Május 10,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akkor meg minek odamenni tátott szájjal a pofonért?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 501,989 forint, még hiányzik 2,498,011 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Áldassék a narancs, a NER érlelje! Nagy tisztelettel kívánok mindenkinek csodálatos napot, hetet, hónapot, évet, évtizedet itt a napsütötte Kárpát-medencében, ahol csicseregnek a madarak, derékig ér a jólét, a boldogság, ahol az önelégültség a tetőfokára hágott, és ezt az örömünnepet csak és kizárólag a baloldali, háborúpárti, dollárokon guruló pesszimista, hazaáruló polgárok becstelenítik meg nap mint nap. Karöltve a túlsúlyos fake news – értsd nem a Rogán kottájából játszó – sajtóval, amelyik szintén naponta rondít bele ebbe az idilli képbe. Pedig a propagandának van éppen elég dolga azzal, hogy ezt a paradicsomi állapotot folyamatosan szavakba és képekbe öntse a tátott szájjal bámuló alattvalók számára, még azzal is foglalatoskodniuk kell, hogy a csúnya, rossz hírek még véletlenül se jussanak el oda, ahol égetően szükség lenne rájuk. Gondolok itt nyilvánvalóan arra, hogy a Jézus Viktorról vetített tökéletes képet semmiképpen nem szabad hogy beárnyékolja a róla készült, esetenként provokatív, frusztráló, dühítő felvételek ordító valóságossága. Például ahogy Firenzében shoppingol Anikó asszonysággal, arra hivatkozva, hogy technikai landolást hajtottak végre az egyiptomi hivatalos útról hazafelé tartva Toscanában, ahol véletlenül valamelyik kölyke tanul a szétbaszott Erasmus-program keretében, vagy ahogy Benedek pápa halála után zabált egy római luxusvendéglőben.

És akkor most is az történt, hogy valaki szemfüles módon videót készített a nagy fehér bálna partraszállásáról Schmidt Marika néni famíliája horvátországi luxusvityillójának tövében. Aki annak az Ungár Péternek a drága jó édesanyja, aki a Legyen Más a Politika nevű szatellitpárt vezetője. Végül is azt nem mondta Peti, hogy miképpen legyen más a politika, nem? Ezek szerint úgy gondolja, hogy játsszuk el azt a hülyéknek, hogy a milliárdos történelemhamísító anyu egy szem fiacskája lázadót játszik annak a szélhámosnak a parlamentjében, aki egyébként folyamatosan állami megrendelésekkel tömi a család zsebét. Na innen szép lázadni, Péter! Full hitelesek vagytok egytől egyig.

Meg a Ferenc. Akit a billentyűzetemre vettem nemrég, és kaptam hideget is, meleget is bőven, miután le mertem írni, hogy lófasz jön itt, csikánó, nem csillag. Mert a Ferit sem szabad bírálni, vagy számon kérni. Hivatalból jár az irgum-burgum, az anyázás, ha esetleg nem vagy kritikátlan DK-rajongó. Akkor álljon itt Gyurcsány Ferenc hírleveléből egy részlet:

Véget ért a nyár, így itt az ideje, hogy a háttérmunka után újra a nyilvánosság előtt folytassuk az Orbán-kormány elleni harcot. Annál is inkább, hiszen látjuk, hogy ezernyi baj van az iskolakezdés körül: a tanszerek megvásárlása sokaknak megoldhatatlan gondot jelent az orbáni infláció miatt, arról nem is beszélve, hogy mekkora tanárhiánnyal küzd a legtöbb iskola. Orbán Viktor mégsem tesz semmit, hogy segítsen a bajbajutott családokon, helyette a DK-s önkormányzatoknak kellett mindent megtenniük, hogy támogatást nyújtsanak akár tanszercsomaggal, akár pénzbeli támogatással.

Legnagyobb ellenzéki pártként az a dolgunk, hogy felkészüljünk a kormányzásra. Látjuk a problémákat, és hatékony megoldásokat dolgozunk ki rájuk, hogy a kormányváltás után elhozzuk az európai Magyarországot. Ez a munka a nyáron sem állt meg, időt és energiát nem spórolva készültünk a következő időszakra, amely döntő lehet az ország jövője szempontjából.

Akár Móra Ferenc is írhatta volna. Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak, nagy bánata van a cinegemadárnak. Szeretne elmenni, ő is útra kelni. De cipőt az árva sehol se tud venni. Szegény Feri. Kíváncsiságból, őszinte érdeklődésből tanulmányoztam újfent a közösségi oldalát, hogy lássam, ahogy patakokban folyik a vér a homlokáról a nagy meló közepette. Ehelyett azzal szembesültem, hogy Ferenc konkrétan lecsót főz, bazdmg:

Ma Marcival a Váci Lecsófesztiválon jártunk. És természetesen megkóstoltuk a DK-s lecsót. 

Király, nem? Ettől majd meghátrál Orbán, induljon inkább valami realityben ott talán értékelik a gasztronómiai tudását bár kétlem, hogy a zabálás koronázatlan királyával, Rezsi Szilivel fel tudná venni a versenyt. Aztán pár nappal később, vasárnap örömére már Varju Lászlóval pózolt a budapesti félmaratonon: 

Mindjárt rajtolunk:)

De jó. Varju meg ezt tette ki:

Egy gyönyörű és változatos útvonalon Gyurcsány Ferenccel és tízezer futótársunkkal együtt! Igazi városnézés futólépésben: világörökségi helyszínek, Duna-hidak, Gellért-hegy, Budai Vár, Parlament, Margitsziget, nemzetközi mezőny, felejthetetlen élmény!

Azt elhiszem. Ehhez képest állítólag 2500 fő lépett be a DK-ba. Szerintem van azért ennek egy igencsak penetráns iróniája. Nem tudom, én valahogy nem az Orbán-klán által einstandolt épületekben gyönyörködnék a szeptemberi napsütésben, hanem elgondolkodnék azon, hogy többen futnak, mint ahányan érdeklődést mutatnak Ferenc pártja iránt. Ha ez lesz az a megveszekedett tempó, amivel készülnek a jövő júniusban esedékes választásokra, akkor itt nem kétharmados sütőtökszínű győzelem várható, hanem 100%-os. Persze ki vagyok én, hogy számon merjem kérni a nagyokat? A mindent tudó politikusokat? A legnagyobb ellenzéki párt koronázatlan királyát?

Egy senki. Ettől függetlenül az olvasók egy része szerint nekem alternatívákat, észszerű problémamegoldásokat kellene felvázolnom a kialakult helyzetre, és feltétlenül tartózkodnom kellene az úgynevezett ellenzék bírálatától. Nem gondolom, hogy ez az én feladatom lenne, nem gondolom, hogy nekem kellene elvégeznem azt a munkát, amiért az ellenzéki politikusok a fizetésüket felveszik. Másrészt az a helyzet, hogy nem olyan bonyolult ez, semmi újdonság nincs benne. Játszani kellene Orbán kottájából, ami szervezetépítést illeti. Miután elpicsázták 2002-ben, ő tényleg lement vidékre és polgári köröket alapított, alulról szervezete meg a szektáját. Pontosan úgy, mint az MLM- guruk. Például. Vagy nem kellene lábtörlőnek bemenni parlamentbe, vagy ha mégis, akkor kollektíve ki kellene vonulni, amikor a korrupció félistene beszél.

Meg azt is gondolom, hogy az egyébként megkerülhetetlen munkát végző, Orbántól független sajtónak sem a NER kötcsei all star gáláján kellene magából hülyét csinálnia immáron durván sokadik éve, hanem hagyni őket a picsába. Úgysem veszik emberszámba őket, akkor meg minek odamenni tátott szájjal a pofonért? Szivárogjon inkább be valaki, mit tudom én hogyan, mondjuk inkognitóban vegyüljön el a cateringesek között, vagy juttasson be egy hangrögzítőt, ahogy Orbán is tette az őszödi beszéd alkalmával, és akkor megtudnánk, mi a picsa folyik a színfalak mögött. Mert azt, hogy hatmillió fotót megnézünk arról, hogy sorra érkeznek a Dobozy-kúriára azok, akik eddig is érkeztek mindenféle testőrök és rendőrsorfal között/mögött, majd flegmán elküldenek mindenkit a picsába, már kívülről ismerjük, ebben semmi új nincs, ez legfeljebb a szánalmas kategóriát súrolja. Az, hogy a Jézus Viktor kikerázza magát a bűnszervezet kápóinak, akik minden egyes ilyen dzsemborin hűségesküt tesznek a keresztapának, szintén köztudott tény. Ezen már egy évtizede túl vagyunk. Nem ez lenne a fontos. Tudja mindenki, akinek van szeme, füle és egy csöpp agya, hogy ezek hogyan rázzák a rongyot a mi pénzünkből és híznak a vágódisznó súlyára. Ráadásul egyre gátlástalanabbul és lekezelőbben.

Nem lehet, hogy ezen kellene inkább felháborodni, semmint engem meg azokat a kollegákat basztatni, akik ezt leírják? Méghogy ellenzék! Kollaboráns megélhetésiek. Ha nem lenne néhány kivétel, azt mondanám, hogy egytől egyig. Sajnos úgy tűnik, igaz a diagnózis: ameddig ezek hatalomban vannak, addig itt semmi nem fog változni, de ameddig ilyen impotens és inkompetens ellenzéki pártjaink vannak, addig se valószínű.

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.