Május 16,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Áldatlan zebra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 734,189 forint, még hiányzik 2,265,811 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Kezdem azzal a nem túlságosan izgalmas, ám legalább vicces esettel, hogy a politikai propaganda-bulvár-félpornó fideszes portálnak – ahol naponta jósolják meg Putyin győzelmét, valamint a világháború kitörését – sikerült szintet lépni. Éppen a napokban töprengtem el rajta, hogy a többé vagy kevésbé ruhátlan, vagy éppen teljesen felöltözött nők óriási, hatalmas, gigantikus melleire nyálat csorgató médiaipari hulladék vajon miért nem foglalkozik ugyanilyen lelkesen többé vagy kevésbé ruhátlan, vagy éppen teljesen felöltözött férfiak óriási, hatalmas, gigantikus heréivel például? Nem, mintha erre buknék, de ahol naponta alázzák a nőket csöcsből és seggből álló használati tárgyakká, legalább tennék ezt a férfiakkal is. Na, most teljesült a kívánságom. Hétfőn reggel mi ugrott a szemembe? Borzalmas filmes erőszak: férfiak, akiket kiheréltek. Ez annyira fideszes, amennyire csak lehet. Amikor az ember azt gondolná, hogy ennél lejjebb már nem lehet, ott már semmi nincs, ez már a gödör legalja, akkor mindig kiderül, hogy szó sincs róla, van még lejjebb. Már várom azt a napot, amikor politikusok végbélnyílásáról indul egy sorozat. Természetesen a konzervatív keresztény kultúra jegyében, ahogy eddig is.

Öveket kérem bekapcsolni, újabb üvöltve fejlődés következett be Mária minden oldalról nézve elképesztő országában! Navracsics Tibor, az uniós pénzek hazahozója, az emberarcú fideszes elérte karrierje csúcsát! Átadott egy zebrát – szerencsére nem élő állatot, hanem egy gyalogátkelőhelyet – Pusztamiskén. Esküszöm, nem én találtam ki! Íme:

Hát hogy izé… Ez már tényleg az a pillanat, amikor felakad az ember szeme, elakad a szava és csak les hülyén, mert nem hiszi el azt, amit lát. Én nem kétlen, hogy a falu költségvetéséhez képes komoly beruházásnak minősül az a vödör festék, amit felhasználtak a fejlesztéshez, de ezért egy miniszter általában szégyenkezni szokott, hiszen azt jelenti, hogy nagyon szarul áll az önkormányzat. Normáliséknál fogják magukat és felfestenek egy zebrát, ha szükség van rá. Amikor kész a mű, akkor hazamennek a munkások, a népek pedig használatba veszik az új gyalogátkelőhelyet. Bezzeg mimagyarok tudnak ünnepelni! A képeket elnézve égető hiányt vélek felfedezni. Bár közvetlenül a templom mellett adták át a falu életét minden bizonnyal alapjaiban érintő beruházást – miközben járdát csak elvétve lehet látni -, nem látom a helyi papot, aki minimum megszentelte volna a zebrát. Vagy megáldotta volna, amit ilyenkor szoktak csinálni mostanában. Remélem, hamarosan bepótolják ezt a súlyos mulasztást. Navracsics Tibornak pedig innen már tényleg csak egy lépés az uniós források hazatalicskázása.

Komoly veszteség érte az Orbán-rezsimet. Szerencsétlen propagandisták most kereshetnek új ellenséget a báránykáknak (nyugi, fognak találni), mert:

Mivel az Európai Unió intézményei és kormányai sokat költenek azokra a témákra, amelyekkel az OSF is foglalkozik, a világ más pontjaira fókuszálnak majd, ahol hatékonyabb lehet a működésük. Az Open Society Foundations szinte teljesen kivonul az Európai Unióból (Szabad Európa)

Közben kiderült, hogy nem vonulnak ki teljesen, csak nagyrészt, és átszervezik a tevékenységüket.

Addig is, ameddig sikerül meglelni az új ellenséget Finkelstein gyártmánya helyébe, Orbán Balázs, Orbán Viktor politikai igazgatója fürgén rávilágított, mennyire nincs keresnivalója ennek a bandának Európában:

Olvassuk a hírt a Soros-birodalomról.
Az ilyen kérdésekről nekünk, magyaroknak vannak történelmi tapasztalataink: csak akkor hisszük el, hogy a megszálló csapatok valóban távoznak a kontinensről, ha az utolsó Soros-katona is elhagyja Európát és Magyarországot.
Ettől még messze vagyunk… (Facebook/Orbán Balázs)
Hát, ha a megszálló csapatok nem lettek volna itt a rendszerváltás körül, akkor most Orbán Balázs kénytelen lenne munkával keresni a jelenleginél nagyságrendekkel kevesebb pénzét. Persze nem biztos, de eléggé valószínű, hogy Soros György nélkül nem lenne Fidesz, vagy nem az enne, ami ma, mert nem kapott volna ösztöndíjat sem Orbán Viktor, sem Kövér László, így kénytelenek lettek volna munkát vállalni a vállalkozás kiagyalása helyett. Így talán kimaradt volna az a pillanat, amikor jókor voltak jó helyen. Bár közvetlenül a Fideszt nem támogatta Soros – pártokat elvből nem szokása -, de a párt indulásához igencsak jól jöttek azok az eszközök, melyeket biztosított számukra. Mindannyian sokkal jobban jártunk volna, ha Soros azt a pénzt, amiből eltartotta az ősfideszes politikusokat és amit az oktatásukra költött, inkább elitta volna, vagy a Dunába szórja. Igaz mondjuk, ha annak idején nem kapják meg a pártszékházat, vagy ha valaki ellenőrizte volna az eladásból befolyt pénz útját, és időben lecsukják a bűnözőket, akkor sem lenne ma olyan helyzetben Orbán Balázs, hogy átkokat szórhasson a gazdája jótevőjének a fejére.
Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

Most egy olyan klipet választottam – nem először, de többnyire nem szükséges indokolni, az olvasóink pontosan szokták érteni az okot -, melynek nem a zenei értéke a fontos. Lewis Capaldi fiatal, alig 27 éves zenész, akinél egy évvel ezelőtt diagnosztizálták a Tourette-szindrómát. Úgy tűnik, a közönség mögé állt, megtartja, hogy ne essen el. Sokat kaptak tőle, most viszonozzák.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.