Május 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ahogyan a miniszterelnök úr szereti

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 112,229 forint, még hiányzik 2,887,771 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt a rézfán fütyölő rézangyalát a csepeli nem tudom kinek. Mert tudomásom szerint, e sorok írásakor egyelőre ismeretlen az a tettes, az az elkövető, aki úgy gondolta, hogy a 22,5 milliárd forintból felújított, csepeli Jedlik Ányos Gimnázium egyik falára feltétlenül fel kell pingálni a Jézus Viktor 2020-ban elővezetett, „Magyarország hét törvényének” titulált aranyköpés-gyűjteményt, amelyet a Fidesz Tízparancsolatot helyettesítő Hétparancsolatának is lehetne nevezni. Szóval nem tudni, hogy ki volt a túlmozgásos idióta, aki ezt jó ötletnek találta, mindenesetre ott éktelenkedik két helyen is, az alábbiak szerint: 

– Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse

– Minden magyar gyermek újabb őrhely!

– Az igazság erő nélkül keveset ér!

– Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni

– Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük!

– Határa csak az országnak van, a nemzetnek nincs!

– Egyetlen magyar sincs egyedül!

Nem tudom, melyik törvénykönyvben lehet felfedezni ezeket az aranyköpéseket, de gondolom, ha így is gondolja a szerző, akár törvénybe is foglalhatja ezeket. Simán megtehetné a rendeleti kormányzás örve alatt. Egyébként pedig a teljes igénye nélkül javaslom még a fentieket kiegészíteni az alábbiakkal: 

• „Mi nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet!”

• „Sosem voltam vagyonos ember, most se vagyok, nem is leszek.”

• „A magyar nemzet nem egyének puszta halmaza, hanem egy közösség, amelyet szervezni, erősíteni, sőt, építeni kell. Ilyen értelemben tehát az az új állam, amit Magyarországon építünk, illiberális állam, nem liberális állam. Nem tagadja a liberalizmus alapvető értékeit, mint a szabadság, és hozhatnék még néhányat, de nem teszi ezt az ideológiát az államszerveződés központi elemévé, hanem egy attól eltérő sajátos, nemzeti megközelítést tartalmaz.”

• „Természetesen a kiadásokat csökkenteni kell. Bizonyos területeken a bevételeket növelni kell. De ez nem megszorítás”.

• „Mi nem azért mutattunk ajtót bizonyos dolgoknak, hogy most meg visszajöjjenek az ablakon. Tehát mi az ajtót a nyugatnak kinyitottuk, az oroszoknak, a Szovjetuniónak, és a kommunizmusnak meg ajtót mutattunk (…) Lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik.”

Ez csak egy nagyon szűk és szerény merítés, mert mondott már ez a küldetéstudat annyi mindent, hogy az ember beleszédül azokba a morálisan fölényes erkölcsi magaslatokba, ahova ez turulmadárként emelkedik, bár ezt vizualizálni inkább nem akarom. Az elvek soha nem voltak az erősségei, ellentétben az érdekeivel, többek között a vagyona gyarapításával összefüggésbe hozható tetteinek a megideologizálásával. A fenti bölcsesség körül kialakult ordító személyi kultusz a csepeli gimnázium falán öltöttek testet. Mint ahogy mantraként fújta az én generációm a „dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes”, vagy a „tanulni, tanulni, tanulni!” csatakiáltásokat. És persze voltak kötelező szocialista bölcseletek is, miszerint „világ proletárjai egyesüljetek”.

Tehát miközben Csepelen kacsalábon forog a felújított gimnázium, egy rakás más iskola felújítását állította le a nem megszorításokkal kormányzó állampárt, sok helyen konténerekben kezdték meg a tanévet a nebulók. Már ha volt elég tanár. Meg kréta. Arról nem beszélve, hogy számos helyen azért, hogy a gyerekükre ne szakadjon rá a mennyezet, a szülők a saját pénzükből, kvázi társadalmi munka formájában kifestették, kitakarították a tantermeket, iskolákat. Mert pénz csak oda megy, ahova ezeknek érdekükben áll, hogy menjen pénz. És ha már ment pénz, akkor cserébe szépen elkezdik mosni a diákok agyát a doktorminiszterelnökúr hablatyaival.

Az, hogy egy kétharmaddal regnáló maffiapárt keresztapjától idézgetnek egy gimnázium falán, az a szint, amire már egész biztos nincsenek megfelelő szavak. Főleg ha arra gondolunk, hogy ez a csávó mondta azt is a koronavírus-járvány idején, hogy „mindenkit meg fogunk gyógyítani”, aztán több mint 40 ezren haltak bele a járványba.

Ahol egy, a civilizált világ szemében szélsőjobboldali ultrának számító autokrata, korrupt vezető mondatait tartja intellektuális iránytűnek a mai fiatalság számára valaki, ott nagyon komoly gondok vannak. Ahol egy kirekesztő, véres szájú nacionalista, neofasiszta húrokat pengető autokrata delirálásaival díszítik fel egy iskola lépcsőfeljárójának a falait, tornatermét, ott nincs miről beszélni. Mindez Csepelen, tök véletlenül, Németh Szilárd négyévente egyéniben rendre pofára eső képviselő fellegvárában, ennek a butának és aluliskolázottnak kinéző Fidesz-janicsárnak a körzetében. De én a helyében nem állnék meg itt (engedtessék meg, hogy azt feltételezzem, ez az akció nem független Németh becstelen személyétől), szerintem tartson majd főzőleckéket is a diákoknak ízletes magyar ételekből, Ahogyan a miniszterelnök úr szereti címmel. Vagy tarthatna előadást a Hogyan hízzunk tíz év alatt akkorára, mint a miniszterelnök úr, és Hogyan legyünk milliomosok tíz év alatt, mint Mészáros Lőrinc tárgykörben. De sőt. Egyenesen be lehetne vezetni egy viselkedéskultúra (etikett) tantárgyat is olyan sarkalatos témák körüljárása végett, mint hogyan öltözzünk trottyosan, vagy hogyan együk a pörköltet kanállal úgy, hogy azzal a lendülettel beletöröljük a zsíros arcunkat az első utunkba akadó, köztiszteletben álló hölgy kacsóiba. Oszt’ jónapot!

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.