Május 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Ingyom-bingyom, para dicsom

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 112,229 forint, még hiányzik 2,887,771 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Gyomorforgató az a kussolás, sunyítás, maszatolás, amit a neristák produkálnak – Szijjártó Péter berendelésügyi miniszterrel az élen – annak kapcsán, hogy végre az ő fülükbe is eljutott az a régről ismert hivatalos orosz álláspont, miszerint a mi ’56-os forradalmunk és szabadságharcunk a fasiszta pesti csőcselék, a volt nyilasok műve volt.

Történelemhamisítás az új orosz tankönyv 1956-ról – mondja a magyar szakértő

Börtöntöltelékek garázdálkodtak az utcákon, öldösték a karhatalmistákat. Nem csoda hát, hogy a baráti szovjetek baráti jobbot – pontosabban balt – nyújtottak a magyar népnek, bedübörgő csillagos tankok formájában, leverendő a nyugatról szított lázadókat. Melyek egyikének gyomrában Kádár János kérelmezőt is elszállították a parlament épületéhez. Baráti fuvar volt, fizetni sem kellett érte. Ott is maradt, amíg el nem hülyült. A Vörös Hadsereg ’90-es kivonulása Magyarországról pedig nem csak bűn volt, hanem hiba is. Felmerültek az ügy kapcsán azok a kortárs utcai ábrázolások is, amelyek az orosz szülőhaza részeként ábrázolják elvileg szuverén államunkat.

Érdemlegeset egyedül Menczer Tamás (nem) mondott – Menczer a fasisztázó orosz tankönyvről: Egyértelmű, hogy mi történt 1956-ban – az ügy apropóján. „1956-ban a magyar emberek fellázadtak a kommunista diktatúrával szemben, ez világos, egyértelmű tény, nem vitakérdés. Minden ezzel ellentétes állítás hamis. Ami történt annyira egyértelmű, hogy erről nem nyitunk vitát senkivel” – nyilatkozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára.

Mélázzunk el kicsinyég a fentieken. Jussanak csak eszünkbe a tüntető tömegek transzparensei, skandálásai, a falakra mázolt „Ruszkik haza!” szlogen. Az államtitkár nertárs tehát diszkréten elhallgatja, hogy a megmozdulások az atomrakétáikkal egyetemben ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet csapatkontingens ellen is szóltak. Az is egyértelmű, hogy a még mindig baráti oroszok álláspontját kormányzatilag nem vitatni illik, hanem határozottan elutasítani. Ezt kívánta volna meg a nemzeti önbecsülés, méltóság és a történelmi hűség. A téma szőnyeg alá söprése csak egy újabb bizonyítéka a kormány ellentmondásos ’56-os hozzáállásának. Ennek egyik stációja Nagy Imre mártír miniszterelnök szobrának eltüntetése az Országház közeléből és egy visszaépített emlékművel való behelyettesítése. Szintén emlékezetes az októberi események 60. évfordulójának az a történése, amikor egy közismert ikonikus felvételt olybá hamisítottak meg egy zuglói házfalon, miszerint a falikép a NER egyik színészkedő érdemes és kiváló zsiványát (Dózsa László -1942) ábrázolta volna kamasz korában. Az pedig hogy a megemlékezés himnuszaként (Egy szabad országért) egy amerikai kosárlabdacsapat bevonulási zenéjét (Steps of Champions) applikálták 50 milláért, pontosan jelzi azt a morális és szellemi mimindent, amit a kormánypárt képvisel és jelent nekünk.

*

Nyavalyogtok, amiért Vezérlő Fejedelmünk vissza akarja építeni a zsámbéki romos premontrei bazilikát? Az senkit nem zavar, hogy nem mellesleg az egész középkort vissza akarja építeni?!….

*

Se szeri se száma a különféle adónemeknek, amelyek révén az Országfőnök kiszivattyúzza a pénzt a zemberek zsebéből. A betevőre is alig marad, de azért egyfajta sápot még bevállalnék.

Az emlékének szeretnék adózni végre!

*

Még szép, hogy nektek Magyarország az első!

Próbálnátok csak meg máshonnan lopni!…

*

Végre valami, amit nem lovasítanak meg!

A huszárcsapatot.

*

Huszárjaink kénytelenek lesznek lovak nélkül díszszemlére meg ide-oda járni, de nem azért, mert az állami paripák mind egy szálig a kisvárdai lówellness vendégei volnának.

Lovas katonához a nyereg is tartozék, márpedig gazduramék nem szeretnék hogy rajtuk kívül bárki más is nyeregben érezze magát.

Javasolnám hogy lovak helyett – egy huszárvágással – foglalkoztassák a Lázár János dirigálta ménesbirtok vízágy-várományos teheneit. Fontos harci feladatok ellátására – amilyen például a parádézás – azok is megteszik,

Csak itt nálunk lennének marhás huszárok (cowhussars), így újabb hungarikumot pipálhatnánk ki.

*

Itt az iskolakezdés, a pedagógusok szerettek volna egy kis fizetésemelést, kaptak helyette életpálya-programot. Megy a porhintés a rádiós hírekben – mindegy hol, mert mindenütt ugyanazt az egyenszöveget mondják be egész nap – hogy a nemzet napszámosai milyen piszok sok pénzt fognak kapni MAJD, ha az EU perkálja a Magyarországnak járó pénzeket.

A szomorú csak az, hogy nem jár nekünk semmiféle pénz. Amit eddig kaptunk hogy kimosakodjunk a mocsokból, amelyben éltünk, kézen-közön pofátlanul elcsaklizták azok, akiknek a kezébe került. A Norvég Alap csak feltételekkel támogatta volna az országot, de amit nem nyúlhat le, az nem is kell a kormánynak. Az EU pedig megelégelte az úri murit valamint a minielnökünk családi bizniszét és nem tejel tovább, amíg a jogállam vissza nem lesz állítva. Márpedig az nem fog megtörténni, mert akkor kampec lenne a mindent felfaló kisgömböcnek.

Nesze semmi, fogd meg jól, tanárkáim. Akik maradtatok, gürcölhettek tovább a diplomás átlagbér feléért, méltatlan körülmények közepette. Sokhelyütt a pedagógiai asszisztensből tanító, a tanítóból tanár lett hirtelen, hogy a nyárnak bealkonyult. Az úszásoktatásnak ugrott, nincs rá keret, mondják az igazgatók. Bezzeg az Orbán-idézetekre van keret!

Az úszáshoz persze nem is keret kellene, hanem víz a medencébe – de az ugye kell az akkumulátorgyárakba. Jó hír azonban, hogy a probléma megoldására a tankerületek vezetői a szükséges számú vasalódeszkát kiutalják az iskoláknak, hogy a pedagógusok azokon mutathassák be a diákoknak, hogyan kell úszni. A tetszetős kivitelű, vidám színekkel kivitelezett alkalmatosságokat a Klebelsberg Központ megrendelésére egy kínai cég gyártotta le Alsópetényben, és közvetlen repülőjárattal szállították Guangzhouból Budapestre, hogy a sulibajárást ne kelljen emiatt elhalasztani. Kapcsolódó hír, hogy a digitális úszásórák  ötletgazdája, Vezsenyi László, a makói József Attila Gimnázium testneveléstanára 32 évi közszolgálat után – a státusztörvény és a pedagógusok erélytelen kiállása miatt – pályát vált.

Felmondott a vasalódeszkás tanár, 32 év után távozott a pályáról.

Azt is mondják a dirik: jó, ha fűteni be lehet majd télen az osztálytermekben.

Az is gond?!… Ha cidriznének netán a nebulók, kéznél vannak a tök felesleges iskolakönyvtárak azzal a sok, magas fűtőértékű könyvvel…

*

Az idézetekről jut eszembe.

„Ahol a haza, ott a szabadság” – írják a kötcsei fideszes összeröffenés meghívóin.

„Hol a szabadság, ott van a haza” – írta Petőfi Sándor A gyüldei ifjakhoz című versében.

Értitek a különbséget, vagy zongorázzam?

*

Beírattad a gyerekedet a suliba? Tanárról gondoskodtál már?

Ha rendelőbe mész, jobban jársz, ha orvost is viszel magaddal.

Szociálisan rászoruló vagy? Támogasd a kivéreztetett önkormányzatodat!

*

Mert ugye vannak egyrészt a Mimagyarok, másrészt pedig a Minimálmagyarok (demokraták, lipsik, progresszívek, EU-pártiak, baloldaliak, ateisták, realisták, hedonisták, biciklisták, tanárok, betegek, mozgáskorlátozottak, homokosok, transzneműek, nyuggerek, nők, közjószágok, azaz – szimplán szólva – az emberek).

*

A Magyar Nép 2010-ben kapott egy gyomrost, és térdre rogyott… a bámulattól.

*

Azt már megemésztettük, ingyom-bingyom táliber, amit a volt igazságügyi reklámarc kiejtett a száján, nevezetesen hogy kis hazánk maga a földi Paradicsom. De az, hogy egyes neres eltartottak, éni, péni, jupiténi, elcsalt közpénzen vett és használt autójukban – ennek alátámasztására – paradicsomkarókat szállítgatnak, mégis a meglepetésként hatott. Mint ahogy az is, apa-cuka, fundaluka, hogy nem félnek használni is!

Mert mi is történt a szabolcsi Biri községben, ekete-pekete-cukota pé?

Egyik helyben lakó polgár internetes posztjában kérdőre merte vonni a település jegyzőjét és polgármesterét, ugyan mibű vették a luxusautókat, amiket használnak nagy hévvel és költségtérítéssel. Méltó válaszképpen a jegyző nélkülözhetetlen munkaeszközei egyikével, egy – a szolgálati kocsijából előkapott – paradicsomkaróval eltángálta a férfit. „Folyamatosan azt szajkózta, hogy én egy jobbágy vagyok, takarodjak vissza a putriba, és vigyem magammal a mocskos kölykeimet is”–nyilatkozta az esetről az áldozat.

A sértett – látlelet birtokában – testi sértés miatt feljelentést tett a rendőrségen.

Figyelem! A várható büntetőjogi „következményekre” nagy téttel fogadnék!

Antanténusz, szórakaténusz.

*

Előre megyünk, sej, nem hátra,

Zsákutcából egy zsákországba.

*

A jelenlegi mismásoló helyett szakértői, hatalmi érdekektől mentes, jóléti államot építő kormányra van szükség.

Edison például nem az izzó hazaszeretetet találta fel 1881-ben (sokadikként), hanem – többek között – az izzólámpát (villanykörtét).

És lőn világosság!…

*

Minden látszatkeltés ellenére, a valóság üzemszerű gyilkolászása nem azonos a politikacsinálással.

Az űrturista nem űrhajós. Egy fizető űrturistákat szállító programra beíratni négy „civilt” nem űrprogram., bármennyire is hangzatos a neve (Hunor, azaz Hungarian to Orbit). A pár percig tartó súlytalanságra való felkészítő tréningeken (+ túlélőtréningeken /!?/) való részvétel nem űrhajós-kiképzés. Ráadásul a legvégén csak egyikük lebeghet azért a 30 milliárd forintért, amit ezen a címen elégetnek.

A föld nem lapos, nem a Szíriuszról származunk, Magyarország nem a világ közepe és Orbán Viktor nem a Magyarok Magasságos Istene.

Tovább is van, mondjam még?

Pandula Dezső

Íme az 56-os újrahasznosított himnusz paródiája (szerző: Apa zenél).

A címlapon Erich Lessing osztrák fotográfus 1956-ban készített fényképe látható.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.