Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mert Orbán Viktorból egy is bőven elég

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az MCC, vagyis a Mathias Corvinus Egyetem a The Guardian információ szerint London irányába szeretne terjeszkedni, ahol is a magyar kulturális központ épületében szeretnék tovább vinni Orbán Viktor örökségét. Ilyen külföldi úgynevezett branchok már Bécsben és Brüsszelben is léteznek, de a brit piac is fontos Orbán számára. Azt szeretné ugyanis, ha a tanait más konzervatív fiatalok is „megtanulnák”, akik később akár politikai pályát is választhatnak majd maguknak. De az MCC nyilván nem egy bárki számára elérhető, színvonalas oktatást nyújtó intézmény, hanem egy olyan, a magyar adófizetők által pénzelt egyetem, amely még az odajáró diákok elmondása szerint is lényegében agymosást hajt végre fiatalokon. Mert hát egy 18 éves fiatal még könnyen megvezethető azzal, ha egy ösztöndíj keretében elviszik az ország legjobb éttermeibe, külföldi utakra és megmutatják neki, hogy a határ a csillagos ég, ha megfelelő döntéseket hoz az életében.

Az MCC kifejezetten politikai és konzervatív célokat helyeznek előtérbe. Ott dolgozók mondták el nekem, hogy miként vigyáznak arra, hogy minden meghívott vendég ideológiailag megegyezzen az Ő konzervatív elképzeléseikkel.

Miközben Orbán lényegében elzavarta a CEU-t Budapestről arra hivatkozva, hogy Soros György agymosást hajt végre az ottani tanulókon, addig Orbán egy kifejezetten ilyen célokat dédelgető oktatási intézményt kíván kiépíteni külföldön, hiszen ő maga is tudja, hogy a napjai meg vannak számlálva, nem lehet örökké miniszterelnöke ennek az országnak. Nem szeretné viszont, ha elért eredményei kárba vesznének és ne lenne olyan, aki esetleg átvehetné a stafétabotot tőle akkor, amikor ennek eljön az ideje. Olyan fiatalokat kíván kiképezni, akik az ő ideológiáját követik, ezzel alapot teremthetne egy teljes generáció számára. Orbán lehet, hogy feladta azon terveit, miszerint ő egy európai, sőt, világszintű politikai vezető lesz, de azért arról nem mondott le, hogy meghatározza a világ politikáját és legfőképpen a konzervativizmust. Ő komolyan hiszi, hogy egy olyan rendszert hozott létre, amelynek működését tanítani kell világszerte, hogy mások is követhessék ezen az úton.

A gond csak az, hogy Orbán konzervatív köntösbe csomagolta azt, amit hazaárulásnak, vagy az ország kifosztásának lehetne leginkább nevezni. Ha valamilyen formában tanítani kellene Orbán munkásságát, akkor azt úgy kellene tenni, hogy elemezzék a rendszer minden részletét és egyfajta elrettentő példa legyen az, amit ez az ember egy évtized alatt véghezvitt. Tanítani lehetne azt, hogy miként hozta létre a propagandagépezetét, miként járatja le a politikai ellenfeleit és miként rabolja ki az országot a NER-en keresztül. Azt is tanítani lehetne, hogy miként lehet lépésről-lépésre leépíteni a demokráciát úgy, hogy ehhez az állampolgárok is boldogan tapsoljanak, mint ahogy azt is, hogy miként lehet úgy megváltoztatni a választási törvényeket és annak struktúráját, hogy még kevesebb szavazattal is egyre komolyabb fölényt alakítson ki a kormányzó párt.

Orbán családpolitikáját, vagy vallási meggyőződését nem érdemes tanítani, hiszen előbbi nem működik, második pedig hazugság. Orbánnak az egyház nem azért kellett, mert olyan vallásos, hanem azért, mert így meg tudták osztani a hatalmat egymás között és kisegítették egymást baj idején. De nyilván az MCC londoni kirendeltségén nem ezekről lesz majd szó, hiszen a cél a fiatalok befolyásolása lesz, az, hogy vidékről érkező, politikailag még teljesen zöldfülű embereket meggyőzzenek arról, hogy a jövő a konzervatív politikában van. Ezt szélsőséges megmondóemberekkel, drága külföldi utakkal és drága vacsorákkal próbálják majd meg elérni és tartok tőle, hogy ez működni is fog. Több olyan oktatási intézmény is létezik a világ különböző pontjain, amelyek hasonlóképpen működnek és céljuk egyfajta elit létrehozása, akik majd később politikai pályafutásuk idején azokat a korábban fejükbe vert ideológiákat gyakorolják, amelyeket ezen intézmények megtanítottak számukra.

És tudom, hogy a Soros-Orbán ideológia nem feltétlenül stimmel, hiszen Soros célja soha sem az volt, hogy átmossa az emberek agyát, hanem az, hogy kinyissa a szemüket és felkészítse őket az éltre, ellentétben Orbánnal, akinek célja pont ellenkezező, hiszen azt szeretné, ha ezek a diákok lényegében becsuknák a szemüket és csak azt hallanák meg és értenék meg, amire a konzervatív vezetés kéri őket. Viszont már csak azért is érdemes ezt a két tényt egymással szembe helyezni, mert Orbán az ilyen fajta ideológiai agymosás ellen szólalt fel annak idején, hogy titokban pontosan ezt vigye véghez. Kérdés, hogy Bécsben, Brüsszelben, vagy Londonban miként tekintenek ezekre az intézményekre és az is, hogy hagyják-e tovább működni a vélhetően agymosást előnyben részesítő intézményeket. Mert ha valami biztos az az, hogy még egy Orbán Viktorra nincs szüksége a világnak, az az egy, ami van is bőven elég mindannyiunk számára.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.