Május 15,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Katonás játékok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 734,189 forint, még hiányzik 2,265,811 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó ébredezést, kellemes és pihentető (de főként nyugis) szombatot kívánok mindenkinek! Szlovákiában olyasmi történt, ami a mi kicsattanóan demokratikus, depláne virágzóan jogállami illiberális demokráciánkban elképzelhetetlenebb, mint a sarki fény megjelenése egy augusztusi verőfényes napon. A szlovák rendőrség nyomozást indított a szlovák titkosszolgálat vezetője és több társa ellen.

A nyomozás eredményeként bűnszervezet létrehozása és támogatása, hivatali visszaélés, valamint az igazságszolgáltatás akadályozásának ügyében születtek meg a vádak” – közölte az országos rendőrfőkapitány az élőben közvetített sajtótájékoztatón.

A vádak szerint Alac társaival együtt szándékosan hátráltatta a korrupció és egyéb bűncselekmények ügyében elrendelt nyomozásokat, hitelteleníteni próbálta a bűnüldözési és bűnmegelőzési hatóságok munkáját, valamint azt a látszatot keltette, hogy az eljárások során a nyomozók manipulálták a tanúvallomásokat. (hirado.hu)

El tudja ezt valaki képzelni Magyarországon? Már csak azért is, mert ahhoz, hogy ilyesmi megtörténhessen egy országban, a különféle szerveknek függetleneknek kell lenniük. Egymástól is, a kormánytól is, a kormányfőtől is. Ilyesmi nálunk nem fordulhat elő, ha csak az nem jut Orbán eszébe, hogy egymás ellen ugrasztja a bábszínháza szereplőit, nehogy unalomba fúljon az előadás. De ilyet nem fog tenni, hiszen mindennél fontosabb a saját hatalma. Elég istencsapása nekünk a pénteki nagyvizit, amikor az ország füle hallatára beszél olyanokat, hogy azért kellett atlétikai vb-t rendezni mindenáron, mert Magyarországnak minden forintért le kell hajolni. Ebből a kijelentésből máris tisztán látszik, hogy cserélni kellene a gyógyszereket, mert ezek nem hatásosak. Magyarország – már amennyiben nem magánbirtokként tekintünk rá, hanem beleszámoljuk az itt élő igavonókat is – biztosan ráfizet a vb-re. Is. Az égedelem drága sportcsarnok építése és minden egyéb a közösből megy, a bevétel viszont a szállodások, éttermesek zsebében landol, nem ott, ahonnan fizettük a bulit. Na és kinek vannak szállodái és éttermei? Mert nekem egy sincs, a konyhám is akkora, hogy hasraesni is nehézkes lenne benne, ahhoz sincs elég hely. Állítom, olcsóbban jönnénk ki, ha a vadászkiállítások és mindenféle sportesemények rendezése helyett azt a pénzt odaadnánk közvetlenül a pereputtynak és a malacperselynek. Legalább a közlekedési káoszt megspórolnánk magunknak.

Azt már csak a vidám, felhőtlen kaccantás kedvéért említem meg, hogy népünk bölcs vezére, a nem volt-nem van-nem lesz vagyonos ember az év végére pozitív nullát szeretne elérni a reálbéreknél. Merthogy eddig a háborús infláció és a háborús mindenfélék miatt negatív nulla volt, de majd év végére pozitív nulla lesz, és annak majd visongva fognak örülni a kéményen dolgozó proletárok. Azon agyaltam közben, hogy lehet ám, én értem félre a dolgokat. Orbán Viktor nem meghabarodott, hanem felvette a kesztyűt és versenybe szállt Kósa Lajossal, aki szerint nem az akkumulátorgyártás a környezetszennyező és nagy vízfelhasználó, hanem a kóla- és sörgyártás. Mert ha iszunk, akkor széndioxidot böfögünk ki, és mégsem akarja senki betiltani a sört. Szóval simán lehet, hogy valami stand up verseny van itt az úri körökben, csak elfelejtettek szólni róla nekünk. Igaz, azt sem mondták meg, hogy mi fizetjük a műsort is, a belépőjegyet is, és ez nem szabadon eldönthető kérdés, hanem kötelező. Ha ez történik, akkor biztosan beneveznek még páran, a NER krémje szereti a versenyt. Nem a piaci versenyt ugyan, mert oda saját teljesítmény is kell, nem elég lojálisnak és ostobának lenni, de a belterjes versengés szerencsére nem ilyesmi. Mindenképpen várhatjuk a színpadra Németh Szilárdot, aki egészen parádés ételkompozíciókkal szórakoztatja a rajongóit. Saksuka túróval és csomborral, spenótos tészta lazaccal, csak az utóbbi napok termése. Ha éleződik a verseny, talán még lesz marhapörkölt gesztenyepüré-ágyon, és természetesen az örök klasszikus; pacal mákostésztával és kovászolt sárgadinnyével rétegezve.

Talán az előzőekhez kapcsolódik Novák Katalin, aki most nem személyre szabott úszóhacukába gyömöszölte bele magát, hanem fehér védőruhát rántott, így látogatta meg a szécsényi malmot. Azt nem tudom, hogy miért éppen azt, de jól tette. Ismerem – pontosabban régebben ismertem – a tulajdonos házaspárt – bár amikor megismerkedtünk, még nem ott voltak és nem tulajdonosok -, hihetetlenül kedves emberek. Remélem, ez most sem változott. Ahogy elnéztem a felvétel végén Judit arcát, valószínűleg nem.

A békéhez három dolog kell: lelkierő, gazdasági erő, katonai erő. Megvédjük Magyarországot! 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

Ezt már Orbán Viktor hazudta. Abból gondolom, hogy megint nem sikerült igazat mondania, hogy az elmúlt harminc évben nem vetemedett ilyesmire, miért pont most kezdené el? Állítólag öreg kutya már nem tanul új kunsztokat, de ez hülyeség, mert állítom, tanul. A kutya igen. De a kutya egy okos teremtmény, önzetlen, hűséges és őszinte. Na hogy a lelkierővel nem tudok mit kezdeni. A gazdasági erőről lehet némi fogalma annak, aki a saját bőrén élvezi a gazdaság döglődését. A katonai erő aligha egy ilyen kicsi ország jellemzője, amelyiknek a honvédelmi minisztere annyit konyít a dologhoz, hogy tartalékos katona, és családtagjaival együtt pontosan tudja, hová kell állni ahhoz, hogy ne kerülje el a szerencse, a fegyveres erők főparancsnoka pedig egy olyan néne, aki arra a legbüszkébb, hogy sikerült szülnie, és csodálatos fideszes fülbevalógyűjteménnyel dicsekedhet. Mindez egy olyan országban, ahol minden mozdíthatót három perc alatt ellopnak a felkentek, tehát semmi okunk nincs azt hinni, hogy nem történik ugyanez a haderőfejlesztéssel és a hadiiparral. Azt már meg sem kérdezem, mi a bánatos franctól akarja Orbán Viktor megvédeni Magyarországot. Leginkább tőle és bandájától kellene, de aligha ez a terv. Mármint Orbán terve.

Nem akarok én beleugatni a csúti játékába. Felőlem képzelheti magát hadvezérnek, de nem kellene ezzel hülyíteni az embereket, mert olyan lebőgés lesz a vége, mint a Fradi meccsnek, amikor a Feröer-szigetek ellen nagyképűsködött, aztán a rommá fizetett profikat porba alázták olyan focisták, akik nappal dolgoznak, este és hétvégén edzenek, mert hobbiból csinálják. Ingyen. Szóval nem az a feladat, hogy 12 ezer katonát csatasorba állítsanak – vagy amennyien vannak olyanok, akiknek volt már a kezében fegyver -, és ők majd harcolnak utolsó vérig. A feladat az, hogy a NATO-val közösen képesek legyünk megvédeni az országunkat és más országokat, ha szükséges. Ehhez fejleszteni és modernizálni kell, ez nem kérdés, de nem kell, nem is szabad azzal hitegetni az országlakókat, hogy valami katonai nagyhatalom lennénk, mert marhára nem vagyunk azok. Akkor sem, ha Orbán Viktor figyelme a fociról – mert az eléggé kudarcos projekt lett – a harcolásra kezdett terelődni. Ez nem a merjünk kicsik lenni szlogenről szól, amit szélsőjobbék oly nagyon szeretnek emlegetni, mégpedig gúnyos röhögés kíséretében, hanem arról, hogy nem ártana a valóság talaján maradni, és nem szédíteni senkit nagyhatalmi álmokkal. Ideje lenne elmondani a híveknek, hogy ez egy kicsi ország nagyjából romokban, nincs erős hadseregünk, nincs pénzünk, de van NATO és van Európai Unió, együtt nagyok és erősek lehetünk. Ha akarunk. Ideje, hogy megtudják mimagyarok. Mi többiek már régen tudjuk, velünk nem kell fáradni.

Jó ébredezést, kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.