Július 22,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A hazaáruló nem egyenlő a patriótával

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,819,644 forint, még hiányzik 1,180,356 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A nemzetközi liberális mainstreammel felvállaltan szembehelyezkedő és a nemzeti érdekeket bátran képviselő politikusokkal szemben hajtóvadászat zajlik. Ezt körülbelül egy héttel ezelőtt Szijjártó Péter fejtette ki, akinek a szavaiban érdekes módon sok igazságot talált a Századvég elemzője is, aki a Mandiner hasábjain jelentetett meg egy cikket. Ennek lényege, hogy hajtóvadászat indult a patrióták ellen. Hogy kik is azok a bizonyos patrióták? Donald Trump, Matteo Salvini, Marine le Pen vagy épp Milorad Dodik. Ezek az emberek patrióták, mert szélsőjobboldali ideológiákat követnek és populista ökörségek tömkelegét próbálják meg lenyomni a társadalmak torkán, több kevesebb sikerrel. Ezek közül a legnagyobb név nyilvánvalóan Donald Trump, aki újrázni szeretne a következő választásokon, de mivel éppen számtalan ügyben kell a bíróság előtt megjelennie, ezért sok jobboldali „gondolkodó” arról beszél, hogy ennek egyetlen oka van, mégpedig az, hogy a liberális baloldal megpróbálja elhallgattatni a győzelemre esélyesnek vélt Trumpot.

Persze. Hogyne. Semmi köze nincs ennek a jogi eljárásnak ahhoz, hogy Trump számtalan, legalábbis vitatható, kérdéses döntést hozott pályafutása során, arról nem is beszélve, hogy még megválasztása előtt is számtalan törvénysértést emlegettek a nevével kapcsolatban. Ezekért soha nem felelt, hiszen olyan körökben mozog, ahol mindegy, hogy mit csinál az ember, el tudja érni, hogy ha esetleg bírósági ügye is lenne a dologból, felmentsék. Azzal viszont, hogy Trumpot annak idején elnökké választották, talán úgy gondolta, hogy innentől kezdve aztán tényleg érinthetetlen, ezért nem gondolta senki azt, hogy megvádolják több bűncselekmény elkövetésével is, amelyekért még az is lehet, hogy valamikor felelnie kell. Ez egyben azt is jelentené, hogy kukába dobhatja az elnöki esélyeit, már ha nem lesz annyira ostoba ismételten az amerikai társadalom, hogy újra hatalomba segíti a notórius hazudozót, akit még ha el is ítél a bíróság, akkor is fel fogja mentetni saját magát, hiszen az USA elnökeként annak adhat kegyelmet, akinek csak akar.

Nem tudom, hogy mégis miért hiszik azt a magukat jobboldalinak nevező megmondóemberek, hogy a kedvenceik nem azért kerülnek az igazságszolgáltatás látókörébe, mert tényleg visszaéltek a hatalmukkal, hanem azért, mert a liberálisok üldözik őket, hiszen nem szeretnék ha hatalomra kerülnének. Itt nem arról van szó, hogy nagyszerű ellenfelekkel van dolga a jelenlegi kormányoknak, hanem arról, hogy akkor is vizsgálat indulhasson valaki ellen, ha esetlegesen aspirál az államelnöki székre. Ez ne legyen felmentő tényező, hiszen sem elnökként, sem pedig pártvezetőként nem élhet vissza a hatalmával és pláne nem veszélyeztetheti a saját nemzete békéjét. Ezeket az embereket patriótának nevezni alávaló és nevetséges, hiszen egy patrióta a saját hazájáért és nem az ellen cselekszik. Egy hazaáruló soha nem lehet patrióta, miközben itt sokszor hasonlóról van szó. Trump mindent megtette volna – törvényesen és akár törvénytelenül is -, hogy valami történjen a választások eredményeivel. Csalást kiáltott, amire abszolút semmilyen bizonyítéka nem volt. Hangsúlyozom: sok esetben a saját emberei szerint sem volt semmilyen bizonyítéka.

Egy patrióta nem arra törekszik az uszító beszédei révén, hogy ezrek rohamozzák meg az igazságszolgáltatás legfontosabb épületét az Egyesült Államokban, hanem arra, hogy az ország egy jobb, élhetőbb hely legyen. Nem kérdés, hogy ezen jól fizetett emberek mércéje szerint Orbán Viktor is vitán felül patrióta, aki a magyar nemzet egységéért és felemelkedéséért tesz. Aki ezt el is hiszi, az vélhetően a választások idején sem gondolkodott sokat azon, hogy kire is tegye a voksát. Azok viszont, akik megértik a világ működését, pontosan tudják, hogy a populisták pont azért populisták, mert nagy szavakat használnak és hazudnak annak érdekében, hogy elnyerjék a többség bizalmát. Ezek az emberek csak és kizárólag a saját hatalmuk megerősítéséért dolgoznak, és mindent elkövetnek annak érdekében, hogy akár hazugságok által is, de ők szerezzék meg a legtöbb szimpatizánst, ezáltal a sok mindenre feljogosító hatalmat.

A világ egy jobb hely lenne, ha a hazája ellen cselekedő, gyűlöletet szító politikusokat egyesek nem patriótaként kezelnék. Ha Donald Trump és Marine le Pen nem hősök lennének, hanem olyan leszerepelt politikusok, akik a hatalom megszerzése érdekében szinte bármire képesek voltak és lesznek. Ha Donald Trumpot a bíróság netán bűnösnek találja majd több vádpontban, az nem a választások befolyásolása lesz, hanem valódi igazságszolgáltatás, hiszen ezáltal világossá válik, hogy akár egy volt elnök is börtönbe mehet akkor, ha a hatalmával visszaélve a saját népe ellen követ el törvénytelenségeket. Nem állítom, mert honnan is tudhatnám, hogy így fog dönteni a bíróság, mint ahogy azt sem, hogy a patriótának nevezett vezetők közül valaha bárkit is el fognak ítélni, de véleményem szerint jó példát szolgálhatna mindenki számára, egyben egy nagyon fontos precedenst teremtene arra nézve, hogy a törvények mindenkire vonatkoznak. Igen, akár volt vagy jelenlegi elnökökre, egykori vagy jelenlegi vezető politikusokra is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.