Május 15,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Hablatyak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 734,189 forint, még hiányzik 2,265,811 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egy negyvenmilliós lélekszámú országot nem olyan könnyű térdre kényszeríteni, mint egy tízmilliósat. Ezt a vélekedést támasztja alá az ukrajnai háború, amelynek eleje ugyan van, de vége nemigen.

Nézem a „békepártiság” címén futó kappanoperát és szégyellem magam. Hová lett ’56 szellemisége? A minden országot megillető szuverenitás megkérdőjelezhetetlensége? Mióta engedünk a ’48-ból? Miféle nemzetté tettek minket, hogy az agresszort támogatjuk, nem a gyengébbiket, a megtámadottat?!

Hiába a ruszkipárti nyivákolás, béke nem most lesz, a jelenlegi „realitások” megtartása mellett (mint ahogy Viktorkánk keleti sugallatra elképzeli), hanem akkor, amikor a megszálló csapatokat visszakergetik a saját határaik mögé. Ez Európa és a világ valóban békeszerető népeinek akarata.

Majd meg tetszik érteni, amikor aszerint lesz.

*

Most éppen az emberi jogok ürügyén támadják az országunkat, amiért ragaszkodunk a hagyományainkhoz, ápoljuk gyökereinket, megvédjük vallásunkat – nyilatkozta Amor al-Sorenyi’Levante, az Afganisztáni Iszlám Emírséget kormányzó tálib mozgalom elkötelezett támogatója (és támogatottja). Abból az alkalomból szólta ezt, hogy az ottani nők már egy éve kizárólag csak az arcot és testet teljesen eltakaró öltözékben (burkában), felnőtt férfi kíséretében mutatkozhatnak nyilvánosan. (A kilátás megengedett.) A tálib harcos (egykor jobb napokat látott zenész) – dáváj gitárját (dobtáras géppisztolyát) panyókára vetve – helyeselte, hogy a homoszexualitás a saria törvények végrehajtásával akár halállal is büntethető.

*

Annyira jó, hogy itten nincsenek megszorítások, mint a korhadozó-porladozó Nyugaton! Miniszterelnökünk még soha nem hazudott, mindemellett sosem volt gazdag ember, ad absurdum nem is lesz. A tömegtájékoztatás több mint megfelelő. Nulla korrupcióról beszélhetünk. A rezsicsökkentés kormánya folyvást csökkenti a rezsit. A családi pótlék összege nő, az anya is nő, az életszínvonal is nőttön nő. A győzelem napi rutin mifelénk.

Ha az idő nem járna ennyire későre, az én mesém is tovább tartott volna.

*

Komolyan mondom, ez a Deutsch Tamás még annál is pöcsebb, mint amilyennek eddig képzeltem! Azon bazsalyog az ebugatta, hogy lámcsak lám: lebukott a Soros! A stadionüzemeltetés pápája a minap ugyanis a következőket bírta kipréselni magából, kendőzetlenül, bátoran.

„Csak az tud(na) kivonulni, aki bevonult. Eddig tagadták, de most bevallották: a Soros-birodalom bevonult Európába.

Ennyi.”

Beh’ rövid és szerteágazatlan az emlékezete ennek a mi Tompikánknak!…

Azt, aki tamáskodna ezen felszisszenésemet illetően, hadd emlékeztessem arra, hogy nevezett megélhetési képviselő 1989-ben a részben Magyarországon, részben Angliában működő, a Fidesz és az SZDSZ ifjú reménységei számára szervezett hat hónapos menedzseriskola hallgatója volt. A 90-esévek elején szintén az – úgymond – Soros-birodalom támogatásával, különféle európai és tengerentúli intézményekben fejleszthették politikusi képességeiket (pontosabban hizlalhatták ebbéli ambícióikat) a kormánypárt olyan prominensei, mint Orbán Viktor, Kövér László, Szájer József, Németh Zsolt, Kovács Zoltán és Schmidt Mária is. Elmondható, hogy az akkori anyagi és erkölcsi támogatás nélkül a fideszes vircsaft most a fasorban sem lenne.

Mégis, észkombájn sármőrünkre a reveláció erejével hatott hogy az általuk 14 éve tűzzel-vassal dédelgetett, a nyílt társadalom zászlaját lobogtató Soros-formációk kivonulnak Európából – ergo itt voltak! Mekkora leleplezés ez már az adományozó szervezet elfojtásának, a CEU Budapestről való kiüldözésének egyik fáklyatartójától! („A CEU egy offshore egyetem” -krákogta akkoriban.) Hát nem éppen ők voltak azok, akik – több-kevesebb sikerrel – a sorosozásnak becézett antiszemita mételyt rászabadították a posztszovjet keleti tömbre?!…

A 80-as évektől tevékenykedtek közcélúan, az érintett kormányok engedélyével, teljesen átláthatóan a Magyar Köztársaság Érdemrend Nagykeresztjének polgári fokozatával is kitüntetett filantróp üzletember alapítványai, intézményei a kontinens demokratikus deficittel bíró fertályában. Senkinek soha mégcsak eszébe sem jutott titkolni vagy tagadni a létezésüket, céljaikat. Ebből következően most bevallani sem volt mit. Egyébként meg bármiféle be- és kivonulásról pont ama bizonyos beléptetőkapukat eltüntető bűvésztől nem várunk el tájékoztatást.

Mellesleg azért mennek el, mert a világ többi táján több dolguk akad, mint az hellyel-közzel már kikupálódott volt keleti blokkban. Ott szeretnének segíteni, ahol nagyobb szükség van rájuk. 

Csak mi maradunk itt támasz nélkül, s szakasztjuk magunk alatt a partot lelkesen.

*

Irtó jó!

A Kultúrszelfi Mozgalom („Készíts szelfit egy kulturális intézménnyel!”) éllovasa – mi több, élhuszárja  -, dr. Hoppál Péter írja.

„Magyarország a legjobb hely Európában, és készen állunk, hogy mindent megtegyünk érte.”

Neked, pajtás, és cimboráidnak, biztosan!…

Amúgy viszont a helyzet sokkal morcabb. 

*

„Ha a baloldal nyert volna tavaly áprilisban, hazánk már nem lenne független és szabad ország. Ez a dollárbaloldal történelmi bűne.”

Ezt is korunk nagy elméncének, Hoppál doktornak a klaviatúrája nyögte a világra. Benne van a baloldal, a dollárbaloldal, a történelmi bűn. Egy dolognak nem lelem nyomát se benne.

A logikának.

*

Hoppá!

„Mi azon országokhoz akarunk tartozni, ahol a legjobb élni, alkotni és lakni.”

Ezt Ő maga mondja, dr. Hoppál!

*

Simicskó István szerint „A magyarok megmutatják a válságban lévő nyugati kereszténységnek, hogyan kell csinálni.”

Mán Európa szatírjai is vogymuk, derült égből.

*

Tóth Gabi válik. 

Minden más is majd elválik.

*

Agyafúrt egy alak ez a Soros! Nem csupán azt ókumlálta ki, hogy Tóth Gabi lépjen félre, hanem azt is, hogy épp egy Pappal!…

*

A napokban a – kimondani is sok – 94-ik életévébe lépett Soros György bosszút áll, amiért a tankönyvekben a soros kapcsolást elágazas nélküli vezetékre neveztük át. A tőzsdemágus már vérszomjas ágyipoloskákkal támad! 

Ne hagyjuk hogy ő nevessen a végén! Karantént minden ágyra!

*

A pancserpuccsisták és híveik által mindmáig sikeresen visszhangozott ún. szemkilövetések okán kérdezem.

Tud-e valaki olyan államról ezen a golyóbison, ahol a gumilövedékek nincsenek rendszeresítve tömegoszlatási céllal? Van-e olyan kormány valahol, ahol ezt semmiképpen nem vetetné be törő-zúzó-gyújtogató, hatósági felszólítással szembeszegülő, felbujtott – részint fizetett – csőcselékkel szemben? Szemantikailag helyes-e , politikailag korrekt-e az emiatti egy-két baleset kapcsán éles lőfegyverek használatának képzetét kelteni világszerte?

*

Már csak Bulgáriát kell megelőzzük, és máris mi vagyunk a leghülyébbek!

*

Nemrég volt a balkezesek világnapja.

A maradék 364 nap a balfaszoké.

*

Tudja esetleg valaki, hogy áll ma a szabad sajtó zárfolyama?

*

Rendszerkritikus megnyilvánulásaimhoz (éleslátásról, sőt, zsenialitásról árulkodó szövegek, kommentek, megosztások) bértapsikolókat, hozzászólókat, pszichikai bűnsegédeket keresek. Emojik, piktogrammák használata, éles látókör elvárt. Pénzt ugyan nem látsz tőlem, de legalább átérezheted az átverés ízét, zamatát. 

Hajrá, fanyalgók! Hajrá, Fagyi! 

(A Fradival ellentétben az legalább néhanap visszanyal.)

*

Magyarország legújabbkori története egy mondatban.

A „Ruszkik, haza!” faliratoktól a „Ruszkiké a haza!” mémekig.

*

Diktor.

*

Hagyjuk má’ a maszatolást! Attól, hogy – bár megtehetnék – nem tépik le a gondolkodni képes polgártársaink körmét, nem verik le a veséjüket, nem dugják őket évtizedekre dutyiba, még diktatúra van Magyarországon. Csak azért nem vetemednek ilyesmire, mert semmi szükség nem mutatkozik rá. 

Ha viszont valakik ténylegesen veszélyeztetnék a hatalmuk megtartását, bármire képesek lennének. Ehhez megteremtették a jogi kereteket, lefolytatták a tisztogatásokat minden szinten, átmosták az agyakat és felfegyverezték a rendszervédelmi erőket. 

1, csak egy ember irányítja ezt a szerencsétlen népet, teljhatalommal. Bármi történne, minden eszköze, látszólagos joga  és ugrásra kész csicskahada megvolna ahhoz, hogy abban a minutumban az emberek közé lövessen.

Már 14 éve ezt teszi különben, igaz hogy csak verbálisan.

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.