Május 14,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez egy komoly ország…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 692,930 forint, még hiányzik 2,307,070 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Keservesre sikerült ez a hét is, pedig még majdnem nyár van, viszonylag hosszúak a nappalok és az köztudott, hogy a napsütés jót tesz az ember hangulatának. Már csak az országra rátelepedő, nyomasztó bandával kellene valamit kezdeni, és talán tudnánk vigyorogni is több esetben, amikor inkább ordítani támad kedvünk. Sír, búsong és jajong a majdnem nemzeti olajvállalat, mert az ukránok megemelték a tranzitdíjat a többszörösére, így drágább lett az üzemanyag, ez megemelte az inflációt is. Az aljas ukránok visszaélnek a piaci helyzetükkel, velünk akarják megfizettetni a háborújuk árát. Vagy ilyesmi. És már szóltak is molék az uniónak, de azok nem tesznek semmit. Hát szar az élet, az egyszer biztos. Például ha megnézem a rezsiszámláimat akkor azt látom, hogy a rendszerhasználati díjak a sokszorosukra emelkedtek, miközben a rendszerek karbantartását sem látom, nemhogy a korszerűsítését. Az az érzésem, valakik velem fizettetik meg a luxusjachtokat, a pereputty saját lábunkra állítását, a felső ezer giccsparádéját. Én hol tehetek erről bejelentést? Vagy csak anyukámnak panaszkodhatok? Esetleg a Bolygó Elgázosításáért és a Közpénz Égetéséért Felelős Modelltestű Miniszternek, aki még Prágába is katonai nemkormánygéppel röppen el a Nemzetközi Atomenergia Kongresszusra, ám az sajnos nem derült ki, hogy vitt-e magával olyan szakembereket, akik értenek is az atomenergiához, vagy nekik már nem jutott hely a gépen, mert a fotós stáb fontosabb, hiszen meg kell örökíteni Péter úr minden rezdülését. Például ezt:

Facebook/Szijjártó Péter

Merthogy Őpetisége így jelent meg Hongkongban, és nem a heti vásárra érkezett. Vagy a reptér portása fogadta, és akkor mindegy, miben van, de akkor az is mindegy, hogy ott van-e, csak nekünk kerül egy kazal pénzbe az ő kerozinégetése, vagy annyira elszállta a valóságérzékelése, hogy úgy hitte, ő kisgatyában is képviselheti Magyarországot.

Facebook/Szijjártó Péter

Isztambulban szerencsére sikerült normálisan megjelenni – lehet, le is verték volna Erdogan testőrei, ha tiszteletlen öltözékben jelenik meg -, és vitte magával az ország legokosabb üzletemberét is, akinek csak úgy süt a szeméből az értelem:

Facebook/Szijjártó Péter

Facebook/Szijjártó Péter

Szóval így állunk mi az Úr színe előtt külügyminiszterrel és a mindenkinél okosabb üzleti zsenivel megspékelve. Itthon pedig eközben zömében agg nénik és bácsik beszélték meg, hogy mit kellene csinálniuk fiatal nőknek és férfiaknak ahhoz, hogy véletlenül se csökkenjen a bolygó lélekszáma. Mert az nagyon fontos, és ebben a kérdésben az inkontinencia döntő szempont lehet, ahogy résztvevőket elnézem. Szerintem valaki félreolvasta az idegen szavak szótárát.

Újabb ismert arcot rúgtak ki a Hír TV-től, olvasom a bomba hírt. A név nekem nem mondott semmit – Gerhardt Máté -, de ugye nem is az volt oda írva, hogy a neve lesz ismerős, úgyhogy megnéztem az arcát, de az is ismeretlen számomra. Azonban lett egy újabb nemzeti jósunk, aki már látja is a szép jövőt:

„Biztosak vagyunk abban”, hogy előbb-utóbb megérkeznek azok az európai uniós források Magyarországra, amelyek járnak a magyar embereknek és vállalkozásoknak – mondta a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára a Kilencedik Magyarország Barátai Konferencián pénteken.

    „Ezen források felhasználásával tudjuk elkezdeni azt a programot, amelynek célja, hogy Magyarország 2030-ra az EU öt legélhetőbb tagországának egyike legyen” – hangsúlyozta Latorcai Csaba.
    Az államtitkár azt mondta, alaptalanok az EU Magyarországgal szemben megfogalmazott aggályai. Hozzátette: a korrupció szempontjából az unió középmezőnyében helyezkedik el Magyarország, a demokrácia működése, az igazságszolgáltatás függetlensége tekintetében „lényegesen jobb eredményeket érünk el”, mint egyes uniós országok.
    Latorcai Csaba szerint „a genderkultúra jelensége modern gyarmatosítás, ami ellen fel kell lépni”. (MTI)

Abban én is biztos vagyok, hogy előbb-utóbb megérkeznek a források. Leginkább akkor, amikor az nem a rezsimet fogja tovább hizlalni, hanem végre az ország felzárkóztatására fordítódik. Az vicces, hogy pont ez a visszatartott forrás hiányzik az össznépi boldogsághoz. El nem tudom képzelni, ki a franc hiszi még el, hogy 13 év, számolatlanul öntött uniós források és teljhatalom ellenére az utolsó előtti helyre visszacsúszó Magyarország pont ettől a pénztől táltosodik majd meg. Pláne ki hiszi ezt el annak az embernek, aki szerint itt alig van korrupció, a demokrácia pedig egyenesen virágzik. A genderkultúrát meg már igazán elmagyarázhatná valaki, mert esküszöm, fogalmam nincs, mire gondolnak az elvtársak. Amúgy közben az utcára vonultak az oktatás helyzetéért aggódó emberek, zömében fiatalok. A szaporodási csúcs és Latorcai optimista tenyérjóslata között. Csak úgy mondom. És akkor:

Gulyás Gergely: gyökeres változások lesznek a pedagógusbérekben
    Szekszárd, 2023. szeptember 15., péntek (MTI) – A Miniszterelnökséget vezető miniszter bízik abban, hogy a következő másfél-két évben gyökeres változások lesznek a pedagógusbérekben, Gulyás Gergely erről a Mathias Corvinus Collegium MCC) szekszárdi tanévindító és épületbemutató ünnepségén beszélt pénteken, Szekszárdon.
    A politikus az esemény részeként rendezett beszélgetésen azt mondta: jó lenne, ha a tanárok munkájuk fontosságának megfelelő bért kapnának. „Szerintem ehhez közelebb vagyunk, mint bárki gondolná, akár már hónapokon belül meglehet az áttörés, amely jelentős béremeléshez vezet” – tette hozzá. (MTI)

Na, a másik jövőbelátó. Szerintem másfél-két év múlva már nem nagyon lesz kinek emelgetni a fizetését. Amúgy miféle gyökeres változásban reménykedik Gulyás? Az uniós forrásokban? Mert ha igen, talán be kellene venni azokat a tablettákat, melyeket felírt a doktorbácsi már régebben. Az pedig kirívó pofátlanság, hogy jó lenne, ha a tanárok munkájuk fontosságának megfelelő bért kapnának. Hát kin múlott a dolog? Az Orbán-kormányon. Nem a parlamenti gombnyomkodók és a kormánytagok fizetését kellett volna emelni, hanem a tanárok bérét. Nem mindenféle versenyt kellett volna rendezni csilliárdokért, meg kiállítást és más baromságot, nem az akkugyárakat kellene tömni közpénzzel, nem mindenféle alapítványokba kellene szétcsatornázni a pénzt, hanem azoknak az embereknek a bérét kellett volna legelőször rendezni, akik a legtöbbet teszik azért, hogy ez az ország működjön. Tehát a pedagógusokét, mentősökét, egészségügyi szakdolgozókét, tűzoltókét. Ezen nem most kellene morfondírozni, hanem a legelső stadion alapkövének letétele előtt kellett volna.

Most fejezem be, mert úgy felhúzom magam, hogy a fal adja a másikat. De mégis csak szombat van, lazuljunk, ne gondoljunk a posványra, amiben élünk. Jó ébredezést, kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.