Május 14,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A legkevésbé sem érdeklik őket a magyarok valós problémái

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 637,643 forint, még hiányzik 2,362,357 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Laza, polgári jó reggelt, vidám vasárnapot mindenkinek! Áldassék az örök állandóság: az egyszemélyes párt- és államvezetés, valamint a kormányprogrammá emelt gátlástalan cinizmus és korrupció, ami lassan másfél évtizede sikerrel fojtogatja az országot. Többek között kötcsei pikniktől kötcsei piknikig. Jó, hogy széles körben nem az a kérdés, hogy mit keresett az országtulajdonos oligarcha és miniszterelnök augusztus 11-én az Ungár-Schmidt klán egyik tagjának horvátországi nyaralójában egy olyan időpontban, amikor a talpasai szerint dolgozott; hogy fizetett, vagy nem fizetett a szolgáltatásért; ha nem, miért nem; ha igen, mibű, vagy ne variáljuk túl, egyszerűen csak közölte a villatulajdonossal, hogy mikor érkezik, hanem az a kérdés, hogy a legnagyobb ellenzéki párt EP-képviselője mi a fenét keresett szombat reggel az állampárti piknik helyszínén, a kötcsei Dobozy-kúriánál. Hát tényleg. Nem egyszerűen csak kínzó, de közérdekű kérdés is ez, tekintve, hogy országos nyílt titok, hogy Dobrev Klára családjának nyaralója mondhatni néhány köpésre van az említett kúriától.

Tehát. Akinek esetleg a 2010 óta eltelt közel másfél évtized nem volt elegendő idő beletörődni abba, hogy a marhára demokratikusan megválasztott vezetői és egyéb, senki által meg nem választott, de Orbán uralkodásából dalolva profitáló mindenféle nyúlványok és tartozékok, önjelölt kiskirályok és nagykirálynők nem egyszerűen csak hülyének nézik, de a fejére is köpnek, annak ott van a milliárdos történelemhamisító, a jelenben a múltat az Orbán-kurzus ideológiájához hajlító, a valóságot nem ritkán széthazudó ideológusasszony magyarázata arra, hogy Orbánnak mi keresnivalója volt a nagyságos asszony lányának, Ungár Péter tetőtől talpig ellenzéki politikus nővérének horvátországi villájában: „Meglátogatott minket. Vendégségben volt nálunk. 30 éve járunk össze”. Egy picit hiányérzetem van, hogy a kútmérgező baromságait és hazugságait széles nyilvánosság előtt életvitelszerűen terjesztő Schmidt Mária asszonyság nem tette hozzá örökérvényű jókívánságunkat, miszerint lehet oszlásnak indulni. Viszont eszembe jutott, hogy az elmúlt 30 év magában foglalja például 2006-ot is, amikor a fideszesek miniszterelnökének korábbi (1998 és 2002 között) tanácsadója, mostani rezsimideológusa és szekerének tolója a Népszabadságban (!) megjelent írásában arra utalgatott, hogy Orbán a későbbiekben nem lehet a jobboldal vezetője. Idézem:

 „Hazánk szétesőfélben van. Nagy a felelősségük azoknak, akik a közmegegyezés utolsó lehetőségeit is elszalasztanák, csak hogy Jones vissza ne jöjjön. Nem fog. De Gyurcsány még itt van.”

Jones Orwell Állatfarm című művének szereplője, és a szerző által később megerősített értelmezés szerint bizony Orbán Viktorra gondolt. 2007 januárjában – amikor Schmidt Mária már összejárt Orbánnal – a Magyar Nemzet terjedelmes publicisztikában azt taglalta, hogy a Terror Háza Múzeum főigazgatója hetek óta megbeszéléseket folytat a Fidesz politikusaival, polgármestereivel egy új, a gazdasági élet vezetőinek támogatását is élvező jobboldali párt megalakításáról. Természetesen Mária mindent tagadott, de ettől még az Orbán elleni szövetkezés mizériáját, gyanúját a büdös életben nem fogja tudni lemosni magáról, úgyhogy valószínűleg kártékony élete végéig, vagy a gazdája kártékony életének végéig járhatja a canossát.

A sztori egyébként nagyjából ugyanolyan súlyos, mint amikor Szijjártó miniszter Szíjj László állami közbeszerzéseken hízott NER-oligarcha luxusjachtján nyaralt családostul, miközben a kreténnek nézett híveknek behazudta, hogy a munkahelyén ég a keze alatt a munka. Attól hogy egyiknek sem volt/nem lesz következménye, ahogy magára valamit is adó országokban lenni szokott, attól, hogy úgy teszünk, mintha az lenne a fasz, az idióta, az akasztanivaló hazaáruló, aki ezeket a maffiaszerű, korrupt pénzügyi-üzleti összefonódásokat szóvá teszi, attól, hogy konkrétan már lassan annak kell szégyenkeznie, aki szerint nem az a kérdés, hogy az Ungár-Schmidt-klán céges bevételeinek mekkora hányada származik közpénzekből, hogy az sok vagy kevés, hanem a tény, hogy keresnivalójuk nem lenne a közpénzek körül, attól, hogy esetleg több millió ember elfogadta és beletörődött abba, hogy ez van, netán nem is tud arról, hogy mi folyik ebben az országban, változatlanul nincs rendben. Csak azért, mert áll a cövek, és a cövek állása mindent felülír, becsületes ember nem gondolhatja és nem is gondolja azt, hogy ez az élet rendje.

Nem lehet elégszer megismételni, hátha olyanok is közel engedik magukhoz a tényeket, netán elgondolkodnak, akik önvédelemből nem hajlandóak, és minél több idő telik el azzal, hogy átverik őket, egyre nehezebb lesz tükörbe nézniük: ha ezzel az egész, súlyos korrupciós ügyletek fedősztorijaként futó kormányzásimitációval semmi probléma nem lenne, akkor a főszereplő, a tápláléklánc csúcsán pöffeszkedő ember nem menekülne évek óta a kamerák és mikrofonok elől, mint bankrabló a rendőrök elől. Ahogyan tette azt tegnap is, amikor az érkezése előtt kordont húztak a bejárat elé, nehogy az újságírók véletlenül kérdezni tudják. A nagyember, aki időről időre zártkörű dzsemborikon szónokol a holdudvarának, aki legjobb esetben is előre lezsírozott interjúk formájában közli a közlendőjét a pórnéppel, aki olyannyira bátor a bátorak között, hogy előre meg nem válogatott közönség elé, a saját honfitársai elé  már évek óta nem mer kiállni, aki kizárólag a tányérnyalóival, talpasaival, csahosaival üzeni meg, ami számára fontos (mostanában az azonos vezetéknevű Balázs a kirendelt félrebeszélő), aki még Kötcsére is, a saját, ájult hívei közé is testőrök hadával megy, túlságosan fontos és hatalmas tényező ahhoz, hogy őt kérdezni lehessen. Ez megy évről évre, időtlen idők óta, de attól, hogy belezsibbadt a magyar társadalom, és elfogadta, hogy ez a normális, attól még aberrált, beteg, pusztító ez az egész.

Az egy dolog, hogy az állampárti médiában nemhogy szégyenkezve, hanem szinte büszkén írják le, hogy a gazda ismét iránymutatást ad Kötcsén, és már hogy a fenébe ne tudná előre a megbízott bennfentes, hogy miről fog habzani (biztosan nem arról, hogy rohad az ország, hogy padlón a költségvetés, hogy még mindig 15 százalék fölött van az infláció, hogy nem érkeznek az uniós források, hogy nincs tanár, az állami ellátórendszerek szétestek, a vasúttól az egészségügyig leginkább a tehetetlenségi erő tart életben ), de a kritikus média igazán megtehetné, hogy ezt a szélsőjobbdali, zabálással és vedeléssel egybekötött mulatságot, ne nevezze már a konzervatív politikusok és a jobboldali értelmiség (?) találkozójának. Ahol bármi eldől. Ne tegyenek úgy, mintha bármi másnak hírértéke lenne azon kívül, hogy a nemzet feketeöves kizsigerelői, a szemünk láttára urizáló felkapaszkodottjai, akik magukat elitnek nevezik, már megint arcon fosták a Fidesszel kritikus országrészt. Nem hiszem, hogy hírértéke van bárminek ezen kívül. Hogy Schmidt Mária mekkora kutyaláncot akasztott a nyakába, hogy Kövér László szőnyegbe csavart falvédőnek öltözött, hogy Schmitt Pál plagizátor és bukott golyóstoL az újságíró mikrofonját buzizza, hogy Rákay Fülöp Kálmán jelenetet rendez, mert ő eldöntötte, hogy kinek van joga odamenni Kötcsére, kinek nincs, hogy az utcai harcos maga helyett odaállítja mellébeszélni, maszatolni és hazudozni a politikai igazgatóját, vagy hogy a Magyar Nemzet jól megírja, amit a Rogán-központ utasításba adott az influenszer-propagandistáknak.

Egyedül annak van hírértéke, hogy ezt az ún. polgári, nemzeti, konzervatív elitet a legkevésbé sem érdeklik a magyar társadalom valóságos problémái. Hogy miközben már akár elsőéves egyetemistákat vesznek fel eseti helyettesítésekre, tanórák megtartására, mert a tanárhiány súlya alatt döglődik a funkcionális analfabétákat kitermelő oktatási rendszer, az állampárt kizárólag Orbán Viktor politikai ambícióinak valóra váltásával, az Európai Unió fölötti hatalom átvételével, Európa szélsőjobbra tolásának projektjével van elfoglalva. Arról fröcsögnek, hogy Európa lejtmenetbe kerül, hogy Európa versenyképessége csökken, de majd jönnek ők és a fasiszta cimboráik és minden rendben lesz. Egy országot nem bírnak működtetni, mert kis túlzással tégláig széthordták, de majd ha Európát rájuk bízzák, na majd akkor jön a jó világ. Folyt. köv.

A címlapképet semmi nem indokolja, viszont ocsmány kórdokumentum: Kövér érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a Dobozy-kúriához 2023. szeptember 9-én. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.