Május 13,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Még az orkokra nézve is sértő

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 637,643 forint, még hiányzik 2,362,357 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nahát. Abban legalább igazam volt, hogy Pesty László ősfideszes kultúrember öntudatra ébredési turnéja eddigi állomásaival összhangban ezután is a KESMA hatósugarán kívül folytatja erkölcsi gyökérzetének megtalálását, pártja és kormánya állítólag szükségesnek vélt megtisztulásán dolgozva. Vagyis mindazt, amit Tusványoson elkezdett, midőn a szájára vette a Lölő-jelenséget. Az én értelmezésem szerint a Telex által készített, több mint egy órás interjú határozottan az eddigi csúcspontja az állampárt okleveles szekértolója most már másfél hónapja tartó extrovertált elszabadulásának, annyira kínos, hogy az embert már-már jóleső borzongás tölti el.

Akkor is, ha velem ellentétben nem mazochista, de hozzám hasonlóan egyáltalán nem látja tisztán, hogy pontosan mire megy ki ez az egész. Hogy vajon van annak valóságlapja, hogy a rendszerszintű korrupciós küszöb alatt kifolyó fekália szaga már  rohadtul csavarja a szektatagok egy részének orrát is, elérkezett hát az idő, amikor a világpolitikai ambíciókat kergető, szentéletű vezénylő tábornokot most már aztán tényleg le kell választani a mocsokról, az úrhatnámság, a lekezelés, a nagypofájúság, a rongyrázás, a maffiát idéző korrupció ezer millió árnyalatának kétes fényében tündöklő NER-élősködőkről. Akiket felőlem orkoknak is nevezhet Pesty úr, bár ha közben a súlyos, tragikus, vérlázító lényeget tekintve hülyének tetteti magát, midőn azt állítja, hogy a Mészáros-Szíjj-féle orkok csupáncsak a rákos daganatok a gazdatesten, akkor teljesen mindegy, hogy mit mire keresztel a propaganda nyelvi manipulációs kézikönyvének alapján. A lényeg pedig az a rész, amikor megkérdezik a fideszes Prigozsin-jelölttől, hogy ha nem az a ciki Mészárosban, hogy gázszerelő, akkor mi a ciki benne? Idézet következik:

– Az, hogy hallottad már beszélni ezt a csávót? Volt alany, állítmány, helyhatározó egyeztetve? Na, Tomi? Volt vagy nem volt?
– A nyelvi kifejezőképességei szerényebbek talán.
– Jó. Akkor valami különös gondolatiságot fedeztünk-e fel Mészáros Lőrinc szavaiban?
– Nekem még nem volt szerencsém…
– Újszerűséget, innovációt, forradalmi gondolatokat? Vagy inkább azt láttuk, én nem állítom, csak kérdezem, nem lehet-e, hogy azt láttuk, hogy egy szerencsétlen… khm… hú, majdnem mondtam valamit, makog a mikrofonba, és a fél terem nem tudja, hogy röhögjön, a másik nem tudja, hogy sírjon… de nem ez a baj. Hát mi az ő gazdasági, műszaki tudása? Mi az ő kockázatvállalása? (…) Milyen kockázatot vállal ez a csávó? Hát ne csináljunk már Krisztusból bohócot!
– De szerinted Mészáros Lőrinc nem Orbán Viktor meghosszabbított keze?
– Én erre nem látok bizonyítékot.

Még egyszer: nézni is, hallgatni is egyaránt végtelenül kínos ezt a fura műsort, tíz perc is toxikus időpocsékolás, nemhogy egy egész óra. Dacára annak, hogy szerény véleményem szerint a Pesty-jelenséget nem érdeme gumicsontként kezelni, nagyon is lenne itt és most keresnivalója az ellenzéknek, és nem csupán az egy darab Hadházy Ákosnak. Még egyszer: miután emberünk vagy hat hete beleállt a bohóckodásba, látva a Shakespeare-ig ívelő gyalázatos mellébeszélési vergődését, sokakban bizonyára felmerült a kérdés: vajon ezt a megtisztulási produkciót is a Rogán-központban koreografálták meg, nagyon pontosan tudva, legfeljebb nem sejtve, hogy lófasz lesz itt belátható időn belül, nem kolbászból kerítés. Legalábbis erre utaló jelnek tűnik az a szintén két nappal ezelőtt kiderült fejlemény, hogy a mindenki pénzéből kifogyott Orbán-kormány a gonosz, mimagyarokat adósrabszolgaságba kényszeríteni akaró Brüsszel 1500 milliárd forintnyi hiteléért kuncsorog.

Szerintem vannak és pro és kontra érvek. Amellett és az ellen is, hogy Pesty valóban egy lánglelkű forradalmár, egy erkölcsi világítótorony, akibe szorult némi jóérzés meg igazságérzet, ezért pártja és vezére fülkeforradalmi ámokfutásának 14. évében már nem bírja a gyomra. Kikéri magának – ahogy fogalmazott -, hogy őt, és az ő nemzetikeresztényjobboldaliságát körúti zsebtolvajok kompromittálják (bárcsak körúti zsebtolvajok lennének), megvetéssel beszél a malacszemű Szíjj Lászlóról, a félanalfabéta Mészáros Lőrincről, azt állítja, hogy ciki lenne velük egy asztalhoz ülni, a fideszes médiának azt üzeni, hogy nem kéne mosdatni a szerecsent, ezeket a suttyó orkokat, akiket a beosztottaik gazdámnak szólítanak (úristen, kik ezek?), és be kéne látni, hogy Lölő a baloldal érdeke, az egész Lölő-jelenség az ellenzéknek segít.

És nyilván amellett és az ellen is lehet érvelni, hogy az egészet a Rogán-központban találták ki, mert azt jelezték a szondák, hogy a NER a bűnözés, a maffia szinonimája lett még a fideszes köztudatban is, ezért mostantól nincsenek NER-lovagok, csak orkok, Lölő amúgy is túltolta a fostalicskát és a jachtot, ideje kivágni a rákos daganatot és egy tiszta, makulátlan biotrezort ültetni a helyére.

Lehet azt gondolni, hogy Pesty esetleg dögrováson van, és a lelkiismeretét akarja rendbe hozni az utolsó száz métereken. Lehet azt gondolni, hogy valamiféle jelzés akar ez lenni az EU-nak, hogy lám-lám, minő forradalmi megtisztulás van itt, lehet küldeni a lóvét, jó helyre jön minden csilliárd. Lehet azt gondolni, hogy az állampárt a bizonytalanoknak akar üzenni ebben a gazdaságilag nehezen védhető pillanatban, hogy lehet a Fideszre szavazni bizalommal, mert láthatóan van akarat a korrupció felszámolására, nem tűrik, nem hagyják, nem engedik, hogy a rákos daganat felzabálja őket. Elképzelhető, hogy Pesty vállalta a szerepet, mostanra egyedül neki elég mély a hangja, hogy ezt elővezesse, mert ha ugyanezzel a sztorival Bayer, Kövér, Rogán, Deutsch, vagy bárki, akárki állna elő a Fideszből, szétcsapná az országot a röhögés. Sőt, még azt is lehet gondolni, hogy a NER-lovagok orkok bepánikoltak, mert fogy a pénz, ebből pedig meg kell érteniük, hogy meg lehet ám itten bukni, szóval érjék be azzal, ami jut. Mert végső soron – gondolhatják a Karmelitában – semmit nem kockáztatnak ezzel, a sakálpropaganda egy emberként kussol, a hívekhez egy szó nem jut el ebből, szóval mehet minden ugyanúgy tovább.

Igen rövid időn belül ki fog derülni, hogy mely érvek, sejtések fedik a valóságot: ha nekiáll az Origo-Bayer tengely szétszedni a csávót, akkor talán hajlandó leszek neki elhinni, hogy ő talán valóban elhitte, hogy a maffia, amely pont azért maffia, mert ez jelenti a túlélését, egyszer csak hajlandó megtisztulni. Amennyiben ez nem történik meg, akkor meg az lesz nyilvánvaló, hogy Orbán utasítására nyomja a nyomorult ezt az oligarchákat támadó showműsort. Aminek egyetlen érthető célja és rendeltetése, hogy Orbánról lemossa a szart, hogy leválassza a gazdát a daganatról és fordítva. Egyvalami biztos: Pesty László, az orbáni illiberális újfeudalizmus totális kiépülését végigasszisztáló, végigkussoló ősfideszes kibaszottul kínos és hiteltelen ember, akit szerintem se sajnálat, se tisztelet nem illet. Pesty László azt magyarázta nekünk megint egy órán keresztül, az egész helyzet tragikomikumához illő összevissza csapongó, összefüggéstelen, a témához aligha tartozó, sehonnan sehova nem tartó, egyenes válaszok helyett visszakérdező, a letomizott riportert leckéztető gondolatfutamai révén, hogy ő még azt is el tudja képzelni, hogy Orbán Viktornak semmi köze nincs ezekhez az orkokhoz. Így, bele a pofánkba rezzenéstelenül, nehezen forgó nyelvvel.

Nos, ez az egyedüli lényeges elem. Ha 2023-ban egy velejéig fideszes ember azt vágja bele a pofánkba, hogy a rengeteg nyugati kritika, számtalan botrány, nyilvánosságra került százmilliárdos vagyonok, közpénzjellegváltozások, manipulált közbeszerzések ellenére az országot rendeletekkel kormányzó miniszterelnök tudta nélkül lett a félhülye gázszerelőből Forbes-listás milliárdos, akkor az illető tulajdonképpen azt állítja, hogy ez a teljhatalmú kiváló stratéga alkalmatlan és hülye ahhoz, hogy egy országot vezessen. Ha Pesty László komolyan gondolja, hogy Orbánnak fogalma sincs arról, hogy ezek az orkok hogy híztak ekkorára az elmúlt 13 évben, akkor nemhogy országot, de egy kaktuszt se szabad rábízni. Ha Pesty László ennyire hülyének nézi mindazokat, akiket hosszú évek óta zavar, bánt, dühít az a mérhetetlen korrupció, ami az orbánizmust körüllengi, akkor azzal leginkább azokat a tisztességes, becsületes fideszeseket nézi kreténnek, akiknek szintén vállalhatatlan a Lölő-jelenség. Lehet, hogy Pesty László komolyan gondolja, hogy ez a műsor, amit állítása szerint mindenféle leleplezések követnek karácsonyig, a Fidesz megtisztulásához vezetnek, Orbán pedig örülni fog neki, abban biztos vagyok – kilenc az egyhez -, hogy téved: tisztogatás lesz az, és abban ő alighanem a rossz oldalon fog állni. Ez az idétlenkedés pedig még az orkokra nézve is sértő, tökmindegy, hogy ő rendezte az előadást, vagy Rogán.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.