Május 13,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ameddig a Fidesz-szavazónak is elég lesz ránézni Mészáros Lőrincre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 573,940 forint, még hiányzik 2,426,060 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szerencsére nekem fennállásom óta a világ összes pénznemében számolva egyaránt nullának megfelelő összegű támogatást juttatott a Soros-birodalom arra a célra, hogy megszállva tartsam Magyarországot és ledöntsem az élén álló korrupt zsarnokot a trónjáról, ezért a kívülállók és az esélytelenek teljes nyugalmával akár figyelmen kívül is hagyhatom azt, hogy Orbán Balázs Kocsis Máté tyúkszemére taposva ízléstelenkedik és járatja le magát a világ előtt, hogy a rendeleti teljhatalom Sorosra felhúzott gyűlöletpropagandája nehogy egy pillanatra is okafogyottá váljon. Azt sugallva, hogy a magyar származású, a NER-oligarchiával ellentétben nem közpénzből vagyonos amerikai milliárdos tulajdonképpen a Magyarországot alig röpke négy évtized erejéig megszállás alatt tartó, a magyar asszonyokat megerőszakoló, a magyar népet kizsákmányoló, az 1956-os forradalmat leverő szovjet katonákkal említhető egy lapon.

Úgyhogy miután megspóroltam eme újabb monumentális lealjasodáson való megrökönyödést, hátra dőlve szürcsölhettem volna például egy 400 forintos jegeskávét, mint Lölőné az Arany Rózsán (ámde 27 milliárdos luxusjacht híján megspóroltam a hideg nedűt is), miközben a Válasz Online jóvoltából elolvastam a hét, de lehet, hogy az egész hónap legviccesebb interjúját. Amelynek alanya az a magyar származású, megkérdőjelezhető szakértelmű brit–amerikai külpolitikai szakértő, műsorvezető, aki a magyar állampárt krémjéhez hasonlóan Donald Trump feltétlen híve, aki korábban a Fehér Házban dolgozott a republikánusok bűncselekményekkel vádolt bukott elnökének, és akivel 2017-ben úgy találkozott Szijjártó miniszter Washingtonban, hogy az embert Magyarországon elfogatóparancs alapján körözték. A körözést a lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés gyanúja alapozta meg.

Szijjártó Péter megbeszélését folytat Gorka Sebestyén elnöki külügyi és nemzetbiztonsági tanácsossal Washingtonban 2017. március 21-én. (Fotó: KKM / MTI)

Az államalapítás szent, Erdoganba, árspakás sörbe és atlétikai vébébe fulladó napjáig Gorka Sebestyén (amerikaiul: Sebastian Gorka) bearanyozta a hetemet. Nem a sok feneketlen, zagyva baromsággal, amit az egykori főnökéről, imádott bálványáról az ukrajnai háborúval összefüggésben mondott, hanem az alábbi néhány szóval:

reménykedtem benne, hogy a „konzervatív” oldal nem válik olyan korrupttá, mint az egykori kommunista MSZMP. Ebben tévedtem. Elég Mészáros Lőrincre nézni. (…) örülnék neki, ha amerikai konzervatív barátaim jobban tisztában lennének a Fidesz valódi természetével.

Természetesen Gorka úr, aki évekkel ezelőtt azzal hencegett egy interjúban – csak érdekességképpen teszem ide -, hogy soha nem megy el otthonról egy kisebb fegyverarzenál nélkül, azaz mindig van nála két pisztoly, két zseblámpa, egy kés, egy érszorító és az amerikai alkotmány másolata, szemmel láthatóan pont annyira alulképzett az egykori kommunista MSZMP anatómiáját illetően, mint azokban a kérdésekben, amelyeket a Fehér Házban betöltött pozíciója megkívánt volna. Természetesen Gorka úr rosszul tudja, a párhuzam a kommunista MSZMP-vel meglehetősen sántít. Nem azért, mert a kommunisták uralma alatt nem volt korrupció. Hanem azért, mert ama bizonyos kommunisták sok évtizedes uralma alatt összesen nem fojtogatta az országot olyan minőségű és mennyiségű korrupció, mint Orbán uralkodásának akár csak egyetlen évében. De az is lehet, hogy inkább hónap lesz az vagy hét. Talán Gorka úr valamiért nem ásta bele magát kellőképpen ebbe az izgalmas témába, de a kommunisták uralkodásának éveiben soha nem volt akkora brutális, életvitelben, életszínvonalban mérhető, látványos különbség (milyen különbség? Szakadék, kráter, betömhetetlen Mariana-árok) a hatalom csúcsán lévők meg az átlagemberek között. Az akkori elvtársaknak legfeljebb egy közönséges nyaralójuk volt a Balatonnál, de nem vették a nevükre a Balatont. Legfeljebb egy koszlott kis vitorlásuk volt a nyaraló mellett, de semmiképpen nem 27 milliárdos luxusjachton parádéztak az olasz partoknál. Lehet, hogy volt egy átlagos budai villájuk, de még Kádár elvtárs se vetemedett odáig, hogy egy 18 focipályányi  luxusbirtokot húzzon fel a famíliájának egy történelmi műemlék helyén, helyreállítás címén. Biztos, hogy az állami tulajdonnak, az államosításnak voltak durva árnyoldalai, de arra nem tudok példát, hogy a főfejesek a pereputtyuk, a vejük, az apjuk, a kölkük nevére íratták volna az ország patinás épületeit – szállodáktól kastélyokig -, amelyeknek a felújítását, kicicomázását a fridzsiderkommunizmus legnagyobb veszteseinek hátáról lenyúzott bőrből finanszíroztak volna.

Bár nincsenek közvetlen tapasztalataim, pláne nem akarom relativizálni és bagatellizálni a korrupciót, de tudomásom szerint a Kádár-korszaknak éppen ez volt az egyik leginkább szembetűnő sajátossága, hogy a pórok és nomenklatúra csúcsa között nem éktelenkedett olyan szabad szemmel látható, bántó, irritáló, provokatív különbség, mint manapság, mondhatni a húsos fazékba nyúlkálásnak voltak korlátai. Ez nem jelenti azt, hogy egy csomó kádernek esetleg nem sikerült megszednie magát a közösből, azt sem jelenti, hogy az utódpártnak nem sikerült átmentenie a befolyását az elcseszett elnyomórendszerváltás utáni időkre, de arra a mérhetetlenül pofátlan, gátlástalan, telhetetlen, szemet kiszúró harácsolásra és szabadrablásra, amit itt az elmúlt közel másfél évtized alatt bemutatott az orbánizmus, bizonyíthatóan nem volt példa korábban. Hogy mondjuk elloptak cégeket, komplett iparágakat tokkal, vonóval, a tulajdonviszonyokat meg teljesen átalakították. Semmit nem enyhít Kádár bűnein, de azt biztosan lehet tudni, hogy puritán módon élt, és majdnem biztosak lehetünk abban is, hogy a töredékét nem tűrte (volna) el annak, ami itt 2010 óta Orbán tudtával, beleegyezésével és akaratával történt.

De a lényeg mégsem ez. A lényeg az, hogy bár egy olyan emberre, aki komoly pofával előadja, hogy Moszkva fél az ő volt főnökétől – akiről pontosan tudjuk, hogy kicsoda -, talán nem érdemes úgy tekinteni, mint egy beszámítható igazodási pontra, de mégiscsak sokat elárul az Orbánról kialakult imázsról, jelen esetben az amerikai konzervatívokhoz fűződő, gyümölcsözőnek remélt együttműködésének realitásáról, hogy már az elvakult, fundamentalista trumpistáknak is az jut eszükbe róla, hogy korrupt. Azért az hatalmas unortodox politikai teljesítmény, hogy az ember, aki Orbán tanácsadójaként is dolgozott, mielőtt szembekerült volna 2006 körül a Fidesz örökös miniszterelnökével, egyszerre nevezi korruptnak és kommunistázza az állampártot. Ráadásul úgy, hogy a kontraszelektált gázszerelővel példálózik. Szerintem ez csodálatos ebben a rendszerszintű fideszes korrupció mételye által fojtogatott, már csak a kegyelem taknya által a felszínen tartott országban, ahol lehet, hogy a fideszes hívek is azt látják, amit Gorka feketeöves Trump-imádó a tengeren túlról, csak éppen magasról tesznek rá.

Csupán egyetlen dolog miatt van hiányérzetem: a szintén Trump-imádó Szijjártó Péter és a teremfutballista különítmény toporzékolását nem hallom, pedig most lenne itt az ideje annak, hogy kikérjék maguknak, hogy a trumpista Gorkát megszállta a liberális mainstream démona, és támadást intézett a nemzeti érdekek mellett kiálló Orbán-kormány ellen. Vagy valami hasonló bullshit. Úgy lenne igazán kerek ez a sztori, bár ennél kevesebbel is beérem. Ameddig a Fidesz-szavazónak is elég lesz ránézni Mészáros Lőrincre, hogy megértse, hogy kegyetlenül ki van vele cseszve.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.