Május 10,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hacacárság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 501,989 forint, még hiányzik 2,498,011 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Akkor most Gyurcsány Ferencről vagy jót vagy semmit? Már bocsánat!…

Semmi közöm a jobboldalinak mondott gázemberek ún. gyurcsányozásához. Reálisan gondolkodóként azt mondom, hogy az elmúlt 14 év elveszített országgyűlési, helyhatósági és EU-s parlamenti választásainak az a tanulsága, hogy Gyurcsánnyal nem lehet leváltani Orbán Viktort. Az ő vezetésével még kevésbé. 

Ez egy vélemény, amihez jogom van. Kikérem magamnak, hogy emiatt engem – vagy más személyt, aki ezzel egyetért – bárki is ócsároljon és lefideszesezzen,. Egy ócska megtévesztés, szemétrevaló csúsztatás az, hogy nincs, sőt nem is lehet más alternatíva, mint kettejük közül választani. A Gyurcsány-Dobrev házaspár ellenzéki szavazók közötti megítélését pontosan jelezte a tavalyi előválasztás. A DK is pont annyira hülyének nézi a magyar embereket, mint a Fidesz. A DK híveinek többsége is pont annyira elvakult, habzó szájú, megtévesztett funkcionális analfabéta, mint a fideszesek zöme. A DK is ugyanúgy egy ember teljhatalmára és küldetéstudatára épül, mint a Fidesz. A DK árnyékkormánya is pont annyira szakértői, mint a Fidesz kormánya. Egyik a színe, másik a fonákja a nemzetre telepedett átoknak. Semmit nem oldana meg, ha helyet cserélnének. 

Úgyhogy engedtessék meg az ország józanul gondolkodó többségének, hogy kiszállhasson ebből a mókuskerékből és megkereshesse, megtalálhassa a megoldás lehetőségét és kulcsembereit.

*

„Büdös ocsmány fidesz lefizetett csicska vagy biztos milliós fizetèsèböl élsz nem nyomorogsz mint sokan hazánkban undorító dolog amiket irtàl.nèpgyülölő fizetett Csicska az lehetsz”

Ha valamit, hát ezt szeretem az ellenzéki csoportokban lesben álló DK-sokban. A kifinomult vitakultúrát, a perspektívikus látásmódot, a tárgyilagos stílust. Ez viszi az országot előre, nem a Göncölszekér!

Amúgy nem annyira vagyok gyurcsányellenes, mint inkább kényszerrealista.

*

Tulajdonképpen nem panaszkodhatom. Jelentéktelenségemnek tudatában vagyok, nem szeretnék és nem is tudnék egy figyelemfelkeltő tényező lenni a mai közéletnek nevezett sárdobálásban. Megnyugtató érzés számomra, hogy – talán éppen ezért – engem az írásba öntött meglátásaim miatt még nem akart senki fölakasztani. Nemhogy többször, de egyszer sem.

Kevésbé mondhatja szerencsésnek magát Nyáry Krisztián, a kiváló író és irodalomszervező. Az Ő többszörös fölakasztását tartotta ugyanis kívánatosnak egy másik értelmiségi, amiért – úgymond – egyenlőségjelet próbált tenni a tömeggyilkos Kádár János és a szintén tömeggyilkos Horthy Miklós közé. 

Nem könnyű bármilyen össztömegű gyilkosságokról csevegni úgy, hogy az egyik félben olyannyira gyilkos indulatok munkálnak, hogy még köszönni is elfelejt. Az író úr megkísérelte. Aki kíváncsi a pro és kontra érvekre, elolvashatja azokat itt

*

A (vész)jelek szerint Novák Katalin Köztársasági Elnök legfőbb dolgának azt tartja, hogy – pozitív felhanggal – minden olyannak elmondja a kormányt, amilyen sosem volt.

*

Friss hír, hogy kiképzési feleadatellátás közben a Balatonba zuhant és elsüllyedt egy rendőrségi helikopter. Feltehetőleg a farokrotorja hibásodott meg. (Emlékeztetőül: nincs két hónapja, hogy Horvátországban egy honvédségi helikopátert ért baleset, az vezetéknek ütközött.) 

Szerencsére ez a vízbe pottyant égi taliga sem az a szerkezet volt, amelyet a Szijjártó Péterrel kapcsolatban gyártott mémek emlegetnek, („Mindenki hülye, csak mi vagyunk helikopter!”) Így „mi” is, a legénység is megúsztuk a szerencsétlenséget, ki szárazon, ki csuromvizesen.

Alig csaptak össze a hullámok a repülőgép forgó szárnyai fölött, már meg is jelent a neten a névtelen alkotók által álnok módon az Elnökasszonynak tulajdonított mondat, miszerint .

Rosszindulatú, sorosista machináció ez, annál is inkább, hogy ha ilyet mondott volna az 1. számú közjogi méltóság, igazat mondott volna. 

Amint az átúszás kapcsán (nem tévesztendő össze a mostani megúszással) a Telex is rámutatott, sok Balaton van szerte a világon. A román és a német Balatonokról talán hallottak az olvasók, de az oroszországi három ilyen nevű tóról biztosan! (A dél-szibériai Kemerovo megyében, Kalugában és Moszkvában van egy-egy.) Akinek ez nem lenne ez elég, ellátogathat a ruandai vagy a minesottai Balatonokhoz. Az utóbbi átúszása nem javasolt, lévén az történetesen egy város, nem messze a kanadai határtól.

Ami a lényeg: sehol nem lelhető fel olyan hír, hogy bármelyikbe is helikopter esett volna bele, legkevésbé azért, mert a farka csődöt mondott. Legföljebb a Naptól 300 millió km-re keringő Balaton nevű kisbolygón történhetett esetleg ilyesmi. Nem tudhatjuk, mert az ottani sajtóorgánumokat nem figyeli a Google.

*

Amit a legjobban utálok magamban, az Orbán Viktor.

*

Régen elődeink faltörő kossal mentek neki a bevenni kívánt erődítménynek, várnak.
Mink csak egy pocakossal veselkedtünk neki „Brüsszelnek”.

*

„Nem tekintjük normális viselkedésnek, amit az Egyesült Államok megenged magának.” – lengette be félelmetes tekintéjét Kövér László. 

Óva intem Ámerikát, jól gondolja meg, miket hord össze szeretett Hazánkról! A Bajuszkirály képes megvonni a szót és sokmilliós büntetést is kiszabni! A díszpintyek általi kivezettetésről nem is szólva!

Ha a nép képviselőivel a parlamentben ezt megteheti, akkor kivel nem?!…

(Ja, a keleti diktatúrákkal nem.)

*

Nem t’om kik azok a transzhumanisták, akikről a Ház pedellusa révedezik, de ha léteznek transzhumoristák is, beiratkozhatnék közéjük.

Menten transzba esek, ha belebotlok a mondásaiba.

*

“Régi dicsőségünk hol késel az éji homályban?” – sóhajtott fel 1825-ben Vörösmarty Mihály a Zalán futása című hőskölteményében.

Most, majd 200 év után, a régi dicsőség még mindig késik valahol, de az éji homály még megvan. 

S ha már Vörösmarty, íme egy másik idézet 1846-ból (Országháza).

„Neve: szolgálj és ne láss bért.

 Neve: adj pénzt és ne tudd mért.

Neve: halj meg más javáért.

Neve szégyen, neve átok:

Ezzé lett magyar hazátok.”

*

Oda jutottunk, hogy már akkor is hazudnak, ha nem mondanak semmit.

*

A gödörből való kiabálás már flottul megy nekünk, de az abból való kilábalás még várat magára.

*

A mindennapi élet szintjén én is lehagytam a Nyugatit.

Vár a váci Dunapart egy kis sétifiká(zás)ra.

*

„Közgondolkodó” – írja magáról írásának csúcsán egyik népszerű delnő.

Ejha! Mennyivel jobban hangzik, mint az „influenszer”, akiről a magyarabbak azt hitték, az influenza terjesztője. Ráadásul még a függetlenség látszatát is kelti, holott… ezer ördög és pokol!…

Még egy foglalkozás, amely nem feltétlenül igényel felsőfokú végzettséget, megalapozott tudást, intellektuális adottságokat! Dunát lehetne rekeszteni a rengeteg íróval, költővel, politikussal, ének- és egyébirányú művésszel, lelkésszel, akik vigaszágon próbálnak érvényesülni, csak mert senki nem kérheti számon rajtuk, hogy honnan ez a sok ész és mesterségbeli kikupáltság. A ravaszabbja persze hazudik magának diplomát és hangzatos címeket is.

Egyes területeken szerintem is a tehetség a legfontosabb, de ha azt nem töltik fel tartalommal, szakmai ismeretekkel és morállal, akkor meddőhányóvá válik.

Persze attól az illető még kaphat Kossuth-díjat is, akár.

*

Ez a hirtelen turbó-fokozatba kapcsolt, többnyire tök felesleges fb-cenzúra nem ütközik a közösségi alapelveinkbe?

*

Rendezgetem a beállításaimat a fész-erben, hát mit találok a Betűtípusok címszó alatt?

„Árvíztűrő tükörfúrógép”.

Vegytiszta költészet, testreszabottan!

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.