Május 14,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi szól amellett, hogy sokasodjunk, hogy benépesítsük ezt az amúgy is süllyedő bárkát?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 692,930 forint, még hiányzik 2,307,070 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Üdv mindenkinek! A minap az ország ügyeletes tyúkanyója (RIP Csűrös Karola), a nemzet brutálisan független közjogi méltóságossága, a Sándor-palota aktuális lakója, megnyitotta a Magyar Keltető Programot, bocsánat, a Budapesti Demográfiai Csúcsot, amelyen részt vettek természetesen egyházi vezetők és olyan fontos világpolitikai tényezők, mint Tanzánia alelnöke. Novák asszonyság főnöke külön köszöntötte őt is, meg Azerbajdzsán házelnökét, Bosznia-Hercegovina államelnökségének szerb tagját és a bolgár elnököt is, akit úgy jellemzett, hogy ő jelenti a stabilitást Bulgáriában. Ezt fontosnak nevezte, hangsúlyozva, hogy az illegális migráció elleni küzdelemben és az energiabiztonság megvédésében csak Bulgáriával együtt lehetünk sikeresek. Én meg fontosnak tartom jelezni, hogy Bulgáriában 2022 óta káosz van a politikában, és az addig a bolgár Orbánként ismert Boriszovot akkor az európai ügyészség le is tartoztatta.

Őrizetbe vették Bojko Boriszovot Bulgária volt miniszterelnökét, az ellenzéki jobbközép GERB párt vezetőjét csütörtökön késő este – írta tavaly márciusban a Reuters. Az akció egy, az Európai Ügyészség vizsgálataihoz kapcsolódó, nagyszabású rendőrségi művelet keretében történt – közölte a belügyminisztérium. Nyugi, nyugi: nem csak a volt miniszterelnök került őrizetbe, mellette még Vladislav Goranov volt pénzügyminisztert, Menda Sztojanovát, a parlamenti költségvetési bizottság volt elnökét, valamint Boriszov médiatanácsadóját Sevdalina Arnaudovát is. Az Európai Ügyészség 120 bolgár ügyet vizsgál. Számos helyen tartanak házkutatásokat és lefoglalásokat. Bojko Boriszov, Vladislav Goranov, Menda Sztojanova és Sevdalina Arnaudova jelenleg is őrizetben van – közölte akkor a minisztérium. Laura Kövesi, európai főügyész azt mondta, hogy többek között uniós forrásokkal való visszaéléseket és más korrupciós ügyeket vizsgálnak az országban. Nos, azóta emberünk szabadult, sőt a választásokon nyert is a pártja, de többséget nem tudott kialakítani, ezért igen komoly patthelyzetben van azóta az ország. 

Meg aztán itt volt Giorgia Meloni olasz miniszterelnök is, aki jókat kacagott Orbán nyalista szövegén, de legalább volt benne annyi, hogy a beszédében elítélte az orosz agresszort, és ha jól értettem, a bevándorlási kvótákat szorgalmazta. Ezen túlmenően számomra igen nagy kérdés, hogy az ún. egyházi tekintélyek, Köves Slomó díszzsidó rabbi, vagy éppen a fogyatékkal született Nick Vujicic egészen pontosan mit tudnak hozzátenni ehhez a sok szempontból gusztustalan eseményhez, de hogy a libafos nyakkendőben parádézó Jézus Viktor mit akar elérni ezzel, az sem világos. Mert ha több szólamban elénekelték volna a Más vagyok, így fogadj el!/Visszanézned, nem is kell./Boldogságod találd meg,/ És csinálj sok-sok gyermeket! című dalocskát, sokkal jobban járt volna mindenki, mint attól a homofób, feudális, Ratkó-korszakot idéző okádéktól, amit ezek maguknak előadtak. Még jó, hogy nem osztogattak az egybegyűlteknek pornóújságokat és viagrát, hogy legalább annyira álljon mindenkinek a cövek, mint a homárzabálónak. Vagy lehet, hogy ennek több haszna lenne? Alighanem. Simán be lehetne vezetni az afrodiziákumok kötelező használatát, és mondjuk kitenyészteni az ellopott Balatonban az osztrigát, hátha az segít. Mert annyira erőlködnek ezen a szüljél egy raklap gyereket Kövér Lászlónak is, meg magadnak is, hogy lassan pelenkában kell nekik is járniuk, nehogy összeszarják magukat.

Apropó, pelenka! Nem tudom, Sándorpalotáné asszony eltűnődött-e már azon, mióta felvitte a Viktor a dolgát, hogy mennyibe kerül egy gyerek eltartása, etetése, itatása, meg úgy általában a normális körülmények között való felnevelése egy heteroszexuális párnak? Hogy azon kívül, hogy szja-mentesre közösüli magát valaki, van-e más motiváció arra nézvést, hogy mi a francnak szüljön erre a trágyadombra gyereket? Mert a gyerek szép és jó, de nem ebben a jogilag, mentálisan és morálisan, nem utolsó sorban materiálisan szétbarmolt országban. Ide? Ahol 5 percenként szopatnak meg családokat? Ahol egy kurva napelemberuházást egy tollvonással szüntetnének meg, csak aztán Rogán kiszámolja, hogy ezzel mennyi szavazat veszne el, és akkor gyorsan visszaszívják az egészet, de közben vadul brüsszeleznek? Ahol nekik meg a csok-nak meg a babaváró baromságnak köszönhetően duplájára nőttek az ingatlanok árai? Ahol röghöz kötik a fiatalokat, akik ezáltal esélyt sem kapnak egy valóban európai szintű élet körülményeinek megteremtésére? Szóval ide mi fasznak vállalna gyereket bárki is? Ahol konkrétan nincs bölcsődei gondozó meg pedagógus, ahol elárvereznek iskolákat, ahol nincs tanár, ahol szülni nem tudsz, csak munkanapokon 9 és 14 óra között, ha meg mégis előbb jönne a gyerek, akkor oldd meg ahogy tudod? Mi szól amellett, hogy sokasodjunk, hogy benépesítsük ezt az amúgy is süllyedő bárkát, amiről mindenki menekül, mint mások a pusztító erdőtűz elől. Ahol a diákokat lefújják gázspray-vel, mert kiállnak a tanáraikért, ahol közben a nertársak kölkei magániskolákban és külföldön tanulnak, itthon meg legfeljebb félanalfabéták és többnyire válás útján sokasodó csonka családok maradnak. Többek között azért is, mert a túlélésért folytatott küzdelem miatt nem marad idejük a családtagoknak egymásra. És nem azért, mert hú de kurva jó dolguk van, hanem mert a fiatal belerokkan abba, hogy összegürizze azt a keveset, ami a megélhetéshez kellene. Ide, bazdmg?

Ide, ahol már megint 700 forint az üzemanyag, ahol még mindig világbajnok az infláció, ahol se egy háziorvos, se egy gyerekorvos, se semmi nincsen? Ide? Nektek? Hogy legyen egy generáció, amelyik majd eltartja az Orbán-féléket és fizeti a mi, a gyerekeink és az unokáink bőrére felvett hiteleket, amin ti gazdagodtok? Akinek van egy csöpp agya, az még egy házimacskát se fogad örökbe, mert lehet, hogy majd azt sem tudja etetni, ha ezek holnapután államcsődöt jelentenek. Mert attól sem vagyunk ám messze, csak azért mert nem verik nagydobra. Kurva nagy baj van, és ez előbb-utóbb meg fogja mutatni magát, mint ahogy eddig is tette. És nem pusztán a bolti árak tükrében látszik, hogy a nagy nemzeti segg kilóg a gatyából, ezért az ájtatos papok és mindenféle egyházi vezetők bólogatása közepette el kell magyarázni, hogy ide márpedig friss hús kell, nem migránsok. 

Úgyhogy mivel Novák asszonyság láthatóan elfelejtette, miket mondott, amikor még nem Orbán golyóstolla és hasznos idiótája volt, ideteszem. Ezt mindig érdemes újra és újra elolvasni. Kijózanító és mellbevágó. Ez tényleg nem tegnap volt, viszont azóta itt minden hatványozottabban szar lett. Tudom, ez neki a milliós zongora kalimpálása közben már nem bántja a lelkét. Na majd ha ilyen idilli állapotok és körülmények lesznek itt is (tudom szerintetek most is ez van, csak mi nem tapasztaljuk), akkor osszátok az észt, bazdmg!

„Németországban egy erdő szélén éltünk, csodálatos környezetben, más dolgom sem volt, csak a három gyereket kellett igazgatnom, nevelgetnem, órák hosszat játszottunk, délután piknikeztünk az óriási kertben, aztán levittem őket bokszedzésre, este pedig lementünk a szaunába, úsztunk egyet vagy begyújtottunk a kandallóba, és néztük a fantasztikus tájat. Volt két autónk, István kabrióval járt, és valóban tárva-nyitva hagyta, bárhová is ment. A falusi bolt élelmiszer-kínálata lenyűgöző, csütörtökönként még friss tengeri halat is árusítottak. Reggelente őzek, szarvasok között futottam, és csak hasonlóan jó körülmények között élő emberek vettek körül. (…) A magas életszínvonal mellett is annyi pénzt tudtunk megtakarítani, amit itthon sok-sok év kemény munkájával sem. Aki járt nálunk, többnyire értetlenül fogadta, hogy lehetséges az, hogy eljövünk onnan. (…) Általánosságban tényleg könnyebb az élet Németországban. (…) Szerintem lehet nagyon boldog az ember Magyarországon, lehet kevésbé szigorú a piacgazdaságot, a demokráciát még csak két évtizede gyakorló emberekkel (egyben önmagával) szemben, élhet itt is őszinte és fontos értékek mentén. Én hálás vagyok a sorsnak, hogy nem a kényszer üldöz el itthonról, hogy nem kórházi ápolónőként vagy pedagógusként élünk röhejes jövedelemből.”

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.