Május 10,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


NERupció

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 470,704 forint, még hiányzik 2,529,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Néha a legegyszerűbb dolgok a legkomplikáltabbak. Mertem elgondolkodni azon, miért nem lehetett eddig a Fényességes Padisahot kiugrasztani a bokros lopásai közül. Hát nem azért, mert olyan nagy lenne a lakossági támogatottsága! 

Amíg pl. az ún. ellenzékének a korrupciós ügyeket feltáró „radikális” Hadházy Ákos „egyszemélyes Egyház belső konfliktusokkal, egy morális vátesz, egy önmaga által felkent ítész”, addig Őfényessége dörzsölheti a tenyerét, de akár tapsolhat is félkézzel. Nuku aggódnivalója.

Nem én találtam ki az egyetlen pénzéért megdolgozó képviselő ebbéli minősítését, Ungár Péter LMP-s pártvezető írta ezt válaszul arra, hogy Hadházy kimutatta: ő is haszonélvezője az orbáni lenyúlási gépezetnek. Senki nem akarja meggyűlöltetni vele a félkegyelmű anyját, a nővéréről – akinek az adriai tengerparti villájában a Napnál Fényesebb nyaralt – és kiterjedt állami kapcsolatairól eleddig nem is tudtunk. Ez csak aprópénz, fitymálta le a családi vállalkozás gyanús hátterű bevételeit. Neki lehet az, hiszen már a gyárigazgató apja is tudta a szocreálban, mitől döglik a légy, mesés vagyont hagyva örököseire. De kérdem én, hány iskola felújítása vagy akár építése telne ki az ilymód eltérített aprópénzből? Az anyja által nyilvánosan elégetett milliárdokról most nem is szólok, mert azokból feltehetőleg neki nem csurrant-cseppent. 

Mitől radikális az a képviselő, aki tényekkel alátámasztottan feltárja a rendszer visszáságait? Dolga ez, ha szabad megjegyeznem. „Rengeteg ember van, a többség, akik szerint a magyar közélet nem lehet két egymásra okádó gyűlöletkisebbség túsza – írja Ungár. Ebben egyetértünk. Idővel talán majd abban is, hogy bárkinek a képviseletéhez tiszta kezekre van szükség. Ez a választópolgárok elemi igénye. Ezért is, hagyni kéne a mellébeszélést, a halandzsát. Lebuktál, Péter, de nem mint a tőkés réce a fekete tóban. Ne te vezess pártot családod barátja, jótevőtök, az elkeletiesedett Orbán nevű pénzcsap ellen, ha javasolhatom.

*

Évtizedes barátságok – mondják a lebukottak. Szíjj László a jachtján látta vendégül a Szijjártó családot, a Schmidt család tengerparti nyaralójukban Orbánt. Nincs is annál szebb, mint az ilyen találkozókon feltenni a koronát az i-re. Közös csevegés, borozgatás a lenyugvó nap fényében, megmártózás a hűs habokban. Mindenki vendégül szokta látni a barátait, a lehetőségei adta körülmények közepette. Én például a kerti közös sütögetést kedvelem. De minden esetben én is ott vagyok a nyári örömök sűrűjében. 

De sem a Szíjj, sem a Schmidt család nem volt jelen ezeken az alkalmakon. Ki sem bérelték tőlük a bárkát vagy a vityillót a magas rangú vendégek. Önmagában ez sem lenne baj, barátok, rendben van. Na de százmilliók folynak be a vendéglátók kasszájába a NER prominensei révén, akik nyilván így viszonozzák a szívességeket.

Így működik a rendszer és az ő vakációjuk. 

Ha ez nem korrupció, akkor én kérek elnézést, el vagyok tévedve fogalmilag és alkalmilag.

*

Orbán pont úgy néz ki, mint egy kivénhedt, tohonya maffiafőnök. De nem azért, mert az is.

*

Hallottad a legújkeletűbb magyar közmondást?

Nagy bajusz = kis pöcs.

Konkrétan nem Bokros Lajos járt az eszemben, amikor kiötöltem.

*

Monológus, azt jelenti hogy magánbeszéd. Van ilyen szó, már Arany János is használta a Bánk bánról írott kritikájában. Erőst jellemzi pl. a Hollik és Rétvári gyártás számú megélhetési droidokat, akik ha kérdést kapnak, látványosabban elhajolnak előle, mint ahogy Neo elhajol a golyók elől a Mátrixban.

Dialógus, azt jelenti hogy párbeszéd. Na, erre így hirtelen nem is tudok példát felhozni a jelenlegi magyar közéletből.

*

Régóta figyelője vagyok a MÉDIALÓGUS című ellenzéki netoldalnak, két adminisztrátorát ismerőseim között is tudhatom. Úgy láttam az elmúlt években, főként másutt megjelent írásokat közölnek a csoportban. Fogtam legutóbb megjelent, erősen kormánykritikus publicisztikáimat, s az elmúlt napokban elküldtem nekik, tegyék közzé. 

Csak hétfőn 7, a Gyurcsány Ferenc fotójával illusztrált közlésük volt a nevezett „örömfutásáról” a 42 km-es maratoni távon, de az én írásaim még nem kerültek elbírálásra, azaz nem is tették közzé, nem is utasították el. Van még hasonlóképpen elkötelezett csoport, ott évek óta azonnal közzétesznek mindent, amit írok.

Igen, volt szó némelyikben a DK vezetőjéről is, amiért többen azt gondolhatták, hogy ellene vagyok. Én Orbán ellen vagyok, őt szeretném leváltva látni. Ha Gyurcsánnyal lehet, akkor vele, de mivel számos bukta után úgy látom, hogy vele nem lehet, részemről ezt nem forszírozom. Szívem joga, gondolom, hogy ennek hangot is adjak, rendszeresen író emberkent. 

Kérdésem csak az: miféle ellenzéki MÉDIALÓGUS az, amely ezen a körön belül leginkább egy pártvezért promotál, az őt illető kritikus hangot taccsra teszi, a többi politikai formáció pedig a „futottak még” kategóriába sem igazán fér bele?!… 

Igaz, meglehet: ők nem is futottak maratont még.

*

Hiába vagy Orbánellenes ellenzéki, ha hosszas mérlegelés után nem Gyurcsányban és tehetségtelen, politizálni is lusta garnitúrájában látod a következő Megváltót – és ennek hangot is adsz -, abban a minutumban köcsög, gyurcsányozó fideszes vagy, a DK-s trollok klaviatúrájából fakadóan. Ostoba idióta is vagy, és Orbán szekerét tolod, ha nem hiszed szentül, hogy Fletó ezúttal – modernkori Szent Györgyként – tényleg le fogja győzni a sárkányt, vesszőparipáján lovagolva, lándzsáját lobogtatva, szálmagában. Ha nem a következő parlamenti választáson, akkor majd a következőn! Vagy az azután következőn! De szorgos népünk győzni fog!

Valamikor biztosan…

A kormánypárti gyurcsányozás valóban nem volt piskóta, na de a Ferit kivonni minden kritika és párbeszéd alól, nos, az sem túl fair(i). 

Egyedül árnyékkormányt bodorítani az asszony szoknyája mögül, hagyni hallgatva sunnyogni a pozícióba juttatott képviselőiket, negligálni a volt partnereket, hivalkodni, hogy én vagyok a legerősebb párt, miközben sehol egy deka tüntetés, üléstermi kivonulás, nulla az akciózás, stb, Semmi és sesemmi, csak a hatalom akarása – ez a szűklátókörűség, nem a kilábalás lehetőségeinek a keresése. Az emberek nem olyan meccset szeretnének nézni a politikában, ahol a két csapat térfelet cserél, osztán minden marad a régiben. Ahol csak a mez változik, s lesz tán még mezeibb. A baloldali kósalajosok és némethszilárdok már megvannak, a privát lövészárkok megásva, a hurráoptimizmus, a piszkos praktikák és a problémakerülés – stikában – működnek.

Orbánnak valóban nagyok a bűnei, de attól még az ellenlábasai sem szentek. Anyám, én nem ilyen lovagot/lovaginát akarok!

*

Tudom hogy perpill még senkit nem érdekel, de ma sem alapítottam pártot, mozgalmat, alapítványt, de még országot sem. Megnyugtatásképp közlöm, hogy ez a jövőben is így lesz.

Békésen szemlélem, ahogy a világ nélkülem forog tovább a maga ásta sírjában.

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.