Június 15,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez már messze szánalmasabb, mint amennyire nevetséges

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,681,290 forint, még hiányzik 1,318,710 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Most jöttem rá, hogy a magyarok alapvetően optimisták. Furán hangzik elsőre, mert mást gondolunk általában önmagunkról, pedig ez az igazság. Mi mással lehet magyarázni azt, hogy mindig jobbat remélünk, elhisszük, hogy majd javulnak a dolgok, de legalább nem romlanak? Most éppen az a hír, hogy sok iskolában annyira nincsenek tanárok, hogy pedagógiai asszisztensek tartanak tanórákat. Egy ország gondolja azt, hogy ez már a vég, elértük a gödör alját. Pedig erről szó sincs, még számtalan lehetőség áll előttünk. Majd amikor a takarító, karbantartó, konyhás tartja az órákat, akkor is azt fogjuk gondolni, hogy ez a legalja, pedig még az sem. De még ez sem:

Az amerikai nézők egy fontos döntés, egy választás előtt első kézből tájékozódhattak az európai helyzetről Orbán Viktor miniszterelnök Tucker Carlsonnak adott interjújából – jelentette ki a Batthyány Lajos Alapítvány (BLA) szakmai programvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Pócza István közölte, a nézők az amerikai médiaszemélyiség X közösségi oldalán közép-európai idő szerint szerdán megjelent interjújából közvetlen információkat szerezhetnek arról, hogy Európában és Magyarországon, egy olyan országban, amelyik Ukrajnának a szomszédja, hogyan látják a dolgokat.
    A külpolitikai szakértő úgy fogalmazott, ebben a formában nem feltétlenül csak azokat az információkat kapják meg, amelyeket az Egyesült Államok különböző mainstream – jellemzően baloldali és liberális elkötelezettségű – média oldalai próbálnak meg a számukra közvetíteni.
    A BLA szakmai programvezetője hangsúlyozta, Orbán Viktor az interjúban egyértelműen kiállt Donald Trump korábbi elnök mellett, mondván, hogy az ő újraválasztása lenne a megoldás a háború mihamarabbi befejezéséhez. A legnagyobb lapok és hírügynökségek a beszélgetésnek ezt és az európai biztonságra vonatkozó részét emelték ki. (MTI)

Ez már messze szánalmasabb, mint amennyire nevetséges. Azon dolgozik a propaganda, hogy elhitesse az egysejtűekkel, Orbán Viktor olyan jelentős valaki, aki akár még az amerikai elnökválasztást is képes befolyásolni, ha úgy hozza úri kedve. Azzal most ne foglalkozzunk mélyrehatóan, hogy az a miniszterelnök, aki évek óta azt óbégatja, hogy márpedig magyar belügyekbe senki nem ugathat bele, a magyar választásokat ne próbálja senki külföldről befolyásolni, mert minimum rájuk uszítja az összes létező és elképzelt hatóságot, mert a magyar szuverenitás azóta evidencia, mióta 3204 évvel ezelőtt felvettük a kereszténységet, szóval hogy annak a miniszterelnöknek simán ráfér a pofázatára, hogy megpróbálja befolyásolni más országok (mert azért belepancsolt ő már néhány ország választásába eddig is. Vagy hát legalább próbált, bár többnyire a támogatása rossz ómennek bizonyult, mert sorra buktak a favoritjai) belügyeibe. Olyan nagyon persze nem kell aggódni, az amerikaiak aligha egy minden irányból bukásra állónak kinéző, a többség számára az országával együtt tökéletesen ismeretlen európai diktátor tanácsaira vár. Azok ott maguktól is simán tudnak teljesen alkalmatlan – erkölcsileg, szellemileg – elnököt választani maguknak. Az külön érdekes a fenti idézetben (pedig csak egy részt ragadtam ki az MTI hírből, van abban több hülyeség is), hogy egyszer azt állítja Pócza István, hogy a jellemzően baloldali és liberális amerikai mainstream média nem tájékoztatja az olvasókat, majd néhány sorral később azzal henceg, hogy Amerikában a legnagyobb lapok és hírügynökségek – tehát a mainstream média – azért beszámolt a magyar miniszterelnök magvas gondolatairól. Szoktak még hencegni azzal is, hogy 120 millió ember nézte meg az interjút. Én nem vagyok szakértője a kérdésnek, de nálam sokkal okosabb emberek azt mondják, nem annyian nézték, hanem annyi ember falán, oldalán vagy nem tudom micsodáján jelent meg. A kettő tényleg nem pont ugyanaz. Na mindegy.

És akkor most jöjjön Novák Katalin, aki egy hétig császkált Erdélyben a birkalegelőkön családja körében, és erről szorgosan tájékoztatta is az országot valamiért. Talán azért, hogy a stábja – mert gondolom, nem a kedves papa fotózott és videózott, posztolt – ne unatkozzon addig sem, ameddig ő nyaral. Szóval vége a nyaralásnak, haza van jönve, és ha már itt van, mondott mindjárt olyanokat, hogy a kutya megveszne tőle, ha megenné.

A jó iskola csak a tanár-szülő-gyermek harmonikus hármasával lehet teljes – mondta Novák Katalin köztársasági elnök vasárnap Szigetszentmiklóson, a Temesvári Utcai Általános Iskola tanévnyitó és épületátadó ünnepségén.

    Az államfő kiemelte: hálásak lehetünk azért, mert békében kezdődhet az új tanév, a szülők szabadságban nevelhetik a gyermekeiket, vannak elkötelezett nevelők, pedagógiai szakemberek, fejlődnek az iskolák és egyre több tudás birtokába kerülhetnek gyermekeink.
    Novák Katalin azt mondta, hogy két házi feladata van Magyarországnak: az egyik a pedagógusok helyzetére, a másik az iskolákat bevenni akaró, és azokat eszközként használni szándékozó ideológiákra vonatkozik. (MTI)

Szóval akkor mindenki más rosszul tudja, nem vagyunk belesodródva a háborúba, nem élünk háborús időket, béke van. Sőt, szabadság is van, a szülők arra nevelik a gyerekeiket, amire csak akarják. Mármint otthon, mert amúgy az iskolában azt kapják, amit jó kormányunk főzött nekik. Van lelkiismereti és vallásszabadság is, meg nagyjából kötelező hittan, hadviselés vagy mi a bánat, és szabad iskolaválasztás mellé egyetlen iskola. Aztán ha az az egyetlen iskola egyházi, akkor úgy jártak. Igen, vannak elkötelezett pedagógusok is, már csak ők maradtak a pályán és persze azok, akik semmi máshoz nem értenek, tanulni nem hajlandók (tehát szinte biztosan alkalmatlanok tanárnak is), vagy gyávák belefogni valami másba. Pedagógiai szakemberből még annyi sincs, mint jó pedagógusból, az iskolák Orbán Viktor bölcs mondásaival gazdagodnak, a gyerekek egyre gyengébben teljesítenek minden létező teszten. A többi stimmel. A pedagógusok helyzetének megoldása nem házifeladat, hanem azonnali kötelezettség. Ha például Novák Katalin a felesleges utak feléről lemondana, a megspórolt pénzből jónéhány pedagógus bérét meg lehetne emelni. Az iskolákat pedig kizárólag a saját pártja és a vele összefonódott keresztény egyház óhajtja bevenni, pontosabban jórészt már be is vette. Másnak akkor sem lenne esélye, ha történetesen szándékában állna. Még csak annyit, hogy a pedagógusok helyzetének rendezése és a politika, továbbá a vallás kiverése az állami iskolákból nem Magyarország, hanem a kormány feladata.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert úgy szoktuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.