Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Értjük, elvtársak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Túlságosan sok jó hírt nem tudok hirtelenjében felsorolni, egyet azonban mindenképpen; legalább túl vagyunk a leglátványosabb pénz- és országégetésen. Biztosan baromira szép volt a tűzijáték is, én olyan 25 évvel ezelőtt láttam egyet élőben, azóta belenéztem néhányba a tévében és szerintem mindent láttam. Soha nem vonzott sem a büdös, sem a zaj, sem a füst, legfeljebb a szakemberek képesek meglátni a különbséget az egyik és a másik rakéta között, úgyhogy semennyire nem értem, miért nem használnak valami modern technikát látványosságként. Olyat, ami nem kerül ilyen bődületesen sokba, nem büdös, nem zajos, nem káros. Az országégetés egy más tészta, azt nem kellene semmivel pótolni, egyszerűen ki kellene hagyni. A francnak kellett világ szégyenére despotatalálkozót szervezni? Értem én, hogy Orbán ezekkel érzi jól magát, közöttük van otthon, mert önamgát adhatja és nem kell úgy tennie, mintha civilizált kultúrember lenne. De ezt megtehetnék valahol máshol, nem pont annak az Európai Uniónak a kellős közepén, amely szövetség éppen az ilyen elnyomó államformákat utasítja el. Lehet, hogy bosszúálló, kicsinyes és nem túl eszes hadurunk így akar üzenni Brüsszelnek; márpedig ő azt csinál a saját birodalmában, amit akar. Akár tetszik ez a közösségnek, melyhez (még) tartozunk, akár nem tetszik. Hogy a saját alattvalóinak mi tetszik, az eddig sem érdekelte, szóval ebben nincsen semmi újdonság.

Azt hiszem, megoldást találtam az ország egyik gondjára a sok közül. Kilenc nap van hátra a tanévkezdésig, de még 1600 szakembert keresnek álláshirdetésekben az óvónőtől a szakos tanárokig az oktatásba. Nyilván nem ennyi szakember hiányzik, hanem ennyinek a fizetésére van (talán) pénz, a többi hiányzó pedagógus munkáját majd jól elvégzik a többiek. Ahogy eddig is. Ezzel párhuzamosan 1387 embercsempészt engedtek ki eddig a börtönből, de biztosan van még ott tartalék. Darab-darab alapon – hiszen minden másban is így gondolkodik a kormány, a fakivágások-faültetések esetében éppen úgy, mint az orvosok darabszáma esetén, mert szerintük egy bőrgyógyász simán elvégez egy nyitott szívműtétet, hiszen doktor – nem szabadon kellene engedni őket, hanem be kellene állítani az oktatásba. Az teljesen mindegy, hogy nem értenek hozzá. A tesi-ének szakos tanerő sem ért a matematikához, kémiához, történelemhez, mégis tanítja, mert nincsen más. És ha már kicsi korukban megszokják a magyar gyerekek, hogy ez van, mert az oviban is közmunkások vigyáznak rájuk, semennyire nem fog nekik feltűnni a dolog, a libsibolsi ellenzék száját pedig simán be lehet tömni azzal, hogy de van elég pedagógus, bezzeggyurcsány alatt meg nem volt. Naugye! A segítségért hálapénzt elfogadunk előfizetés illetve támogatás formájában, számlaszámokat a honlapon, minden cikk előtt látható bugyirózsaszín kis hirdetményben lehet megtalálni, ahogy a havi bevétel aktuális állását is, ami nem kis aggodalomra ad okot jelenleg.

Most pedig mesélek azokról a dolgokról, melyeket nem értek. Nyugi, nem az összesről, mert akkor hetekig írhatnám a reggeli mesketét, csak néhányról. Az egyik ilyen nemzeti-ünnepes történet az összevert honpolgárról szól, akit állítólag Erdogan emberei (testőrei? rajongói?) tepertek földre azért, mert alkalmazta azt a nemzetközi jelzést, amit a világ minden pontján ismernek és ugyanazt jelenti. A feltartott középső ujjról beszélek. Ha valóban megtörtént és úgy történt a dolog (hajlok rá, hogy elhiggyem), akkor nem értem, hogy hol van ilyenkor Szijjártó Péter. Hiszen elképesztően érzékeny arra, hogy magyar embert csak magyar rendőr inzultálhat, üthet, rúghat, fújhat le. Ő az, aki már előre szervezi a jogi képviseletet, védelmet, mentést, mifrancot, amikor az aranyos, köztudottan békés természetű egyetemi tanárokból álló fociultra-különítmény külföldre megy az atomfizikát népszerűsíteni vagy csillagászati előadást tartani szanszkrit nyelven. Ha ez minden figyelmét leköti, hogyhogy nem visít még fejhangon, amiért valami külföldről ideszédelgő migránsok magyarokat vernek a nyílt utcán? Biztosan nem ér most rá, mert éppen Katarral bizniszel. Remélem, nem kínálják meg kenőpénzzel, nehogy úgy járjon, mint néhány uniós képviselő. Pocsék lenne, ha nélküle repkedne a Föld körül a nemkormánygép.

A másik amit nem értek, az az, hogy miként nem sikerült még meggyőzni Bige Lászlót arról, hogy el szeretné adni a műtrágyagyárát? Ez sokkal rapidabb szokott lenni, de vele már évek óta küzdenek. Ráadásul egészen mókás, ahogy zajlik a dolog. Jót szórakoztam, amikor azzal vádolták meg a vállalkozót, hogy százvalahány millió forint kenőpénzt fogadott el azért, hogy olcsóbban adjon műtrágyát egy kereskedőnek. Eleve mi értelme lenne lopni a saját cégétől? Másrészt az az összeg nekem – és szerintem minden olvasónknak – elképzelhetetlenül sok pénz, Bigének biztosan nem az, fillérekért aligha kockáztatna. Harmadrészt – ha az első két feltételezésem téves -, abban biztos vagyok, hogy Bige nem egy Mészáros Lőrinc. Ha lopni akar önmagától, azt úgy csinálja, hogy esély se legyen a lebukásra. Nem hiszem, hogy Bige László szent. Azon a szinten senki nem az. De biztosan nem hülye, mert akkor nem hozta volna létre a cégbirodalmát. Mögötte ugyanis nem volt egy komplett kormány, hogy el se tudjon ugorni a pénzeső és a megbízások útjából. Biztosan voltak stiklijei, de hogy ekkora hülyeséget nem követetett el, abban eléggé biztos vagyok. Így gondolhatta ezt a Nyíregyházi Törvényszék is, mert első fokon felmentette a vállalkozót a vádak alól. Ez nem annyira tetszett  a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségnek, mert az elsőfokú ítélet megsemmisítését, és letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérik. Legalábbis a Magyar(idők) Nemzet szerint, márpedig ők jól tájékozódnak sötétben és ellenszélben is. Olyannyira, hogy voltak kedvesek beszúrni a cikkbe az üldöztetés egyik okát, bár aligha szándékosan:

Bigével kapcsolatban korábban azt is megírtuk, hogy cégének még jó ideig nem kell befizetnie azt a tizenegymilliárdos büntetést, amit a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szabott ki a baloldali oligarchához köthető Nitrogénművek Zrt.-re. A rekordösszegű bírságot azután állapította meg a versenyhivatal, hogy felmerült annak a gyanúja, a műtrágyakirály cége többekkel együtt kartellezett, amivel súlyos károkat okozott a gazdáknak.

Szóval ha mimagyarok valamiért nem szopják be, hogy a csóka meglopta önmagát, még mindig ott a legfőbb érv: baloldali oligarcha. Továbbá nyilván egy malomtulajdonos kulák szeretője is. Értjük, elvtársak!

Jé ébredezést, szép, lehetőleg hőgutamentes napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.