Május 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az alkoholizmus több életet követel évente, mint a terrorizmus és a bevándorlók összesen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,564,948 forint, még hiányzik 1,435,052 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Klauzál téri gyilkos azt állítja, hogy annyira be volt rúgva a gyilkosság idején, hogy nem emlékszik az eseményekre. Mint az kiderült nemrégiben a férfi – társával, aki csupán tétlen szemtanúja volt az eseményeknek és ezzel egyben bűnrészes is – a Klauzál téren 5000 forintért halálra vert egy férfit, akinek pénzéből az elkövető és társa elment borozni, hogy aztán másnap a rendőrség letartóztassa őt. Az áldozatot elvileg azért ölhették meg, mert nem akarta odaadni az 5000 forintját. Persze lehet, hogy hazudik a gyilkos, ezzel is megpróbálva felmenteni magát a tette alól, de sajnos könnyen lehet, hogy igazat beszél, hiszen ma Magyarországon olyan súlyos az alkoholizmus a társadalomban, hogy arra már oda kellene figyelni. Csak érdekességként megnéztem, hogy az utóbbi időben hány hasonló bűncselekményre került sor és megdöbbenve láttam, hogy legalább 5 ilyen eset volt az utóbbi hónapokban. Nem volt sem időm, sem energiám végignézni az egész előző évet, de véleményem szerint erre nincs is szükség, hiszen már az idei adat is jól mutatja, hogy súlyos problémáról van szó.

Mert ameddig a kormány milliárdokat költ a terrorizmus elleni harcra, vagy a bevándorlók megállítására, addig nem nagyon foglalkozik azzal, hogy a részeg magyarok több halálos áldozatot követelnek, mint a fentiek összesen. Nem tudom, mikor volt utoljára terrorcselekmény Magyarországon, de hogy nem az elmúlt években, az egészen biztos. Az persze tény és való, hogy bevándorlók által elkövetett gyilkosság volt az utóbbi években, de az emberek ilyenek. Akár külföldi, akár nem, léteznek jó és rossz emberek is közöttük. De ameddig a bevándorlók által elkövetett bűncselekmények nem szisztematikusak, addig az alkoholos befolyásoltság alatt állók gyilkosságai azok. Ezt bizony a túlzott alkoholfogyasztás, alkoholizmus okozza, amely ellen a kormány az égvilágon semmit sem tesz. Vagyis dehogy nem tesz, hiszen Orbán bejelentette pár éve, hogy mostantól már otthon bárki előállíthat magának pálinkát, hiszen attól magyar a magyar, ha be van baszva mint a ló a kis hazaitól.

Kelet-Európában részegnek, sőt, alkoholistának lenni menő. Akkor férfi a férfi, ha akár reggelire letol 1-2 felest és meg sem kottyan neki, mint ahogy akkor férfi a férfi, ha a társaságban ő az, aki a legtöbbet tudja meginni anélkül, hogy bedőlne a legközelebbi árokba. A probléma a társadalomban van, hiszen ameddig nem lecsúszott alkoholista az ember, addig még bíztatják is arra, hogy igyon. Aztán ha alkoholistává válik, akkor mind az állam, mind a családja és barátai is elengedik a kezét és könnyen utcára kerülhet. Miközben az alkoholizmus betegség, az állam nem kínál szinte semmiféle segítséget sem azok számára, akik ezen ördögi kör foglyává váltak. Pedig ahogy látjuk, könnyen akár tragédiával is végződhet az, ha nem kezelik a beteget, hiszen ahogy a drogos, aki a napi adagjáért akár összever, vagy megkésel egy ártatlan embert, úgy az adagját követelő alkoholista is könnyen megtámad bárkit azért, hogy ne érezze olyan rosszul magát.

Az alkoholizmus nem vicc, és ezért nem is lenne szabad félvállról venni. Lehetne egy sor olyan intézkedést hozni, amely megváltoztathatná a helyzetet, de erre a kormány egyáltalán nem törekszik, hiszen nem érdekli a betegek sorsa. Csak a példa kedvéért elmondanám, hogy Spanyolországban is isznak az emberek, de az a különbség, hogy itt valódi alkoholfogyasztási kultúra alakult ki, ami azt jelenti, hogy akár teljes családok mennek ki este a bárokba. Tömény szeszt ritkán fogyasztanak, a sör vagy bor mellé folyamatosan esznek is valamit, ezért nem rúgnak be. Nem is látni az utcán részegen verekedő, faltól-falig hányó fiatalokat, hanem vidám, táncoló, boldog fiatalokat és családosokat, amelyben nagy szerepe van annak, hogy itt kultúrája van az alkohol fogyasztásának, amely kultúra szintén jelen van más mediterrán országokban is. De nincs jelen mondjuk Angliában, vagy Magyarországon sem. Emlékszem Angliában az volt a divat – gondolom ma is az -, hogy az emberek a munkából szinte azonnal a pubokba rohannak, mert sokszor csak 11-12-ig tartanak nyitva és eddig minél több alkoholt be kell venniük az embereknek a szervezetükbe, hogy aztán már részegen mehessenek valamelyik szórakozóhelyre.

Ennek eredményeként ha az ember nem ismerte a határait, vagy túl gyorsan túl sokat ivott, akkor hirtelen megütötte az alkohol és vagy hányás lett a dolog vége – ez még a jobbik eset -, vagy agresszivitás és verekedés. Én még életemben nem láttam annyi részeg verekedést, mint annak idején Angliában, ráadásul a legdurvább verekedések fiatal nők között voltak. Ilyenek Magyarországon is előfordulnak, hiszen sok helyen semmiféle ételt nem lehet már kapni 21 óra után, mivel a konyha bezár. Ekkor az emberek már csak inni tudnak, vagy persze vehetnek ropit, vagy perecet zacskó számra, de valódi hatása nem nagyon lesz ezeknek a termékeknek, hiszen alig tartalmaznak zsírt, ami segítene az alkohol felszívásában. Ezen könnyen lehetne változtatni bizonyos törvények átírásával, illetve egy másfajta ivási kultúra meghonosításával, de ehhez persze akarat kellene. Úgy vélem, hogy igény az lenne a változtatásra, hiszen mennyivel jobb úgy iszogatni, hogy az ember eszik is mellé valamit és pontosan tudja, mikor kell nemet mondania a következő italra?

Az alkohol önmagában még nem veszélyes, annak mértéktelen fogyasztása viszont már az. Ezzel a jelenséggel valamit kellene tenni, hiszen sokkal több magyar ember életét követeli évente, mint bármi más, ami ellen a kormány évek óta, több milliárd forintot elégetve harcol.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.