Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez van, amikor nincs olyan, hogy erkölcsi minimum

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tisztelettel üdvözlök mindenkit újfent a mocsárban! Nem a Shrek-féle szerethető rajzfilm helyszínen, hanem a valódiban. Ami itt hullámzik a bokánk körül, amikor a talpunk alatt éppen nem fütyül a szél. És ahol – több nap sem elég kiheverni – a Szijjártó nevű külügyminiszteri titulust évek óta bitorló megátalkodott élő egyenes adásban vásárolta meg a fasz tudja hányadik szuper sportcipőjét. Amelyhez hasonlókban influenszereket megszégyenítő módon parádézik Hongkongtól Ferihegyig és vissza, szerte a világban. Az influenszerek  különben pont azért hájpolják egy adott márka termékeit, mert a brandy komoly összeget fizet nekik azért, hogy reklámozzák. Nagyjából úgy, mint a Megafon nevű félanalfabéta kommandó teszi Gyurcsány, Brüsszel és Karácsony szidalmazásával, rágalmazásával, alkalmatlanságának bizonygatásával. Tökéletesen működik, azzal a különbséggel, hogy azokat a mi befizetett adóinkból finanszírozzák emezek lejáratása céljából.

Ennél jóval nagyobb bűnei mellett Szijjártó nagyon a szívén viseli a divatot, folyamatosan az Armani pólójában vagy az Adidas és Nike túlárazott termékeiben feszeng, akár egy túlkoros Insta-szökevény, a 15 és 25 év közötti korosztály kedvenceinek sorából. Mert a keresztényeknél a külső is nagyon fontos, és mindenki annyit ér, amennyije van. Úgy látszik, Péter miniszternek nem csak a Jézus Viktor mondja meg, hogy merre van az előre, hanem a divat is. Egy igazi divatdiktátor, aki csak milliós öltönyökben érzi jól magát, ha meg netán rájuk un, egész egyszerűen kibassza a kukába. A sznobizmus és a magamutogatás már-már a puritán és visszafogott Fidesz nevű szekta külügyminisztere védjegyének tekinthető. Ez a csávó szerintem elhiszi, hogy ő a Beckham vagy a Messi, aki azért kap milliós reklámpénzeket, hogy egy adott sportszer márkát vagy órát vagy chipset vagy üdítőt vagy franc tudja még mindent reklámozzon.

Ha ebből indulunk ki, akkor lehet, hogy a politika Stan és Panjából a magyar Stan-t alakító Szijjártó igen komoly bevételeket zsebelhet be egy-egy márka reklámozásból, ami igencsak visszás. Ha meg nem, akkor végképp kínos és érthetetlen, minek vereti ilyen tinédzserek által sztárolt világmárkákban. Az elnyomottság kényszerét és a frusztrációkat ilyen módon kompenzálni szerintem igencsak szánalmas és röhejes teljesítmény bárkitől, egy külügyminisztertől hatványozottan. Főleg úgy, hogy a kínai áruházakból öltözködő magyarok többségének, akárcsak az egész országnak a valaga kilóg a lyukas gatyából. Ez a legkevésbé sem aggasztja Pétert, akinek köszönhetően azonban minden hithű rajongója végre megtudta, hogy a BalázsKicksnek 600 ezer követője van TikTokon, és hogy ő az a csávó, aki huszonévesen több száz ezer forintos cipőket árul. Róla ezzel szemben azt kell tudni, hogy egy parlamenti felszólalásába belecsempészte Lőw Zsolt nevét, hogy a csapattársa legyen a budakeszi futsalcsapatban, hogy rosszul érzi magát, ha nem edz reggel, sokat használja a hallod? kifejezést és a fiai árulták el neki, hogy mi az a sneaker, amit ő cipőnek hív. Mostanra pedig van már vagy 3-4-5 Jordanje, illetve most már eggyel több, mert vett még egyet 75 ezer forintért. Beszarsz.

Hatalmas, széles vásznon pöffeszkedik a virítási vágy, a kivagyiság, az ócska feltűnési viszketegség, a lezser és hanyag elegancia, úgy értem, a tapló magamutogatás, hogy látjátok hülyék, én meg a kölykeim megengedhetjük magunknak! Az eltorzult értékrend kivetülése és az a félreérthetetlen üzenet a fiataloknak, hogy ettől leszel valaki, ha ilyen göncökben nyomatod, egyébként meg egy senki vagy. Undorító! Erre van idő pénz és energia. Hogy testőrökkel megjelenjen egy miniszter az ország egyik legdrágább boltjában, és azt reklámozza. Közben néhány kerülettel odébb emberek napi túlélésének finanszírozására nincs már pénze a MET-nek, Iványi szegényházának, mert a kamaszok szintjén megrekedt Péter főnöke több mint egy évtizede bosszút áll rajta. Vérlázító, hogy ez a lelki nyomorék propagandát csinál abból, hogy ő vesz még egy 75 ezer forintos cipőt a többi 50 pár mellé, ahelyett hogy mondjuk az árát csendben beledobná egy karitatív szervezet perselyébe. Ez az igazi példamutatás Szijjártó módra. Hányni és szégyenkezni támad a kedve az embernek.

És ha ez nem lett volna elég, akkor a kollaboráns csatorna ügyeletes bulvársztárja a nézettség és bevételszerzés princípiumait szem előtt tartva, készített egy interjúnak nevezett izét az ATV jobb sorsra érdemes Heti Napló című adásában a szexbotrányába belebukni nem hajlandó Borkai Zsolt feleségével, Borkainé Havassy Myrtillel. Ilyen bűnrossz, súlyosan hatásvadász borzalmat szerintem kizárólag a Családi titkokhoz hasonló trash reality-kben láthat az ember, azokban vannak ilyen extrém fordulatok és undorító áldozati és bántalmazó sztorik, mint amit vasárnap este Borkainétól hallottunk. 

A mellékes, hogy valószínűleg nem az eszéért vette feleségül annak idején a tornász úr, miután szerintem se állt sorba, amikor azt osztották, de ezt az interjút nézni is fizikai fájdalom volt. Ez a nő, akit egy egész ország előtt alázott szarrá a férje, aki aztán egy tacskóval próbálta kiengesztelni (még jó, hogy nem egy vak komondorral), aki arról beszélt, hogy éppen egy hullámvölgy volt a kapcsolatukban 2019 környékén, tulajdonképpen azt vonta le következtetésként a történtekből, hogy még jót is tett a házasságuknak ez a kis pitty-putty, mert ő mélyen legbelül nagyon szereti a férjét. Csak a gyerekekről ne kérdezze a riporter a megcsalt Barbie-t, mert az nagyon rosszul esik neki. Sok mindent értek és még akár együtt is tudnék érezni a gyerekeit védelmező anyával, ha az egyik gyerek, az Ádámka nem egy fantomcégnek lett volna az ügyvezetője. Amely ingatlanokkal foglalkozó fantomcég ügyvezetője a 2019-as beszámoló szerint – a három évvel korábbi állapotokhoz hasonlóan – 2019-ben is egymilliós fizetésben részesült. Más foglalkoztatottja nem is volt a cégnek, ráadásul a luxemburgi bejegyzésű Akonia S.A. tulajdonában lévő vállalkozás a 2016 és 2019 közötti négy évben folyamatosan veszteséges volt, 14-15 milliós negatív eredményt produkáltak, 2019-ben konkrétan -14,76 milliósat. A másik magzat, akit nem szabad bántani, az Borkai Petra, aki 22 éves volt 2014-ben, amikor a nevére került egy 87 négyzetméteres győri lakóparki lakás. És hát Myrtill asszony sem jár olyan rosszul a polgármester férjeura sefteléseivel, Borkai Zsolt pedagógusként dolgozó felesége nevén egy 4 hektáros sokorópátkai birtok van, miközben Borkai Zsolt hét ingatlant írt be vagyonnyilatkozatába: négy győrit, és három sokorópátkai szántót. Na ezt kapja ki a keményen csodálkozó, nem keresztény, migránssimogató sorsbérenc, hazaáruló polgártárs! Mert ugye itt mindenki irigy. Ezekre, basszameg?

Különben még nem pontosan értem, miért lett újramelegítve az egyszer már megbukott Borkai, és mi ez a nagy szimpátiakeltési igyekezet a győri polip több mint szimbolikus megtestesítője iránt? Ki kíváncsi erre? Írjon egy könyvet, ha akar, bár kétlem, hogy ezek egyáltalán bármit le tudnának írni a nevükön kívül. Azt nem értem, hogy minek tolják bele ezt az emberek pofájába? Itt tényleg mindenki megőrült, tényleg mindenki fordítva van bekötve a rendszerbe? Mi lenne, ha eltakarodna, ahogy a pártja elrendelte, miután lelepleződött? Mi lenne ha nem játszaná el a mártírt, a meghurcolt ártatlant, immár a felesége közbenjárásával? Nem tudom, mi lenne, ezzel szemben ez van. Ez van, amikor egy országban nincs olyan, hogy erkölcsi minimum, amikor bűnözők áldozatként szerepelhetnek a nagy nyilvánosság előtt, és onnan folytathatják, ahol abbahagyták. Mert ebben mégiscsak az a legszebb, hogy Borkait ezzel az egész történettel kapcsolatosan minden vádpont alól felmentettek.

Cetereum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.