Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szó nincs arról, hogy nyílt napot tartanak a zárt osztályon

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bármennyire is fontos, különösen a 40 fokkal támadó kánikula idején, hogy az ember óvja az egészségét, a mentális épségét legalább annyira, mint a fizikait, azért amellett marha nehéz elmenni – főleg, mert mint írtam pár napja, amikor az ember elfogadja, hogy ez a rend, akkor tegye le a lantot -, hogy a rothadó Duna-parti illiberális feudalizmus nagyobb dicsőségére, a recesszióba süllyesztett magyar gazdaság füstölgő romjain Kövér László összehajol Schmidt Máriával az állampárt legnagyobb, politikai önkielégítésre és tudatmódosító erőfitogtatásra használt köldöknéző rendezvényén, és vállvetve aggódnak a Nyugat kommunizmusba süllyedése, a szélsőbaloldali eszmék, a genderizmus, a woke terjedése miatt, és azzal hergelik a népet, hogy Isten nélküli totális diktatúrába hajlik a világ, visszafordíthatatlan az őrület, és mindmeghalunk.

Tehát miközben ezen a bizonyos Tranzit Fesztiválon, ahol a kritikus nyilvánosságtól hermetikusan elszigetelt, magát kereszténykonzervatívként aposztrofáló oázis területére bejutó – a közpénzből jól tartott, náci karlendítéséről és ótvar hírhamisításáról elhíresült megafonista janicsárt szóra bírni próbáló – egy darab független újságíróra ráuszították a NER helyszínen szolgálatot teljesítő verőembereit biztonsági őreit, a színpadon ez a két, politikai-hatalmi-gazdasági érdekből megkeseredett szájkarate-patrióta azon kesergett az öklét rázva, hogy Nyugaton már lassan mindenki kommunista lesz, a liberálisok meg olyanok, mint a kommunisták, szóval meg kell védeni, folyamatosan meg kell védeni a gyerekeinket ezektől a szörnyeteg eszméktől és szörnyetegektől.

Tényleg embertelenül meleg van, de ez a rivaldafényben torát ülő politikai megélhetési önkívület számomra már akkor is bűnös, nemzetellenes cselekedetnek minősült, amikor még mindenki léphetett egyet előre, amikor úgy tűnhetett, hogy nem kizárólag a Lölő-jelenség megy előre, nem hátra, amikor még járt némi sovány, de megnyugtató alamizsna a társadalom legaljára is, amikor viszonylag mindenkinek lehullt némi morzsa a milliárdos NER-haszonélvezők asztaláról. Úgyhogy nem lehet annyira pusztító a meleg, hogy ne dobja le az ember agya az ékszíjat, látva, hogy ezek az egzisztenciális, gazdasági, szociális, oktatási, egészségügyi (és még sorolhatnám végtelenítve) nemzeti sorskérdésekkel hosszú évek óta semmilyen kapcsolatban nem álló figurák a legnagyobb gazdasági nyomorúság idején sem szégyellik a pofájukat olyan távoli, megfoghatatlan, a magyar társadalom életminőségét, állami ellátórendszerekhez való hozzáférését, boldogulását, jelenét és jövőjét semmilyen módon nem befolyásoló absztrakt, bűzölgő, felnagyított álproblémákkal előhozakodni.

Apropó: amelyekkel a miniszterelnök el nem dőléséért felelős azonos nevű alászolgája szerint sincsenek tisztában a magyarok. Nem én mondtam, Orbán Balázs viccelődött ezzel pár hónapja, de én nem tartom egyáltalán viccesnek. Ahogy Kövér és Schmidt eszelős pánikkeltésében sem találok semmi vicceset. Miközben háromból három lift nem működik az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben, kórházi osztályok zárnak be, hétvégén nem biztos, hogy van hol unokákat szülni Kövérnek, kezdődik az iskolai év, nincs tanár, a kormány meg azzal védi a védhetetlent, hogy nyugi, gyerek sincs, úgyhogy semmi probléma, ezek nyílt napot tartanak a zárt osztályon a kommunista nyugatról, a genderizmusról és a woke-ról. Nem, még véletlenül se tévesszen meg senkit: a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának egykori segédmunkatársa és a milliárdos történelemhamisító madame nem a zárt osztály nyílt napján léptek fel Tihanyban, ők nagyon is tudatosan művelik ezt. Előre megfontoltan, pőre hatalmi megfontolásokból eregetik ezeket a magyar valósággal párhuzamos, fullasztó-zsibbasztó, a makkoshotykai mindennapi keservektől totálisan idegen álideológiai méreganyagokat. Ezért nem kellene majd felmenteni őket a bűneik alól, amikor majd a vádlottak padján magyarázzák, hogy de ők csak jót akartak.

Lehet, hogy sokan (egyáltalán nem elegen) azon háborodnak fel, hogy az ilyen gondos és szigorú egészségügyi felügyeletre szorulónak kinéző példányok egyáltalán hogyan tölthetnek be mindenféle közjogi és nem közjogi, mindenesetre bűnösen rengeteg közpénzzel járó közpozíciót, de ez szerintem téves megközelítés: nagyon is tudatosan, előre megfontoltan művelik ezt. Meglehetősen ízléstelen és taszító, hogy az 1956-ból csúfot űző, azt a mindenható gazdája pillanatnyi hatalmi propagandájához utólag hozzáfércelő, 56-os szabadságharcosok emlékét összedózsalászlózva földbe döngölő kurzuslovaginának, akinek a választott képviselőként is ismert fia nyíltan meleg, megállás nélkül habzik a száján az LMBTQ. Arról nem is beszélve, hogy azzal égeti magát és az ország gondolkodó felét a világ előtt, hogy Németország nem létezik, hogy a klímasemlegesség azt jelenti, hogy betiltják az időjárást, hogy Ukrajnában nincs is háború, a nácizmus meg baloldali ideológia. Ez mind nagyon nincs rendben. Az egyáltalán nincs rendben, nem is normális, hogy a szélsőséges szólamokat patriotizmusnak és egészséges jobboldaliságnak hazudó kormány szekerét toló, nem kevés közpénzzel kitömött, közhasznát tekintve azonban súlyosan kártékony Schmidt Mária – akinek nincsenek megélhetési problémái, leszarja, hogy rohadtul nincs tanár a magyar iskolákban, hogy megszűnik a bölcsődei támogatás, hogy bezárnak egy rakás vasútvonalat, vagy hogy még mindig Európa-bajnok a nemzetiszuverén infláció – most már nagyon hosszú idő óta Kövér megélhetési alufóliasisakját megszégyenítő agysejteket pusztító, immorális baromságait teregeti a nyilvánosságban – és most éppen Kövérrel egymás szájából marva ki a szót -, a főnökükre rátromfolva kommunistázzák a Nyugatot és óbégatják, hogy cancel culture, woke, gender. A szar se tudná, hogy mik ezek, nemhogy még rettegjen is tőle, ha Kövér és Schmidt gazdájának egy egész országot foglyul ejtő propagandakormánya el nem kezdte volna ontani minden csatornán.

Ha valami tényleg veszélyt jelent a gyerekek és fiatalok épségére, ha valami igazán kárt tud okozni nekik, az a nemváltásról, genderlobbiról, agresszív LMBTQ-mozgalmakról Putyin kottájából kornyikáló NER. Ehhez képest éppen Putyin félálomban lévő európai ügynökei kommunistáznak és aggódnak a fiatalokért? Hogy nehogy összekommunistázódjanak a Nyugat árnyékában? És azért miért nem borogatják sértődötten az asztalt, hogy az új, szeptembertől kötelező, 11-es orosz tankönyvben az áll (éljen a Szovjetunió!), hogy 1956-ban lázadó radikálisok, a fasiszta Magyarország volt katonái fogtak fegyvert, rengeteg gyilkosságot követtek el, de még a sorkatonák is brutális mészárlások áldozatai lettek? Hol van Kövér és Schmidt? Riasztották már Szijjártót, hogy be kéne kéretni az orosz nagykövetet? Nem? Akkor milyen alapon kommmunistáz bárkit az, aki a KGB-ügynökből lett háborús bűnöst mentegeti az ukrajnai háború kitörése óta, ami tulajdonképpen nem is háború?

Biztos, hogy erre a legyintés a legjobb válasz? Hogy ugyan már, egy vénülő nertárs és egy vénülő nertársnő magán kívül delirál, és akkor mi van? Az a baj, hogy egy csomó fiatal meg hallgatja, nem röhögi ki őket, és nem kéri ki magának. Csak azért, mert sokan beletörődtek abba, hogy a Fideszen semmi értelme következetességet, hitelességet, gerincoszlopot, tisztességet, elveket számonkérni, hiszen a Fidesz körül mindenki kizárólag a pillanat uralása, a társadalom mélyaltatásban tartása, tehát a hatalom bármi áron való megtartása érdekében vergődik, ez a szellemi kútmérgezés rohadtul nincs rendben. Akkor sem volt rendben, amikor még sokkal többen voltak azok, akik azért nem ettek, mert nem voltak éhesek. 2023 augusztusának végén, az egy éve tartó recesszió szorításában viszont több mint vérlázító, hogy tényleg nem bírnak addig megnyugodni, ameddig a megmaradt józan eszétől kezdve fel nem zabálják, és nem döntik zombisorba ezt a káországot.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.