Május 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem a NER felhízlalására kellett volna elkölteni az uniós pénzeket, akkor talán lett volna a tanárok fizetésemelésére is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 112,229 forint, még hiányzik 2,887,771 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Elképesztő és mégis igaz: milliárdokkal töm ki Brüsszel olyan NGO-kat, amelyek nyíltan tevékenykednek Magyarország és a nemzeti kormány ellen, ahelyett hogy kifizetné a Magyarországnak járó pénzeket – mondta Nacsa Lőrinc, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője. 

(…) Mi arra kérjük Brüsszelt, hogy ne a baloldali szervezeteket támogassa, hanem adja végre a magyar tanároknak, családoknak és vállalkozásoknak járó pénzeket!

Ha már lehet kérni, és ha Nacsának lehet, miért is ne lehetne, akkor én is kérni szeretnék, mégpedig azt, hogy a Fidesz-KDNP-kormány ne lopja el a magyarok pénzét és ne jachtokra, látványberuházásokra és külföldi számlákra tüntesse el a magyarok adóját, hanem az ország fejlesztésére! Értem én, hogy fasza lenne, ha nem kellene a közpénzeket arra költeni, hogy a magyar tanárok bérét, a családokat és a vállalkozásokat támogassák, de az igazság az, hogy adót nem azért fizetünk, hogy Orbán Viktor bebútorozzon a Várba és a saját szája íze szerint újjáépíttesse magának a teljes várnegyedet, mint ahogy azért sem, hogy milliárdos stadionokat húzzanak fel minden bokorban, vagy hogy 3000 új templom épüljön fel országszerte. Hanem egyebek mellett azért, hogy az útjaink ne essenek szét, az iskoláink ne ázzanak be, és a tanáraink ne az utcán kéregessenek, ha nem szeretnének éhezni.

A kormány felelőssége mindannak a biztosítása, amit egy kormánypárti politikus a fentiek szerint az EU-tól követel. Még mindig nem értem, hogy van ehhez képük egyáltalán? Miközben Magyarország sokkal több pénzt kap az Európai Uniótól, mint amennyit befizet – és ez véleményem szerint annak ellenére sem fog változni a közeljövőben, hogy a kormány azt állítja, egyre erősebbek vagyunk gazdaságilag – azon megy a picsogás, hogy vannak olyan NGO-k, civil szervezetek, amelyek annak ellenére is kapnak támogatást idén, hogy a korábban Magyarországnak megítélt pénzeket befagyasztották. Nos, ezek a szervezetek fontosak az elesettek, a hátrányos helyzetűek és a sokszor más lehetőséget nélkülözők számára, hiszen a magyar kormány lényegében megszüntette a szociális ellátást, és akinek erre nincs pénze, az sok esetben még a saját igazát sem tudja megvédeni, mivel ehhez is pénz kell.

Aki nyíltan Magyarország ellen tevékenykedik, az pont a Fidesz-KDNP-kormány, amely magát nemzetinek hazudja, és azt állítja, hogy a magyarok elsöprő többségének érdekeit képviseli. A mi érdekünkben verte tehát szét a közoktatást, az egészségügyi ellátást, a szociális rendszert, a sajtószabadságot és úgy általában a demokráciát. Ezek szerint mi ezt kértük? Mi kifejezetten azt szerettük volna, ha az elmúlt 100 év legjobb tíz évét követően olyan infláció sújtsa az országot, hogy sokaknak napi kihívás eldönteni, hogy mit vesznek a boltban, mert mégis csak be kell fizetni a rezsit, meg a lakbért, ha az ember nem akar hajléktalanná válni. Mi követeltük azt is, hogy a választási rendszert úgy módosítsák önkényesen, hogy akár kevesebb szavazatot szerezve is egyre nagyobb hatalomra tehessen szert a győztes állampárt, mint ahogy azért is mi vertük az asztalt, hogy a köztársasági elnök szerepe kiüresedjen, és már a kormánytagok is legfeljebb propagandisták és biodíszletek lehessenk a teljhatalmú uralkodó kormányában.

Nem tudom, hogy az Orbán-kormány mégis miben képviselte a magyarok érdekeit, és milyen döntéseket hozott, amelyek magyarok milliói számára nyújtottak érdemi segítséget. Azt értem, hogy „ingyen” pénzt adnak a családot alapítóknak, meg a fiataloknak, de ettől mégis milyen csodát várnak? Elvégre ezeket a pénzeket mindannyian közösen fizettük be, tehát a költségvetésből fizették ki, de ez a költségvetés ma már igen komoly hiányt mutat, és még közel sincs vége az évnek. Orbán szépen kiköltekezett, csak azzal nem számolt, hogy a háború el fog húzódni és a magyar fizetőeszköz fog az egyik legjobban leértékelődni az egész világon, ezzel veszélybe sodorva magyar családok millióit. Nyilván jól jönne az országnak az a pár ezer milliárd forintnak megfelelő euró, amit az EU nekünk ítélt meg annak idején, de nehogy azt gondolja bárki is, hogy ez bármiben is megkönnyítené a magyarok helyzetét. Mert ezzel nem tudnák megmenteni a forintot, és nem tudnának elegendő béremelést biztosítani milliók számára, mint ahogy a közoktatás, vagy az oktatási rendszer sem javulna meg egy szempillantásra. Ezekből a pénzekből új fejlesztéseket hoznának létre, amelyek végső soron a Mészáros- és Tiborcz-félék pénztárcáját hizlalná. Egyébként többek között ebből lett elege az EU-nak is, amely többé nem hajlandó a NER potentátjainak meggazdagodását fizetni, hiszen a cél nem ez lenne, hanem az ország felzárkóztatása, amely jól láthatóan nem történt meg az elmúlt 20 évben.

Elég csak megnézni azt, hogy ma már csak álom, hogy valaha is euróval fizethessünk, hiszen olyan messze kerültünk az ehhez szükséges feltételektől, amilyen messze még az uniós csatlakozásunk pillanatában sem voltunk. Mi az elképesztő támogatások ellenére is sikeresen leszakadtunk és rosszabb helyzetbe kerültünk, mint voltunk annak idején. Nem semmi teljesítmény ez, ráadásul az sem, hogy egy kormánypárti politikus emiatt – vagyis a pénzhiány és a saját bandája korrupt dilettantizmusa miatt – az Európai Uniót vonja felelősségre. Egy normális társadalom már évekkel ezelőtt elzavarta volna Orbánt és társait a bús picsába, csak nem mi, magyarok. Mi kitartunk az ilyen idióták mellett, akik másokon kérik számon a saját impotenciájukat.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.