor politikájának köszönhető. Az Öreg vendége ezen a héten ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég tanácsadója volt.

A négygyermekes családapa személyes ügyekről nem szívesen beszél, de félelemmel tölti el a jövő. Istenhívő és vallásos, éppen ezért úgy érzi, hogy az a feladat, az a nemzeti elkötelezettség, amit szakértőként, politikai tanácsadóként végez, azt a haza és az égiek rendelték meg. (Pesti Srácok)

Bele se merek gondolni, mi mindent tudhatnánk meg ifj. Lomnici Zoltánról azon kívül, hogy négy gyereke van és vallásos, ha még szeretne is beszélni a személyes ügyeiről. Amúgy pedig nehezen tudok elképzelni ennél a két embernél őszintébb, szavahihetőbb és okosabb fideszhű erőt. Tökéletesen megérdemlik egymást, a nézők, olvasók és szavazók pedig őket. A magam részéről csak helyeselni tudom, hogy szemünk elé tárják a valóságot, bár a videót most nem volt alkalmam megtekinteni, mert halaszthatatlan közfeladatokat kellett végeznem, jelesül lesepertem a járdát. Ha valamelyik kedves olvasónk esetleg megtekintette a minden bizonnyal rendkívül színvonalas műsorszámot, semmiképpen ne tartsa magába a dicsőítő szavakat, bátran kommenteljen ide alám.

Én most veszem a búcsúmat, szép napot kívánok mindenkinek! Mi pedig hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy mindig szoktunk. Ha a Facebook is úgy akarja, talán még fotó is kerül a cikkekhez.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.