Május 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lehetne esetleg oda egy szép Simicska idézetet tenni?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 112,229 forint, még hiányzik 2,887,771 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó ébredezést, csodaszép napot kívánok mindenkinek! Tegnap reggel örömhír várt mindenkire, aki megnyitotta a híreket, merthogy meglódult a forint. Ami ugye alapvetően kit érdekel, hiszen mi nem euróval fizetünk, de azért persze tudunk örülni neki, hogy két egész forintot meg tudunk spórolni, ha mégis valamilyen okból eurót vásárolnánk. De csak akkor, ha elég fürgék vagyunk. Addig is, ameddig eldöntjük, hogy mire költjük a megtakarításunkat, Pintér Sándor levelet írt a szülőknek a tanévkezdés örömére. Ebben arra kéri őket, hogy működjenek együtt a pedagógusokkal. Valóságos főnyeremény a nyugdíjas rendőr, végre rávilágított az oktatás problémáinak gyökerére! De mostantól már gördülékenyen fog menni minden, az egészen biztos. Azt is megírta az oktatáshoz és az egészségügyhöz is értő rendőrminiszter, hogy mire helyezik a hangsúlyt az oktatásban:

  • az egészségfejlesztésre;
  • a közlekedésbiztonságra;
  • az életre;
  • a mindennapokra nevelésre.

Ha jól gondolom, szaktanárok nem nagyon lesznek, az informatika, nyelvtanulás most sem élvez prioritást, ellenben rendkívül egészséges diákok fognak fel-alá járkálni a zebrákon, és bármikor meg tudják mondani, hogy milyen évszak, hónap és nap van.

Az egyik somogyi polgármester már olyan iskolába járhatott régebben is, ahol az életre nevelték, mert a vádirat szerint a gyerekeinek adott el egy jókora földterületet a faluban, nagyjából a piaci ár negyedéért. Én tényleg nem tudom, miért kell meghurcolni ezt a leleményes embert. Hiszen nem csinált mást, csak tanult az ország vezetőitől. Arról igazán nem ő tehet, hogy nem volt módja áthúzni a Mészáros-Tiborcz mosodán az ügyletet. Most tényleg a vádlottak padjára ültették szaros 14 millió forintért? Egy rendesebb NER-lovag egy héten többet… profitál ennél, némelyek percenként keresnek ennyit. Ez olyan igazságtalan! Meg ez is:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett csalás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy budapesti 19 éves férfival szemben, aki a gyanú szerint 2023. augusztus 30-án 21 óra körül az utcán kínált tasakba porciózott sütőport.

A fővárosi rendőrök észrevették a gyanúsan viselkedő férfit, aki eldobta a nála lévő tasakokat, mielőtt az egyenruhások utolérték. Kiderült, a zacskókban kamudrog volt, amit kábítószerként akart eladni.

 Cs. Attilát a nyomozók üzletszerűen elkövetett csalás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. (police.hu)

Mi ezzel a baj? Már sütőport sem lehet árulni? Kivel nem fordult még elő, hogy este kilenckor jött rá, hogy nincs a háznál egy csipetnyi sütőpor sem, de nagyon kellett a vacsorához? A fiatalember hiánypótló szolgáltatást kínált, erre nem bevitték a rendőrök? Holott ez nagyon fontos lépés lenne közegészségügyileg is, mert ha valaki történetesen kábítószerre áhítozna és helyette sütőport vesz, az legalább aznap nem rongálja az egészségét. Ellenben a bódulat helyet süthet pár muffint.

Úgy tűnik, a nemrégiben kért uniós kölcsönre is keresztet vethet a keresztény kormány. Már ha jól értelmezem Szijjártó Péter nagyképű nyilatkozatát, mely szerint Ursula von der Leyen pocsék vezető, nagyon rosszul járt vele az Európai Unió. Ukrajnától az unió tagországok túlnyomó többségéig már mindenkivel sikerült összeugatni, ámde Azerbajdzsánnal egyre szorosabb kapcsolatot építgetünk. Kár, hogy nem lehet zsákban, vödörben vagy marmonkannában szállítani az energiahordozókat, mert biztosan onnan is vennénk harmadáron. A kormány cseresora is ébredezik. Lázár Jánosnak most jutott eszébe – nem először – közhírré tenni, hogy mennyire nagyon tiszteli ő Horthy Miklóst, de még a fiát is. Mármint nem a saját fiát, hanem Horthyét. Ennek én tényleg nagyon örülök, de jobban örülnék, ha Dúró Dórával magukra csuknák az ajtót és ott örömködnének, ahol másoknak nem kell ezt nézniük. Ezt meg kell, de hallgatni is. Például a fideszes Fazekas Sándort, aki ilyen végtelenül okos dolgokat mondott a szájával:

„a túloldalon ezt nem szívesen hallják, de Horthy Miklós a 20. századi államalapító, [akinek] Hitlerrel (!) és Sztálinnal szemben is harcolnia kellett. (…) [de] a ‘20 és ‘49 közötti időszak megítélésének eldöntése nem tisztünk”. (Telex)

Én alighanem a túloldalon vagyok, mert nem nagyon érzek emelkedettséget. Szívesen röhögnék, de valahogy az sem megy, gátol benne a düh. Amire Lázár János még rátesz egy lapáttal:

„Manapság a politikában a mellébeszélésnek, sunnyogásnak, a hazudozásnak és a gyávaságnak nagy divatja van. Én azt gondolom, hogy világosan és egyértelműen kell beszélni: ma, akik itt összejöttünk, azok tisztelik Horthy Miklóst és emlékét, tisztelik Horthy Istvánt és emlékezetét. Azért jöttünk össze hogy fejet hajtsunk és emlékezzünk”

Az első mondat történetesen teljesen igaz, amennyiben abba a saját pártját és önmagát is belegondolta a miniszter úr. Ha nem gondolta bele, akkor nem virágcsokrot kellene vinnie imádata tárgyának kriptájához, hanem egy méretes tükröt otthonra.

A csepeli iskola frissen meszelt falára felkalapált szervilizmus-nyilatkozat híre bejárta az országot, szerintem ember nincs, aki nem hallott róla. Engem speciel nem maga az idézetgyűjtemény toszott fel – hiszen minden diktatúrában kitenyésztődnek az ilyen önkéntes hülyék, akik úgy hiszik, gurítanak egy nagyot -, hanem az, hogy a suli igazgatója jogos felháborodásában nem marta le a falról, hanem állásfoglalást kért. Ez szerintem ijesztőbb, minthogy az a szar felkerült a falra. De ahogy az már lenni szokott a fekáliatengerrel, tovább fodrozódik. Miután sikerült valakinek valakitől engedélyt kapnia rá, leszedték a nemzeti iránymutatást. Ettől az oktatási jogok biztosa haladéktalanul megnyugodott, hogy akkor neki nem is kell vizsgálatot indítania, mert okafogyottá vált a dolog. Óvatosan érdeklődnék, hogy ezen a nyomvonalon haladva nem keresik tovább azt a hülyét, aki felírta a falra, hogy mit kellene csinálni a miniszterek elnökével? Hiszen azt is lefestették villámgyorsan, még engedély sem kellett hozzá. Amúgy az jutott eszembe, hogy most ott van a suli falán egy üres folt. Lehetne esetleg oda egy szép Simicska idézetet tenni? Annak talán nagyobb sikere lenne.

Jó ébredezést, szorgos keddet kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.