Május 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hajrá, hamarosan el fogjuk érni a gödör alját, aztán majdcsak lesz valami

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 112,229 forint, még hiányzik 2,887,771 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! A demokrácia elkötelezett híve vagyok, amibe beletartozik a szólás- és véleményszabadság is. Igaz ugyan, hogy eszem ágában nem lenne meghalni azért, hogy Bayer Zsolt szabadon ratyizhasson a blogján, de eszembe nem jutna jelenteni, vagy amit szoktak egyes harcos honfitársaink tenni, ha nekik nem tetsző tartalommal találkoznak. Ettől persze még felmehet bennem a pumpa, ahogy fel is ment, amikor a hűséges udvaronc azzal szórakoztatta magát és olvasóit, hogy összeszámolta, a francia kormányban hány homokos és hány leszbi van (ő használta ezeket a jelzőket ebben a formában, mert nyilván leszámolt a polkorrektség álságos szokásával. Ebből arra következtetek, hogy neki sincs igénye ilyesmire, bírja a nyers őszinteséget), majd levonta a következtetést, hogy alighanem elég ratyinak lenni a magas polchoz. Ezt az ocsmány jelzőt sem én találtam ki. Bayer 15 ilyen kormánytagot számolt össze, azt nem tudom persze, hogy ránézésre diagnosztizál, vagy összegyűjtögette szorgosan ezeket az adatokat, mert az adott politikusok nem titkolják a szexuális orientációjukat. Mert ott esetleg nem kell titkolni, szemben a magyar kormánnyal és annak köreivel, ahol pedig kell? Ha valamire, erre biztosan nem kellene annyira büszkének lennie a honi megmondóembernek, de úgy általában senkinek sem.

Szóval nem tudom, honnan származik Bayer Zsolt jólinformáltsága, de nem látok semmi különbséget a zsidókat listázni akaró vadbarom és a melegeket listázó másik vadbarom között. Pont ugyanennyi értelme lenne összeírni, egy adott ország kormányában hány szőke, barna, vörös. fekete hajú ember van, hányan viselnek szemüveget, hányan balkezesek. Csak ameddig ezeknek a tulajdonságoknak a listázása legfeljebb meglepő és mulatságos, addig a szexuális orientáció alapján történő listázásnak egyetlen értelme lehet; gyűlöletkeltés. Félre sem lehet érteni:

Ezek szerint a homokosok közt oly annyira túlbuzog a zsenik száma, hogy a társadalmon belüli arányukhoz képest ennyire felülreprezentáltak a közigazgatás csúcsán, vagy az az érdemük, hogy ratyik…(Bádog-Bayer Zsolt blogja)

Szokásommal ellentétben, amolyan pártpropagandista szokás szerint nem teszek be linket, mégpedig mentális és erkölcsi okokból. Akit nagyon érdekel, megtalálja. Nem látom a posztban az érdemi mondanivalót, pedig nagyon igyekszem. Mi lehet a magyar olvasóknak szóló üzenet – mert azért az valószínűtlen, hogy túlságosan komoly olvasótábora lenne a blognak külföldön -, aminek át kellene jönnie a lista olvastán? Jó, ezek álkérdések, pontosan tudom a választ, ahogy minden gondolkodni képes ember tudja.

Az van, hogy gáz van. Nem a francia parlamentben, ők jól elvannak maguknak. Ha a választásokon majd úgy találnak dönteni a polgárok, hogy nem szavaznak bizalmat a jelenlegi kormánynak, akkor is jól ellesznek. De esetleg nem lenne baj egy kicsit körülnézni a magyar kormányban, ha már Bayer szerint minimum elvárás az, hogy vagy zseni, vagy meleg legyen az illető. Azt nem tudom, de legalább nem is érdekel, hogy nálunk hányan vonzódnak a saját nemükhöz, de hogy egyetlen zsenit nem látok közöttük, az egészen biztos. Én valahogy jobban kibékülnék a több meleg vezető politikussal – már csak azért is, mert baromira nem zavar, hogy ki kit szeret, kivel boldog -, mint ennyi félhülye, erkölcsi árvízkárosulttal. Mert ameddig egy vezető politikus magánélete nem befolyásolja az országlakók sorsát, jelenét és jövőjét, a saját fejjel gondolkodni nem képes/nem merő vezető politikus hozzá nem értése, gyávasága igen. Én ezt gondolom erről. És azt is gondolom, hogy nagyon komoly bajok lehetnek kerítésen belül, ha ezzel kell foglalkozni, és nem azzal, hogy a betegek nem jutnak vérhez, hogy nincsen elég szaktanár, hogy sok ember annak ellenére sem tudja előteremteni az emberi lét minimumához szükséges összeget, hogy szakadásig dolgozik. Ehhez képes Bayer ratyizik, a Fidesz Gyurcsányozik:

Ha Gyurcsányékon múlna, a magyar városok már tele lennének migránsokkal – közölte a Fidesz kedden az MTI-vel a Demokratikus Koalíció politikusa, Mustó Géza nyilatkozatára reagálva.

    Mustó Géza keddi online sajtótájékoztatóján arról beszélt: az embercsempészek tömeges szabadon engedésével az Orbán-kormány súlyos, veszélyes lépést tett.
    A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írták: Magyarország 2015 óta saját erőből védi a migrációtól a magyar határt, és fizette éveken át az illegális migráció szervezésével lebukott embercsempészek ellátását a magyar börtönökben.
    Sem az illegális migránsoknak, sem az embercsempészeknek nincs Magyarországon helye – szögezték le.
    Úgy fogalmaztak: ha Gyurcsányékon múlna, akkor a magyar városok már tele lennének a migránsok és az embercsempészek tömegével.
    A baloldal bevándorláspárti, végre akarja hajtani Brüsszel és a Soros-hálózat megrendelését, hogy hazánkból is bevándorlóországot csináljanak – áll a közleményben. (MTI)

Keservesen szánalmas ez az egész. Az egekbe szökő államadóssággal, az inflációval, a lerohadó gazdasággal, a romló forinttal, a széthulló rendszerekkel, a lecsúszó társadalmi csoportokkal kellene foglalkozni, nem kitalált baromságokkal. Értem én, hogy az ilyesmire mindig van vevő a fideszesek táborában, de meglehetősen keserves, ha egy országot ez határoz meg. Meg vagyok győződve arról, hogy ez nem fog már sokáig működni. A rezsim elkezdte szétverni önmagát. Jó ideig az volt a miheztartás, hogy az Orbán-rendszert leváltani nem lehet, csak önmagát tudja lebontani. Szerintem most egészen pontosan ezt látjuk. Igaz, hogy nem most kezdődött, de mostanra igen látványos a dolog. Hajrá, hamarosan el fogjuk érni a gödör alját, aztán majdcsak lesz valami.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza, ahogy szoktunk. Itt szeretnénk megköszönni az olvasóinknak, hogy – most úgy tűnik – mellénk állnak. Ha így haladunk, és ha ez a lendület kitart, talán ez egy olyan hónap lesz, amikor nem kell keservesen aggódni a portál holnapja miatt. Remélhetőleg nem csak átmenetileg jutunk levegőhöz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.