Május 14,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem látta, nem tudja, nem érdekli, fogalma sincs, nem rá tartozik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 692,930 forint, még hiányzik 2,307,070 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vadászbarokkos jóreggelt kívánok mindenkinek! Akinek volt Istentől megáldott szerencséje megtekinteni a Lölő-jelenség, vagyis a Mészáros família szerény kis tihanyi rezidenciájáról készült lenyűgöző felvételeket, az agárszobros, medencés, napozóteraszos, sziklakertes, szökőkutas visszafogottság fél hektáron elterülő puritán csodáját – amely ráadásul hivatalosan „rét és gazdasági épület” besorolású ingatlan, és nyilvánvalóan rohadt, elfajzott, a hazáját az út szélén áruló balliberális az, akinek még sose volt gazdasági épület alakú napozóteraszos medencéje -, az már biztosan nem élt hiába.

Ha még emellett felmerült benne az a rosszindulatú kérdés is, hogy miközben ő mit kezd a brutális nyugdíjkorrekciójával, van-e bármi probléma a gázszerelő nemzeti park közepén álló kacsalábával, annak Gulyás miniszter tegnap délutáni pojáca-show-ját ajánlom figyelmébe. Az oldalán az ökölbe szorult ábrázatú kormányszóvivő asszonysággal, aki úgy viselkedett végig, mint aki szívességet tesz, hogy egyáltalán szót ad az ellenséges sajtóorgánumoknak, pedig már kurvára menne a francba dolgára. Gulyás miniszter rezzenéstelen pofával, idiótán mutáló rekedt hangon (durva, mennyire elváltozik a hangja, amikor brutálisakat hazudik) nem látta az említett csodás képeket, de egyáltalán nem is érdeklik. Tulajdonképpen szinte semmiről nincs tudomása, nincs információja véleménye. Attól kezdve, hogy mit kerestek a gazdája Magyarország  7 törvényével csúfolt aranyköpetei a Jedlik Ányos Gimnázium falán, hogy melyik volt az a túlmozgásos idióta, aki a politikát bevitte egy iskola falai közé, azon keresztül, hogy nem találkozott a szlovákiai pártok vádjaival, miszerint Orbán szándékosan engedi át a migránsokat a határaikon, egészen addig, hogy az éjsötét gázszerelő minő csicsás nyaralókomplexumot rittyentett magának a világörökség-várományos Balaton-felvidéki kultúrtáj részét képező Tihanyi-félszigeten. Nem látta, nem tudja, nem érdekli, fogalma sincs, nem rá tartozik, de miniszteri fizetést kap azért, hogy valahányszor utasításba kapja, másfél órán keresztül nagy pofával handabandázzon, gúnyolódjon, mellébeszéljen és mindenféle kockázat nélkül fölényeskedve semmibe vegye a hozzá intézett közérdekű kérdéseket.

Hogy mi van? Hogy hordoz-e korrupciós kockázatot a főnöke horvátországi luxuscsobbanása a Schmidt-Ungár dinasztia kacsalábon forgó villájától két méterre? Már mi a büdös francért hordozna? Nem most mondtam, hogy rohadjon meg mindenki, aki ilyen kisstílű, megalapozatlan, légből kapott, egyszersmind a humor és a demagógia tárgykörébe tartozó korrupciós vádakkal fárasztja az elvtársakat? Csak azért, mert őfényessége egy, az állammal üzletelő cég vezérigazgatójának villájában láttatta vendégül magát, máris csapkodja a földhöz magát a kérdésekkel provokáló függetlenobjektív szárny? Meg olyasmikkel, hogy Rogán-Gaál Cecília bulvármezőnyben is büdös gyengén muzsikáló, ezzel fordítottan arányosan viszont milliárdos profitokat termelő, állami hirdetésekkel kitömött netes lapja nem-e vet-e fel-e esetleg összeférhetetlenségi kérdéseket, nem-e lehet-e esetleg, hogy a kormány hűtlenül kezeli, rosszul költi el az adófizetők pénzét és tényleg minden levetett NER-feleséget kutyakötelességük eltartani a mimagyaroknak? Már hogy foglalkozzon egy miniszter magáncégekkel és azok nyereségével, és különben is egy reklámcég osztja szét a hirdetéseket és a lóvét, úgyhogy innentől kezdve ki nem szarja le?

Tizenhárom éve ezzel és az ehhez kísértetiesen hasonlító kommunikációs hányástermékekkel sikeresen hatalmon maradni, ilyen nyeglén és szemmel láthatóan lazán és derűsen belehugyozni a magyarok szájába, mindenképpen teljesítmény, és egyáltalán nem múlt idő, még most is tart. Egyébként szerintem se lehet Orbánt korrumpálni, az egész sleppje, haverjai, összes 30 éve barátja szarrá hízott azáltal, hogy nála a kasszakulcs. Tényleg bármelyiknél nyaralhat, bármelyik jóképességűnek a jachtját, villáját, luxusgépét igénybe veheti. Igaza van, ezt kurvára nem fogják fel azok az amatőr balfasz szerencsétlenek, akik sose voltak és nem is lesznek hatalmon 13 éven át úgy, hogy még további 11 évre terveznek, akiknek csak csóró barátaik vannak, és akik megelégedtek mindig a törvényesen nekik járó javadalmazással. Tényleg nincs jobb magyarázat erre, mint hogy erkölcsileg és mentálisan olyan durván romokban hever az ország, hogy a zöm azt is megtapsolná, ha a bálvány és bandája fényes nappal ürítené ki a lakását, zabálná ki a hűtőjét és távozóban odaszarna az asztalra.

Ha ez nem így lenne, akkor Gulyásnak már biztosan nem sikerült volna újra elsütnie azt az ízléstelen, impertinens, cinikus kijelentést, miszerint „alaptalan” (!) lenne összehasonlítani, hogy a Vodafone vagy a reptér megvásárlására van pénze a kormánynak, de a pedagógusok béremelésére nincs, a demagógiaversenyt is megnyerhetné, aki ilyet tesz, mert ha vásárol valamit az állam, akkor lesz egy vagyonelem, nincs vagyonvesztés, ergo: a pedagógusok csak viszik a pénzt, bazmeg. Az kiadás, teher, kín és keserv a pártállamnak. Bezzeg a soha meg nem térülő Budapest-Belgrád vasútvonal, bezzeg az Európa szégyenpadján ülő magyar kocsmadiplomáciai divatdiktátor által Magyarországra hurcolt mérgező, mindent lerohasztó akkumulátorgyárak, bezzeg a soha meg nem épülő Paks II, bezzeg a luxusjachtok és -rezidenciák, kastélyok és egyéb ingatlancsodák. Az oktatásba fektetni, a jövőbe fektetni? Az baszna be. Hogy venné be akkor a Fidesz kétharmadához elegendő és feltétlenül szükséges, szellemileg leamortizált alattvalók tömege, hogy a pedagógusok azért szívnak évek óta, azért ordító a tanárhiány, azért rohad az egész rendszer, mert az Európai Parlamentben ülő, fejenként havonta 6 millió forintot kereső maroknyi ellenzéki képviselő képes megakadályozni, hogy a tanárok fizetését a teljhatalmú, szuverén Orbán-kormány bruttó 800 ezerre emelje.

És hogy a Budapest Airport többségi tulajdonrészének megszerzése tényleg 4 milliárd euróba kerülne az államnak? Közünk hozzá? Semmi közünk. Majd ha aláírják a szerződést, akkor tájékoztatnak. Utólag. Ha lesz kedvük. Amikor már minden le van zsírozva, és amúgy se tehetsz semmit. Igaz, ő már most tudja, rá van írva a pofájára, hogy amúgy se tennél semmit, alattvaló. Ahogy az akkumulátorfertő ellen se tehetsz semmit. Milyen népszavazás? Miért? Amikor titokban lezsírozta a vezérkos Moszkvában a Paks II. fantomberuházást, szóltak neked előzőleg? Nem szóltak. Az akkori ügyeletes Gulyás Gergely belehörögte az arcodba, hogy amikor a Fideszre szavaztál, akkor egyszersmind egyetértettél azzal is, hogy ők azt vesznek, amit akarnak, abba tolják a pénzedet, amibe akarják.

Ja, hogy a kölköd már csak hetente háromszor kap iskolatejet a rothadó közoktatásban? Így jártál, és ő is így járt. Igaz, hogy iskolatej-program egy részét az EU fizeti, az elvtársak a költségvetés helyzetére való tekintettel SPÓROLNAK. A kölköd napi tejadagja nem befektetés, hanem kiadás, teher, csak a bajnak van. Márpedig spórolni azon kell, ami csak a bajnak van.

Ja, hogy a 18 év alatti kölköd már meg sem közelítheti az amúgy is lefóliázott könyvek nagy részét egyik-másik könyvesboltban? Kár is lenne belé a könyv. Minek? Ahol az oktatás a költségvetést megterhelő, rohadt kiadás, ahol a versenyképes oktatás feltételei ellen harcol a korrupció kormánya, ott a lerohasztott oktatási rendszerből kikerülő funkcionális analfabétáknak teljesen felesleges könyvek közelébe menniük. Elég ha le tudják írni a nevüket, és be tudják húzni az X-et a megfelelő kockába.

És pont elég ahhoz hogy bevegyék: a háború, a szankciók és újabban a céges nyerészkedés tehet arról, hogy mimagyarok fizetjük hosszú, keserves hónapok óta Európa legnagyobb inflációját. Gulyás és bandája speciel nem tehet róla. Nem ők szórtak szét 1200 milliárdot választási hangulatjavítás céljából, nem ez a bűnös kormányzati felelőtlenség növelte a keresleti inflációt egy olyan gazdasági környezetben, amikor az külső, kínálati okok miatt egyébként is emelkedett. Nem. Nem ők, akik már látták, hogy októberben egy számjegyű lesz, most meg azt látják, hogy novemberben, de legkésőbb decemberben biztos. Etetik a nyájat az év végi egy számjegyű inflációval, miközben abból, hogy csupán egy számjegyű lesz a drágulás, nem 25 vagy 16, semmi nem következik. Semmi nem kerül feleannyiba, a forint 400 fölé gyengül jövőre, januártól még feljebb megy az üzemanyagok jövedéki adója, és uniós pénz marhára nem lesz.

Soroljam még? Nem sorolom. Az biztos, hogy lesz mivel dicsekedni, lesz ok a téglaport törölgetni a dagadó mellkasokról a ma kezdődő keresztényfundamentalista Demográfiai Csúcson. Hogy mekkora merő sikertörténet ez az egész ország, majd a nők vállát baltával kopogtató vérkeresztények, homofób, rasszista, a nőket szaporodási segédeszköznek tekintő kivénhedt macsók nyálcsorgatva könyörögnek a receptért. Lehet, hogy kivételesen elragadtattam magam ettől az erkölcstelenségbe tekert, korrupt, hétköznapi fasizmustól, bocsánat. Kellemes lehűlést mindenkinek! Ennél csak rosszabb lesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.