Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Oda jutottak, hogy attól érzik magukat kellemetlenül, ha nem hazudhatnak, vagy ha nem nézhetnek mindenkit hülyének

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Köszöntök mindenkit ezen a szép szeptemberi napon is. Amikor van aki a parlagfűtől szenved, és van aki a NER fojtogató bűzét képtelen elviselni immáron több mint 13 éve. Az orvostudománynak köszönhetően az elsőre már létezik gyógyszer, úgyhogy ha teljesen megszüntetni nem is, de mérsékelni lehet a tüneteket. A másodikra még sajnos nem találták ki az okosok az ellenszert, úgyhogy marad továbbra is az az opció, hogy aki nem bírja, az befogja az orrát, és ha az sem segít, akkor legfeljebb elhúz innen valami olyan éghajlatra, ahol lehet levegőt venni. Mert ha szóba sem kerülhet a nemzeti-keresztény oldalon a cannabis legalizálása – Isten is őrizzen -, akkor legalább a vadkendert vegyék már fel a hungarikumok sorába. Meg akkor már magukat is. Mégiscsak igaz a mondás, amely szerint mindenki azt szagolja, amit szakított. Itt egy baj van: hogy nem gyökerestül lettek kitépve ezek a vadhajtások, amikor még lehetett volna, hanem csak szárastul, így kedvükre elszaporodhattak a kínzó gyógynövénnyel együtt kézen fogva. Mert gyökerei mindkét élősködőknek vannak, az vitathatatlan. 

Csak röviden, mert nem ez a lényeg most: a lelkes és lelketlen olvasók közül néhányan megfejtették azt is, hogy tulajdonképpen én is csak egy fideszes vagyok, aki Jézus Viktor keresztjét cipeli, az egyikük ebbéli meggyőződésének ilyetén módon adott hangot: „Vogronics ez a diktátori attitűd, hogy előírsz dolgokat, a fidesz stílusa, tudod, ahova zsigerből tartozol! Láthatóan rosszul viseled, hogy lelepleződsz!” Na innen szép nyerni, szokták volt mondani. És akkor csodálkozik a sok atomfizikus, hogy nem feljebb rúgjuk magunkat a szarral teleöntött, feszített tükrű medence aljához képest, hanem egyre mélyebbre süllyedünk? Mondjuk az én arcom sok mindent elbír, és tényleg kezdek hozzászokni ahhoz, hogy onnan jön az ütés, ahonnan a legkevésbé nem számít rá a magamfajta, de legfeljebb majd a jövőben sűrűbben nézek a hátam mögé. Na, ez is megvolt, mégsincs holnap, lendüljünk túl rajtam, hiszen ki vagyok én, hogy bárkit, pontosabban akárkit a nem nemzeti oldalról kérdésekkel bombázzak, vagy számonkérjek. Egyébként meg minek is, hiszen válasz nem fog rá érkezni, a válaszokat nekünk kell megtalálni.

Ahogyan a nemzeti oldalnak címzett kérdések esetében is több mint egy évtizede. Például az is egy ilyen jellegű kérdés, hogy a Jézus Viktor homárfogyasztó puritán despotánk török díszvendégének verőemberei milyen alapon vertek félig szarrá egy középső ujjat lendítő polgártársunkat? És a Polt nevű, aki ebben az ügyben állítólag vizsgálódni kezdett, miért nem fordult vissza a Karmelita tölgyfaajtajából a szájában egy csutora szivarvéggel, és szegezte neki a kérdést a nagyembernek, hogy miniszterelnök uram, egyet nem értek. Pontosabban: nem értek egyet azzal, ami itt folyik. A válasz rém egyszerű. Mert akkor nem Polt Péternek, hanem Colombo hadnagynak hívnák az illetőt. És ha ilyen típusú főnyomozóink lennének, akik a szívükön viselik az ország adófizetőinek sorsát, és felháborítónak tartanák a magyar polgárokat érő kormányzati inzultusokat, akkor már rég világraszóló balhé kerekedett volna abból is, hogy magyar békefenntartó katonáinknak miért eshetett baja Szerbiában? Mint mindenki előtt ismert, aki számára fontos a tájékozódás: májusban húsz magyar katona is megsebesült azokban a zavargásokban, amelyek a szerb többségű észak-koszovói Zvečanban törtek ki, miután az albán nemzetiségű polgármester megpróbálta elfoglalni hivatalát. A városban a rendőrség, amelynek állománya albán etnikumúakból áll, mivel a szerbek tavaly otthagyták a rendőri erőket, paprikaspray-t vetett be azok ellen a szerb tüntetők ellen, akik áttörtek egy biztonsági kordonon, majd megpróbáltak benyomulni a városházára. Az összetűzésben fegyverek is eldördültek, a magyar békefenntartók akkor sérültek meg, amikor próbálták oszlatni a tiltakozó szerb tömeget. Igen, ezek Orbán és a magyar államvezetés nagy haverja, Vucic elnök emberei voltak, a szerb fociultrák, akiket azért küldött oda az a balkáni tróger, hogy bojkottálja a választásokat és megfélemlítse a helyieket.

Nos, olyan jól sikerült a műsor, hogy két honfitársunknak egy-egy lábába került, mert olyan súlyos sérüléseket szenvedtek az összetűzés során, hogy amputálni kellett a végtagjaikat. Nem, bazdmg, nem aknára léptek valahol Szomáliában, Kambodzsában vagy Kubában, hanem félholtra verték őket Orbán kebelbarátjának agresszív fociultrái itt a Balkánon. És mi történik? Hogy senki nem érzi magát illetékesnek abban, hogy egyenes válaszokat adjon a történtekkel kapcsolatban. És sőt: semmit nem tudni arról a honvédelmi vizsgálatról sem, amelyet a magyar katonák tömeges sebesüléséhez vezető május 29-i összecsapás hátterét lett volna hivatott feltárni.

A kérdés az, hogy hol a picsában van Szijjártó? Pardon: éppen a Holdról is látszó Adidas pólóban adott a diplomáciai divatdiktátorság pofájára Hongkongban, ahova nyilvánvalóan Kínának smúzolni repült, újabb és újabb kétes ázsiai bizniszek tető alá hozása miatt, a mimagyarok meg le vannak szarva. Azok amúgy sem állnak két lábbal a földön, most meg már pláne nem!

Erre semmilyen más értelmezhető gondolat nem jut eszembe, mint hogy szégyelld magad a főnököddel együtt (Novák Katalin is magára veheti, aki korábban abból gyártott tenyérbemászó propagandát, hogy ő meglátogatta a kórházban a katonákat), akivel karöltve hazudoztok amikor nyaralásról van szó, igaz? A kontinens Stan és Panja nyomja a némafilmeket megszégyenítő kabarét ország világ előtt, és közben itthon még mindig ők a legsztároltabb szereplői ennek a tragikomédiának. Az áldozatok meg így jártak. Ők konkrétan fél lábon kénytelenek kivárni, hogy eltakarodjatok innen a picsába. És ezt nagyon nem viccnek szántam! Mimagyarok, mi? Itt az ékes példa, hogy bármikor beáldozzátok a magyarjaitokat, akikre máskor nagy pofával, büszkén hivatkoztok, majd megy a vállvonogatás meg a maszatolás Szijjártó-módra. Ahogy kell. Ezek már oda jutottak, hogy attól érzik magukat kellemetlenül, ha nem hazudhatnak, vagy ha nem nézhetnek mindenkit hülyének. Nem tudom és nem is akarom ezt civilizáltabban kifejteni, mint hogy elmehettek a picsába az összes felkapaszkodott senkiházi tányérnyalótokkal együtt. Mert ti egy vérből valók vagytok. Ja, meg hazafiak vagytok. De az igazi hazafiaknak ki fogja visszaadni az amputált lábaikat? Ki?

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.