Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Legalább röhögjünk, ha már mi fizetjük a műsort

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Túlérett az uborka, vagy Orbán Viktor elhatározta, hogy nem engedi unatkozni az alattvalókat. Esetleg oszlatni igyekszik a propagandagépezet a bűzt, netán nem is a mi figyelmünket óhajtják terelgetni az udvaroncok, hanem a gazdájukét. Az mindenesetre biztos, hogy a fideszesített volt nemzeti ünnep óta egyfolytában pörög a hátán a miniszterek elnöke. Persze csak képletesen, fizikailag aligha tudna saját erőből felállni, ha hanyatt esne. Nade. Hétfőn magyar-osztrák csúcsot tartott Sebastian Kurz és persze a saját részvételével. Hogy ez milyen csúcs lehetett, az sajnos nem derült ki, mert ugyan Orbán Viktor saját állítása szerint politikus, jogilag ő a miniszterelnöke az országnak, Kurz pedig valóban osztrák, de két éve Kaliforniában él és pénzügyi területen dolgozik. Októberben pedig bíróság elé áll. Lehetséges, hogy a mi kis sufnijogászunk nem értesült róla, hogy volt némi változás az osztrák kormányban, és ők ketten legfeljebb magánbeszélgetést folytathatnak, azt sem közpénzből? Még ki sem hevertük a dolgot, máris jött a következő poszt:

Nyári nagyinterjú egy igazi nagyvaddal.

A mellékelt fotón nagyvadnak nem annyira látszó, ám erősen elhízott egyén látható narancssárga nyakkendőben, és hátulról rápillanthatunk a beszélgetőtársára, mindezt a nagy eseményt rögzítő mobiltelefon kijelzőjén látjuk. Ha az interjút Tucker Carlson készíti – és eléggé sanszos, hogy ez történik, mert már készített egy interjút Vucic szerb elnökkel augusztus huszadikán Budapesten, tehát itt van vagy legalábbis itt volt -, akkor ez tökéletesen passzol az eljárás alatt álló civillel tartott magyar-osztrák csúcshoz. Carlsont ugyanis kirúgták a Fox Newstól (bele se merek gondolni, ehhez mi kellhetett, hogy még ott se legyen vállalható), azóta a Twitteren posztolgat. Messze nem állítom, hogy nincsenek követői, de azért a nagyvad éppen olyan barokkos túlzás, mint csúcstalálkozót tartani egy magánemberrel. Azt hiszem, a rezsim eljutott abba a fázisba, amikor már bizonygatni kell, hogy a király nem is annyira meztelen. Remélem, legközelebb a csúcsgázsiért (csak szólok, mi Pálffy fizetéséből igen jól el tudnánk működtetni a két portált, és egy rossz szavunk nem lenne) a Hír TV-n szerencsétlenkedő Pálffy Istvánnal is interjúzhatna, bár az az interjú biztosan nem lenne annyira vicces, mint amit Márki-Zay Péterrel készített a borfogyasztás önkéntes nagykövete. Azt az interjút mindenképpen érdemes megnézni. Nem vagyok rajongója sem a riporternek, sem a riportalanynak, de ennyire jól már nagyon régen nem szórakoztam, az biztos. Legalább röhögjünk, ha már mi fizetjük a műsort. Pálffy mondjuk most aligha nevetgél, mert  azzal a lendülettel ki is rúgták a Hír TV-től, ezt a csatorna is megerősítette. Már csak azt lenne jó tudni, hogy miért vették fel. Úgy tűnik, a Fidesz kezd kifogyni a másodvonalból is, pályára küldte már a tartalékot, aztán maradt ami maradt. Érdekes lesz figyelni, kiket ásnak még elő mostanában. A csúcs az lenne, ha Simicska is felbukkanna. Bocsánat, már a gondolattól is jót röhögtem. Lehet, hogy jönnek a villámkarrierek?

Érdekes interjú készült Ürge-Vorsatz Diánával a Szigeten. Itt el lehet olvasni, én csak az utolsó bekezdést idézem:

Ha autózni akarunk, szükség van akkumulátorokra, mert az olajalapú autózásból sürgősen ki kell szállni. Azt nem tartom megoldásnak, hogy az akkumulátorgyárakat kizárólag a szegény országokba vigyék, a gazdagoknak is el kell viselniük a gyárak közelségét, ha használni akarják az ott készült termékeket. Magyarország akkumulátor-nagyhatalmi pozíciójával kapcsolatban az egyik szemem nevet, mert az biztos, hogy ez a jövő iparága, beleálltunk abba a szélbe, ami előre viszi a világot. Viszont a potenciális szennyezés és a zöldmezős beruházások miatt aggódom, a vízfelhasználás is problémás lehet, de az nem szakterületem. Örülnék, ha bioszigetelőanyag-, bioépítőanyag-gyártó nagyhatalom lennénk inkább. Lehetnénk a nullenergiás felújítások fellegvára, az építőanyagokkal együtt a tudást is exportálhatnánk.

És most következzék egy idézet Ürge-Vorsatz egy 2017-es Facebook-posztjából, amit a mostanában gyakorta megszólaltatott fizikus rendkívül bátran, de leginkább villámgyorsan el is tüntetett:

Világ életemben FIDESZ szavazó voltam, kormánytisztelő polgárokként férjemmel keresztény-nemzeti értékrendek alapján neveljük 7 gyermekünk, egyházi iskolába járatjuk őket. (Facebook/Ürge-Vorsatz Diána)

Hogy minek mi köze van a hölgy gyermekeinek számához illetve ahhoz, hogy ők milyen iskolába járnak, azóta sem értem. A poszt annak apropóján íródott hat évvel ezelőtt, hogy a CEU-nál alkalmazásban álló, világ életében a Fideszre szavazó, gyorsan szaporodó és templomjáró honfitársaink sem maradtak ki a szórásból. Ürge-Vorsatz Diána hirtelenjében nem értette, hogy miként fordulhatott elő az, hogy nem csak az ellenzékiek talpa alól rántja ki a szőnyeget a Párt, hanem alóla is.

Namost. Van abban valami csipkeszegélyes báj, hogy a rezsim elkötelezett híve és támogatója is azt állítja, hogy 13 évnyi megszakítás nélküli Orbán-kormányzás után Magyarország szegény ország, amelyikbe be lehet telepíteni a környezetszennyező iparágakat, aggódik a vízfelhasználás miatt, de amúgy nem ért hozzá. Ja, akkor jó. Akkor hagyni kell a francba az egészet, hiszen valószínűleg nem mi fogunk beledögleni a szennyezés következményeibe, hanem a gyerekeink, unokáink. Akkor mi már úgysem élünk, akik utánunk jönnek, majd oldják meg, ahogy tudják. Jól is van az úgy, hogy a vizet nem locsolásra használjuk, hogy mondjuk teremjen elegendő gabona, zöldség, gyümölcs, hanem inkább pazaroljuk és szennyezzük, mert az gyorsabban megtérül. Mármint a bűnszervezetnek térül meg, merthogy az országlakók szokás szerint ráfaragnak. Erre is.

Hoppál Péter egészen csodás posztot tett közzé a Facebookon. Lényegében elismerte, hogy az Orbán-kormány persona non grata lett nem csak az Európai Unióban, hanem minden nyugati-típusú országban.

Miután nem kizárt, hogy törlődni fog a poszt, ide teszem a monitorfotót, azt nehezebb eltüntetni:

Ez tipikusan az az eset, amikor valaki házhoz megy a pofonért és belezokogja a hívek fülébe, hogy már nem csak a Nyugat tesz a magyar kormányra, de a lengyel barátaink is. Pedig jöttek ám lelkesen tapsolni, békemenetelni meg minden! Hogy mik vannak!

Talán napindítónak elég ennyi, biztosan ma is gondoskodik a kormány a szórakoztatásunkról. Ha már kenyérre nem futja. Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert így szoktuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.