Május 9,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mert hátha még mindig nem elég penetráns az ország európai megítélése

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 470,704 forint, még hiányzik 2,529,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az ősi dakota közmondás szerint aki sportriporternek pocsék volt, az teremfutballminisztériumi államtitkárnak is pont ugyanolyan pocsék lesz, még akkor is, ha ebből ő maga esetleg pont úgy nem érzékel semmit, ahogy az ember azt se szokta érzékelni, hogy megbolondult, csak a környezetének rohadt nehéz. Fogalmam nincs, hogy a darálás- és hisztériaügyi minisztérium teremfutballistákból és közepesen tehetséges sportriporterekből verbuvált kocsmadiplomata-stábjának Menczer Tamását hogyan viseli el a környezete, hogy neki vasárnap ebédidőben is mimagyarok történelmi lejáratásában jeleskedő főnökének egy nappal korábbi szalonképtelen, szándékosan botránykeltést, diplomáciai zajt és huzatot csapni hivatott összeesküvés-elméletét kell habosítania, cifráznia. De ha már úgy alakult, hogy Menczer államtitkár az Úr megpihenésének napján nem a szerető családja kebelét, hanem a Facebook nyilvánosságát választotta arra, hogy látszólag a szlovák politikusoknak üzenjen, valójában a propaganda szerint térdre rogyott orbáni inflációba belefulladó Fidesz-híveket uszítsa, akkor lenne ehhez néhány hozzáfűznivalóm. Az ordítóan kilógó lólábak képzavarán innen is túl, miszerint:

Mi nem mások belügyeivel foglalkozunk.

Mi a lólábbal foglalkozunk.

Ami kilóg. 

Ordítóan kilóg. 

Ugyanis nyilván teljesen és tökéletesen véletlen az, hogy 48(❗️) nappal a választás előtt ért oda az eljárás, hogy a politikust le kellett tartóztatni. Nem a választás előtt két évvel, nem a választás után két héttel. 

A választás előtt 48(❗️) nappal.

Ez – itt Európában – viszonylag szokatlan kampánymegoldásnak számít.

Már csak azért is érdemes pár szót ejteni erről, mert miután világ szégyenére az ős- és hőskeresztény Magyarország miniszterelnöke, Menczer és Menczer főnökének főnöke, ura és parancsolója Erdogan muszlim autokrata lábai elé omolva tölti az államalapítás ünnepét, illetve pláne miután az ukrán civil lakosságot – csecsőmőtől aggastyánig – válogatás nélkül másfél éve öldöklő háborús gyilkos Moszkva oldalára állással Menczer főnökének kormánya tényszerűen a valaha volt legszorosabb európai szövetségeseit (V4) is elmarta maga mellől, szerintem nem csak engem érdekelne, hogy mi a terv? Mi a terv azzal, hogy az orbáni külpolitika mostanra minden láncát ledobva, minden már most is világosan körvonalazódó következményt semmibe véve leszedi Magyarországot az európai kultúra térképéről?

Ugye az világos, hogy a belpolitikai, gazdasági problémákat tizennégy éve kommunikációval kibekkelő kormány feje az egész létezését külpolitikai dimenzióba helyezte. Nem most, már nagyon rég. Akinek türelme van hozzá, pörgesse vissza a belső fogyasztásra szánt Facebook-oldalát, különös tekintettel a munkaheteit gagyi propagandavideókba sűrítő tartalmakat, és azokból kiderül, hogy a magyar társadalom, az ország legsúlyosabb belügyeivel egyáltalán nem foglalkozik. Kivéve ha valami harcászati-hadászati-rendpárti esemény van, vagy vezényelni kell a homokzsákokat, vagy meccset kell nézni, vagy temetni kell, vagy valaki másnak a verejtékes munkával elért sportteljesítményét kell kisajátítani, mintha ő izzadt volna meg érte. Ezért mivel a NER 27 milliárdos jachtjának valódi tulajdonosa még véletlenül se szeretné magával összefüggésbe hozni a rohadó, leamortizált nemzetstratégiai ágazatok elhúzódó agonizálását, marad az európai és világpolitikai tényezőség demonstrálása.

Most éppen az van terítéken, hogy testületileg avatkoznak bele a szlovák, bosnyák, amerikai belügyekbe, miközben az elmúlt tizennégy évük tele van a számukra mindig sorsdöntő választások elé időzített vádemelésekkel (Simon Gábor neve még rémlik valakinek?), netán bírósági ítéletekkel, évekkel később hazugságnak bizonyult, kártérítést érő rágalmazásokkal (Juhász Péter kicsinálása megvan még?), becsületsértésekkel, amelyekkel a szolgamédiájuk, a mindent túlüvöltő propagandagyáruk segítségével a politikai ellenségeiket megszórták. Persze csak azokat, akiket kicsit is veszélyesnek tartottak a hatalmukra nézve.

De ha ez nem így lenne, és nem tudnánk, hogy egy a hazájában elítélt bűnöző politikust (szevasz, Gruevszki!) menekítettek Magyarországra, aki azóta is élvezi a korrupt Orbán-kormány támogatását – még egy kis idő és talán magyarul is megtanul, olyan jól érzi itt magát -, akkor is magyarázatra szorulna, hogy miért szolgálja a magyar érdeket az, hogy az uborkaszezonra való tekintet nélkül a magyar külügy két nap leforgása alatt kétszer tegye világossá Magyarország állítólagos uniós szövetségesei előtt, hogy bűnözőket véd? Nem az ordenáré, utcasarki, piaci, de semmiképpen nem diplomáciai fordulatokat (Nekünk sem tollas a hátunk, és nem most jöttünk a 6:20-assal, nehéz is lett volna a vasútvonalakat bezárató pofátlan luxuskormánytól) kérem számon azon a Menczeren, akinek a munkaköri leírásában valószínűleg kiemelt helyen szerepel, hogy időről időre a főnöke szavait magyarázza és elküldje a fenébe azokat, akiket a csivavába oltott harci pitbull viselkedésű és temperamentumú főnöke szottyos óbégatásaitól kiráz a hideg, hanem hogy tényleg végérvényesen le akarják járatni Magyarországot?

Tényleg azt üzenik a szlovákoknak és egyéb európai népeknek, hogy az egyébként is az EU korrupt szégyenpadján ülő Orbán-kormány azon van megrökönyödve, és azon forgatja a szemét, hogy vannak országok, ahol a rendőrséget, ügyészséget, bíróságot nem az aktuális politikai hatalom irányítja, hanem a törvények? Tényleg azzal akarják Magyarországot még mélyebbre ásni Európában, hogy amikor vizsgálat indul a válogatott bűncselekményekkel alaposan gyanúsítható haverjaik ellen, akkor rögtön belehazudják a liberálisok ármánykodását és hajtóvadászatát? És ha már mostantól mindig is az ordítva kilógó lólábak korát éljük, akkor miért nincsenek felháborodva, hogy éppen különleges eljárás indul az USA elnökének fia ellen, vagy miért ünnepeltek teli tüdőből, amikor a brüsszeli korrupciós botrány felgöngyölítése zajlott? Az ki a tökömnek az ármánykodása volt, nertársak? Hol volt Menczer Tamás, amikor megannyi ellenzéki politikus – Hadházytól Botkáig, Márki-Zaytól Karácsonyig – ellen indított lejáratókampányt a honi szélsőjobbos fősodor, majd évek múltán bírósági ítélet mondta ki minden esetben kivétel nélkül, hogy hazudtak? Akkor miért nem őrjöngött magán kívül a vasárnapi rántott húst félredobva Menczer Tamás? Kérdeznék még valamit: amikor az állampárt által kézivezérelt Állami Számvevőszék milliárdokra bünteti a Fidesz politikai ellenségeit, hogy esélyük ne legyen kampányolni se az adófizetők százmilliárdjaiból kampányoló Fidesszel szemben, akkor hogyhogy nem kerül elő soha az ordítva kilógó lólábak teóriája?

Ha eltekintünk attól – pedig rohadtul nem könnyű eltekinteni tőle -, hogy egy normális országban a miniszter (és a sleppje, aki ebben segédkezett neki, jelen esetben Menczer is vegye nyugodtan magára), aki egy világjárvány idején indokolatlanul sok horkolásgátlót vásárolgatott közpénzből, majd eltüntette a bizonyítékokat, vagy nem tudott róla, hogy a minisztériumában eltüntették, az most nem a billentyűzetét, hanem a rácsot rázná, akkor is szomorú, hogy a korrupció legfőbb politikáját űző Orbán-kormány nyíltan hőbörög azon, hogy vannak országok, ahol a törvények a választások előtt 48 nappal is ugyanolyan hatályosak, mint a választások előtt két évvel vagy utána két héttel. Az külön köpedelem, hogy miközben Szijjártó és Menczer a magyarok történelmi lealjasításán munkálkodtak a hétvégén is, és más országok belügyeibe beavatkozva bűnözők oldalára álltak, mert hátha még mindig nem elég penetráns Magyarország külföldi megítélése, a rendőrminiszter éppen bezzeg Szlovákiázott. Pintér azzal vágott vissza az éppen végső eltaposás előtt álló szakszervezeteknek, amelyek a tanévhosszabbítás ügyében kifogásolták, hogy sok épület nem alkalmas arra, hogy a nyári hőségben is használják, hogy Szlovákiában sem okoz gondot a nyári tanítás, ott is hasonló a klíma, ha ők meg tudják oldani, akkor mi is, lehet oszlásnak indul. És akkor a szlovákoknak és mindenféle más kultúrnépeknek ne egyszer, hanem kétszer legyen világos: az Orbán-barát politikusbűnözők elleni fellépés liberális összeesküvés és hajtóvadászat. Ilyen mélységben talán még sosem volt ez az ország. De lesz még ennél is mélyebben.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.