Május 14,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyetlen orvos sem közli boldogan az abortusz lehetőségét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 692,930 forint, még hiányzik 2,307,070 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csodálatos írás jelent meg a minap a vasarnap.hu nevű portálon, amely mint tudjuk, vagy nem tudjuk, a KDNP udvari lapja. Lehet, hogy rajtam kívül mások is szokták olvasni. Itt szeretnek és szoktak isteni dolgokkal foglalkozni, részletesen bemutatni, hogy a vallás és Jézus és az egyház és a kereszténység mennyire fontos az ember életében. Ezúttal az ragadta meg a figyelmüket, hogy egy amerikai anyukát agydaganattal diagnosztizáltak, ám 20 hetes terhes volt éppen, ezért az orvosok által felkínált kezelés egyben a terhessége megszakítását is jelentette volna. Ez nem túl meglepő, hiszen az operálhatatlan daganat eltávolítására sok esetben a leghatékonyabb módszer a sugárkezelés és a kemoterápia, ami ebben az esetben a magzat halálát jelentette volna, ezért az abortusz ilyen esetekben a felkínált opció. Persze ez nem kötelező, bárki dönthet úgy, hogy lemond a kezelésről, és inkább kihordja a gyermekét, aztán meglátja, hogyan alakulnak a dolgok. A történetben érintett anyuka is így döntött, lemondott a kezelésről és egy egészséges gyermeknek adott életet.

Az orvosok megdöbbenésére azonban még ma is életben van – 14 hónappal a diagnózis közlését követően, amikor is 12 hónapot adtak neki -, ami véleménye szerint semmi másnak nem köszönhető, mint megváltó urunknak, Jézus Krisztusnak. A nő ugyanis elmondása szerint egy egész éjszakákat beszélgetett végig Jézussal, aminek közvetlenül köszönhető az, hogy egy olyan csoda történt, amelyet maguk az orvosok sem tudnak megmagyarázni. Nos, én borzasztóan örülök annak, hogy az anyuka a mai napig életben van, és ma már kezelést kap a betegségére, de véleményem szerint egy láthatatlan lénynek tulajdonítani egy ilyen történetet, meglehetősen visszás. Mert ugye léteznek ilyen és ehhez hasonló esetek igen nagy számban világszerte. Én magam is ismerek olyan embert, akinek a testvére nemet mondott a kemoterápiás kezelésre – szintén agydaganatról van szó -, mert úgy érezte, az fogja a sírba vinni, ezért úgy döntött, hogy megpróbálja élvezni, ami még hátra van neki. A diagnózis évekkel ezelőtt született, azóta is a családja szeretete veszi körül, jókat eszik és iszik, és igyekszik élvezni az élet minden pillanatát. A legutóbbi vizsgálatok szerint a daganat szinte teljesen eltűnt, mégsem beszél isteni beavatkozásról. Az emberi szervezet képes csodákra, képes az öngyógyításra és sokszor a pozitív gondolkodás, a szerető közeg és a természet is képes olyan gyógyító erőre, amellyel sokan talán nem számoltak. Félreértés ne essék, nem arról beszélek, hogy a kezelések hiábavalóak lennének, vagy arról, hogy gyógyszerek helyett válasszunk más megoldást, hiszen bőven vannak olyan esetek, amikor a kezelések mentették meg emberek életét, de ha valaki megtagadja a kezelést – ráadásul terhesség miatt -, akkor ne gondoljuk azt, hogy ostoba, vagy nem tudja, mit tesz. Persze sajnos benne van, hogy ezzel a halálos ítéletét írja alá, de ez a kezeléssel sem teljesen kizárható.

A gond viszont ott van, hogy ez a bizonyos cikk – ami nem más, mint egy amerikai cikk átvétele – azt sejteti, hogy az orvosok könnyedén mondták az anyukának, hogy vetesse el a gyermekét, hiszen a legjobb esélyei akkor vannak, ha ezt megteszi. Nem tudom, ki gondolja, hogy ez a döntés egy orvos számára olyan könnyű. Azt gondolom jóhiszeműen, hogy az orvosok számára az elsődleges szempont a beteg állapotának javítása, úgy vélem, ezért is javasolhatták ebben az esetben az abortuszt, mint lehetőséget, hiszen statisztikailag nagyobb esélye lett volna a páciens felépülésének, de legalábbis annak, hogy hosszabb életét élhet. Az orvosok nem hibáztak, és nem is kellene őket piedesztálra állítani, hiszen nekik ez a feladatuk, ez a munkájuk, ezt vállalták, erre esküdtek fel: néha olyan híreket kell közölniük, amit senki sem szeretne hallani. Egy orvos nem szívtelen, ha abortuszt ajánl, hiszen minden esetben (ha nem egy sarlatánról van szó, aki viszont nem orvos) megvan az oka arra, hogy egy ilyen radikális beavatkozást javasoljon, mégis úgy tűnik, hogy a szóban forgó anyuka ma már haragszik az orvosokra, hiszen elmondása szerint könnyen mondták, hogy vetessem el, mintha ő egy semmi lenne.

Véleményem szerint jobban tenné az anyuka, ha visszamenne a kórházba és megkérdezné az orvosoktól, hogy mennyire volt könnyű nekik azt javasolni, hogy vetesse el egészséges gyermekét annak érdekében, hogy tovább élhessen. Könnyű ítélkezni, de azért az orvosok nagy részének is van családja, ők is pontosan tudják, hogy mit jelent egy élet, ezért felelősségre vonni őket azért, mert a szerintük legbiztonságosabb kezelést ajánlották, legalábbis fura. Mint ahogy az is, hogy Istennek meg Jézusnak köszöni meg a csodás gyógyulását, miközben immunoterápiás kezelést kap és az is elképzelhető, hogy ez mentette meg az életét. Sok mindenben lehet hinni, de a legjobban akkor járunk, ha felmérjük a lehetőségeinket, konzultálunk a szakemberekkel és ezt követően hozzuk meg a döntésünket, mert véleményem szerint egy Jézussal lefolytatott beszélgetés (idézem: Mély beszélgetéseket folytattam Jézussal azon a héten a kórházban, és tudtam, hogy ha ragaszkodom az Úrhoz és az ígéreteihez, meg fogja óvni a kislányomat) olyan sok változással nem jár. Ennek ellenére örülök annak, hogy a család látszólag egészséges, és nem volt szükség abortuszra sem. Az ilyen esetek politikai hangulatkeltésre való felhasználásának nem annyira.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.