Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Majd már mindjárt lesznek következmények

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Pesty László lett az aktuális sztár az országban. Jó, van ennek oka, mert Győzike biztosan nem ér most rá, a többi, hazánkban világhírű celebet meg sajnos nem ismerem. Azért szoktam hülyén nézni, amikor végigdurrog a honi médián a nagy hír, hogy valami tök ismeretlen nevű illető összeveszett/kibékült/összeházasodott/elvált egy másik érdektelen senkivel/től, netán simán csak elküldték egymást a bús picsába. Utoljára akkor volt ilyen izgalom, amikor Simicska Lajos az atombombával fenyegetőzött, aztán mégis inkább elment kecskéket legeltetni. Meg amikor Gyurcsány Ferencnek majdnem volt írásos bizonyítéka arra, hogy melyik politikusok lopnak itt csúful, de aztán mégsem. Amikor Ürge-Vorsatz Diána jajveszékelt, hogy ő nem ilyen lovat akart, az talán három percig volt hír. De addig a három percig többen megsüvegelték a bátorságát, hogy lám csak, fideszes és mégis! Az egyetlen, aki borította a bilit fideszes körökből, és ehhez tartja is magát a mai napig, az Hadházy Ákos. Így aztán őt utálja kormánypárti is, ellenzéki is, mindenki is. Hát hogyne, hiszen naponta szembesíti azzal a parlamenti képviselőket, hogy mi lenne a dolguk. Mármint az ücsörgésen és a sajtótájékoztatókon kívül.

Szóval most Pesty László van porondon, neki is van atombombája és listája, és majd nemsokára mindjárt neveket is fog ő mondani. Még nem most, mert akkor őt be is perelhetik, de majd egy hónap múlva már nem perelhetik be, akkor már nem fogja körülírni a kutyaszart, hanem nevén nevezi. Bizony! Teszi mindezt azért, mert megvilágosoda, hogy bizony meg kell tisztítani a Fideszt, ami továbbra is a legeslegjobb párt, csak hát idő közben valahogy bekoszolódott sajnos. Valami ilyen jelenséget látott annak idején Bayer Zsolt is, amikor Kolumbia-alsón érezte magát, de az mára elmúlt neki, vagy a Várnegyedből nem látszik Kolumbia-alsó, meg hát végül is a probléma is megoldódott. Az egyetlen korrupt fideszes, bizonyos Simicska Lajos ki lett rugdosva a keresztény és konzervatív jobboldalból, úgyhogy megtisztult minden. Meg hát ugye a flekkdíj helyett lett fasza tévéműsor, időnként kell írni őszinte, tényfeltáró cikkeket a pártmédiába, aztán meg is van bocsátva a kilengés, az egzisztenciális válság réme sem fenyeget.

Most pedig a – nehezen vallom be, de a magam részéről egykor tehetségesnek és kedvelhetőnek tartott – Pesty Lászlón van a sor, hogy elszórakoztassa a nagyérdeműt. Úgy tűnik, ez több hónapos projekt lesz, mondjuk jobb, mintha a nyomorára figyel az ember. Mert így van mire várni, van miben reménykedni. Hogy majd már mindjárt, csak hatvanhármat kell aludni és kiderülnek a disznóságok, melyekről amúgy mindenki tud az első perctől kezdve, de mégis más az, ha egy ősfideszes tálalja. Akkor majd jól lesz valami, a bűnösök elnyerik méltó büntetésüket, a jók pedig ellovagolnak a véreres naplementébe, miközben lágyan peng a cimbalom a háttérben. Rohadjak meg, ha nem megint tervez valamit a főgeci. Talán fogy a pénz lóvéra, át kell szervezni a táplálékláncot. Ez többnyire azzal jár, hogy az eddigi kegyeltek közül párat el kell takarítani, a szűkülő forrásokat újra kell osztani. Ha mindezt még titkolni sem kell, az a legjobb. Hiszen a sunnyogás helyett lehet ezt nyilvánosan, nagy hírveréssel csinálni és akkor a kéményen csimpaszkodó kisember azt fogja látni, hogy ez ám nem egy következmények nélküli ország. Itten a bűnösök elnyerik méltó büntetésüket, aki lop a közösből, annak levágatik a mellső végtagja, a rabolt vagyon elkobzatik és még meg is lehet dobálni paradicsommal a bűnösöket. Persze a paradicsomdobálás főúri előjog, mert a póroknak miből is telne paradicsomra ezekben az ínséges időkben, amikor az Euróapai Unió, Soros György és Zelenszkij vállvetve fosztják ki többre hivatott országunkat? Naugye!

Szóval most minden napra jut egy sejtelmes mondat, egy finom célzás, hogy mostan még nem, de majd mindjárt. Már ketyeg az atombomba, már készül a lista, fossa össze magát minden bűnös, mert hamarosan vége van a jó világnak! Alighanem kivételesen most majd történik is valami a műsor utolsó felvonásában, lehull a lepel, a Párt megtisztulva, megerősödve, erkölcsileg megacélosodva kerül ki a történet végén. Lehet megint bízni bennük, lehet rájuk szavazni, lehet a vezért imádni, hiszen nem akadályozta meg a botrányt, mert annyira erős és bátor, és persze leginkább annyira becsületes, hogy neki első az ország érdeke. Pesty László szerintem jelenleg lovat farag Orbán alá. A szoborhoz. A színjátékban szerepet kapott a független vagy milyen média, amikor lelkesen számolnak be a leszámolóművész-mosodás minden szaváról, a propagandamédia, amikor még mindig nem derítették ki, hogy Pesty László nem tud angolul autót vezetni, kinyírta az agg, magatehetetlen szomszédját, csalja és veri a feleségét, közben külföldről finanszírozza az ellenség. Nem, a propagandamédiának jelenleg az lebeg a látószerve előtt, hogy: Bocsánatot kért David Pressman viselkedéséért az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb médiaszemélyisége (magyar Nemzet). Lefordítom: a Fox Newstól kirúgott Tucker Carlson most nálunk haknizik és a mi pénzünkért minősíti azt a nagykövetet, akihez neki a világon semmi köze, de legfőképpen senki nincs, akinek a nevében ő bárkitől is bocsánatot kérhetne a nagykövet helyett. Egyszerűen csodálatos, de komolyan!

Nem tudom, hogy már összeállítódott-e az a lista a párt propagandaközpontjában, amit majd Pesty egy óvatlan pillanatban előránt a gatyakorcából, vagy még dolgoznak rajta a gipszfaragók és kötvényárusok. Az mindenesetre sanszos, hogy mi el leszünk szórakoztatva egy darabig, az elit foshat, hogy kitől veszi el a gazda a játékát, amiről úgy hitték, örök időkre az övék marad. A szavazók megbékélnek, hiszen lámcsak, és megértik, hogy majd nekik is mindjárt jobb lesz az életük, csak hát ugye a járvány, a válság, a háború, az infláció mellett a nagy hadvezérnek a korrupcióval is le kell számolnia. És csinálja, harcol, és a végén győzni fog! Mint mindig. A nép pedig összegömbölyödik és alussza tovább a gazdag lelki szegények álmát. Mint mindig.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.