Május 22,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha a nemzet ingó és ingatlan vagyonának ellopása hazafias cselekedetnek minősül

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,623,150 forint, még hiányzik 1,376,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem voltam itthon 10 napig, ezért elég sok mindenről lemaradtam, ami ez idő alatt kicsiny hazánkban és a világban történt.

Prigozsin elvtárs nagyot zuhant az egész Wagner vezérkarával együtt. Kéz a kézben hagyták el az élők világát egy repülőgép katasztrófa következtében. Várható volt, hogy Vlagyimir példát fog statuálni, hiszen ez neki presztízskérdés, hiszen meg kell mutatni minden lázadónak és ellenszegülőnek, mi vár rá, ha a királlyal baszkszik. Ez már az ókor óta így működik. Nem is tudom, mire számított a zsoldos sereg vezetője, ha valaki, hát ő biztosan tudhatta, hogy a Moszkva elleni vonulását nem fogja egy ejnyebejnyével elintézni a Kreml ura. Egy biztos: a legnépszerűbb kivégzési forma a magasból való zuhanás lett.

Szerintem ezt Orbán és Szijjártó is felfogta, ezért is próbálnak meg minél hangosabban az orosz agresszor mellett kiállni és kampányolni. Nekünk ebből talán annyi hasznunk lehet, hogy kevesebbet ülnek majd repülőre, ellenben többször néznek majd a hátuk mögé. Az is eszembe jutott, hogy nem is a néptől van beszarva Orbán, hanem Putyintól, talán ezért jár-kel mindenféle védőmellényekben és egy kisebb hadsereggel körülvéve. Egyelőre még jólesően kortyolgatják a vodkanarancsot, de ha véletlenül nem úgy alakul a nix ugrabugri, akkor könnyen lehet a hűsítő narancsos koktélból egy félreérthetetlen Bloody Mary is. Nem rázva, hanem keverve. Valószínűleg ezért is verte az asztalt a Tucker-interjúban azzal, hogy „hívjuk vissza Trumpot! Ez az egyetlen kiút”, összehasonlítva Joe Biden, valamint elődje és kihívója, Donald Trump külpolitikáját.

Azét a Trumpét, akinek hatalomra kerülésében vastagon benne volt az orosz hírszerzés és a közösségi médiában megjelenő orosz dezinformációs hadviselés. Meg a nagy haverkodás Putyinnal Trump részéről, aki ugyanazon dolgozott, amin Orbán már régen túl van. Mondjuk itt nem volt nehéz dolga, mert egy nemlétező demokráciában könnyen el lehet csalni, lopni és hazudni mindent, ennek ellenére azért ez az USA-ban még mindig nem olyan egyszerű feladat. Trumpot rabosították, több vádpontban fogják bíróság elé állítani és számonkérni az egyesült Államok ellen elkövetett disznóságai miatt. Nálunk ez elképzelhetetlen és megvalósíthatatlan küldetés egyelőre. Nem mintha Trumpot csak úgy vissza lehetne hívni, mert ez nem így működik. Nem lemondott, nem megunta a politizálást, hanem csúfosan elvesztette a választást. Megbukott, és ezt elég nehezen viselte, ezért attól sem riadt vissza, hogy felhergelje az amúgy is elvadított híveit, és a Capitolium elfoglalására buzdítsa őket. Szép, nemes, hazafias.

A felcsúti haverja ennek ismeretében mondta azt, ha ő lett volna az elnök abban a pillanatban, amikor az orosz támadás kezdődött, az oroszok nem tehették volna ezt meg. „Tehát Trump az, aki megmentheti a nyugati világot, és talán az emberiséget is az egész Földön. Ez, ez az én személyes meggyőződésem.” Aki ekkora faszságokat képes mondani, most történetesen egy olyan riporternek, akit már a hírhedt Fox News is vállalhatatlannak tartott és kirúgta a picsába, azzal kapcsolatban még kérdezni is nehéz. Mit is lehetne kérdezni egy olyan szélsőjobbos média celebbel összefüggésben, aki azt és úgy hazudott, amikor Trump még hatalomban volt, mint ahogy most nálunk az összes médium, ami Orbán tenyeréből eszik.

Az egyik legótvarosabb hazugságot a földbe álló magyar gazdasággal kapcsolatban adta elő, miszerint a magyar gazdaság elég erős ahhoz, hogy túlélje a jelenlegi nehéz időszakot, és növekedjen is. „Nem könnyű a helyzet, mivel sokkal könnyebb lenne együttműködni az Egyesült Államok kormányával. Sokkal szebbek a kilátások, ha jók a kapcsolatok, de ezek nélkül is megvagyunk, túl tudjuk élni ezt az időszakot, és nőni is tudunk.”

Gondolom, ezért folyamodik az Európai Unióhoz hiteléért, amiről azelőtt hallani se akart, ezért adósítja el az országot kínai, türk és arab befektetőknek. Ezért. Mert pillangóúszásban haladunk a jólét tengerében. Azt a gazdaságot, ami negatívan zárt az elmúlt egy évben, úgy értem négy negyedéve recesszióban van, ahol európai kitekintésben továbbra is messze a legmagasabb az infláció, és ahol akkora az államháztartás hiánya, hogy az nemcsak a Holdról, de már a Marsról is egész jól látszik. Úgyhogy természetesen: dollárbaloldal. Miket nem tesz a dollárbaloldal? Az a lényegében nem létező ellenzéki oldal, amelyet Orbán a magyar titkosszolgálatokkal figyeltet meg úgy, hogy nem is tudnak róla, és vádolja őket úgy, hogy egyelőre semmi bizonyítéka nincs arra, amiről beszél. Arra a kérdésre, hogy a Biden-kormányzat az amerikai adófizetők dollárjait a legutóbbi választás során a magyar kormány elleni kampányra használta fel, nemes egyszerűséggel kijelentette: „nagy összeget fizettek”. Arra a felvetésre pedig, hogy „a legtöbb amerikai nem tud róla, hogy az általuk befizetett adódollárokat arra költötték, hogy önöket legyőzzék Magyarországon”, a miniszterelnök azt válaszolta: „Pontosan így van.”  Hát igen, a két feketeöves konteógyáros megfejtette a világot, miközben Biden, gondolom most is csecsemővérből készült smoothie-t szürcsölget, és azon dolgozik, hogyan éljen még legalább kétszáz évig. A QAnon-hívők meg elismerően csettintenek, és tovább keresik az Aldi alatt az elrabolt gyerekek holttesteit. Atyaég.

Mondjuk amikor már valaki a liberálisra azt mondja, hogy az ellenzi a szabadságot, ott komoly orvosi beavatkozásra lenne szükség az kurvaélet. De ő ezt is megmagyarázta: „De jelenleg Európában a liberális szó azt jelenti, hogy a szabadság ellensége vagy, mert hegemonikus elvárásokat támasztasz a társadalommal szemben az emberrel kapcsolatos értékeket és koncepciót illetően is. Tehát a liberálisok ellenzik a szabadságot.” Eszem, faszom megáll. Jó lenne azt mondani, hogy ez van, amikor valaki pálinkával veszi be a Xanax-ot, de nincs kedvem az elmeállapotára hivatkozva felmenteni az embert a gonosz elvetemültsége alól.

„Magyarországon mi még mindig nagyon hazafiasak és keresztények vagyunk, és egyben elkötelezettek ezen értékek mellett. Nem ideológiai szinten, hanem napi szinten, a mindennapi életünkben”. Hát ha a nemzet ingó és ingatlan vagyonának ellopása hazafias cselekedetnek minősül, akkor ezek olimpiai és világbajnoki szinten űzik ezt a sportot, az vitathatatlan. Nem függetlenül a rajongótábortól, amelyik még tapsikol is ennek, miközben a nagy hazafiasság közepette lassan már semmi sem működik ebben a szétlopott országban.

És végül a kegyelemdöfés: a politikai „versengés rendben van, de tisztességesnek kell lennie, jogilag megkérdőjelezhetetlennek. Ellenkező esetben az ember a hazáját, a hazája jövőjét áldozza fel a személyes sikerért, ami nem elfogadható, legalábbis Magyarországon nem”. Az biztos. Ott, ahol a jogászokból álló állampárt átírta a jogrendet és a törvényeket, minden egykor független állami szervezet élére hithű pártkatonákat betonozott, hogy végrehajtsák őfelsége utasításait, miközben „aki uralja egy adott ország médiáját, az eldönti, hogy ki uralja az adott ország gondolkodását és ezen keresztül ki uralja az adott országot” jeligére párt- és kormányszócsővé degradálta a közmédiát, nem nagyon van miről beszélni.

És Viktor! Te már nem egyszer, hanem a legjobb indulattal is napi szinten áldoztad be az ország jövőjét a saját sikeredért – mint fentebb írtam – az orosz agresszorral kötött piszkos alkud zálogaként.

Szégyen ez az ember, és szégyen az a sok janicsár is, aki ehhez asszisztál.

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.